Απεργία της ΓΣΕΕ

Το χάος με το έκτακτο κλείσιμο της Ακρόπολης λόγω καύσωνα - Ποιος πήρε την απόφαση

Το χάος με το έκτακτο κλείσιμο της Ακρόπολης λόγω καύσωνα - Ποιος πήρε την απόφαση Facebook Twitter
EUROKINISSI
4

Έντονες επικρίσεις δέχεται το υπουργείο Πολιτισμού, για την απόφασή του να κλείσουν νωρίτερα, χθες και σήμερα, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης και το Θέατρο του Διονύσου εξαιτίας του καύσωνα. 

Η θερμοκρασία χθες δεν ξεπέρασε τους 37 βαθμούς Κελσίου στην πρωτεύουσα και σήμερα, όλα τα μετεωρολογικά δελτία προβλέπουν πως η μέγιστη θερμοκρασία μετά βίας θα αγγίξει τους 37 βαθμού Κελσίου στις 4μ.μ.  Πριν από λίγο μάλιστα βγήκε και έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για κακοκαιρία...

Παρόλα αυτά, το υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να κλείσει τα δημοφιλή αξιοθέατα στις 2μ.μ, επικαλούμενο τη σχετική νομοθεσία για την προστασία των εργαζομένων αλλά των επισκεπτών. 

Το LIFO.gr επιχείρησε επανειλημμένα να επικοινωνήσει με το υπουργείο, ώστε να λάβει μία απάντηση για την εσπευσμένη απόφαση και κυρίως το ποιος την πήρε.

Αρχικά επικοινωνήσαμε με την κεντρική γραμματεία του υπουργείου που μας παρέπεμψε στη Διεύθυνση Μουσείων η οποία με τη σειρά της μας παρέπεμψε στη γενική γραμματέα της υπουργού. 

Συνεργάτιδα της γ.γ. μας παρέπεμψε εκ νέου στη Διεύθυνση Μουσείων και όταν της επισημάναμε ότι μας είχαν μόλις παραπέμψει από εκεί σε αυτούς, μας προέτρεψαν να επικοινωνήσουμε με τον διευθυντή του γραφείου της κυρίας Λυδίας Κονιόρδου, Βαγγέλη Πολίτη-Στεργίου. 

Ωστόσο ούτε ο κ. Στεργίου ήταν διαθέσιμος για να μας απαντήσει σχετικά με το ποιος έλαβε την απόφαση για το έκτακτο, ωράριο των δύο αρχαιολογικών χώρων. 

Μία ώρα αργότερα, συνεργάτιδα της γγ της υπουργού μας ενημέρωσε ότι το αίτημα για το πρόωρο κλείσιμο της Ακρόπολης και του Θεάτρου του Διονύσου, υποβλήθηκε από την Εφορία Αρχαιοτήτων της Αθήνας.

Η αναπληρώτρια διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων, Αργυρώ Καραμπερίδη, διευκρίνισε πως το κλείσιμο των αρχαιολογικών χώρων έγινε κατόπιν εισήγησης των φυλάκων, κατόπιν αναφορών για λιποθυμίες και αδιαθεσία.

«Δεν το κάνουμε ελαφρά τη καρδία», λέει χαρακτηριστικά η κα Καραμπερίδη. «Αλλά προκειμένου να έχουμε προβλήματα υγείας των εργαζομένων και των επισκεπτών, λειτουργήσαμε αναλόγως».

Το γεγονός παραμένει πως η έκτακτη αυτή απόφαση, προκάλεσε προβλήματα σε δεκάδες ταξιδιωτικά πρακτορεία και αναρίθμητους επισκέπτες που είχαν προγραμματίσει να επισκεφτούν την Ακρόπολη και το Θέατρο του Διονύσου. 

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο αναφέρει πως όσοι επισκέπτες είχαν ήδη εκδώσει ηλεκτρονικό εισιτήριο για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες από το διαδίκτυο, θα πρέπει να προσέλθουν στα εκδοτήρια προκειμένου να το αντικαταστήσουν με άλλο, σε ημερομηνία της αρεσκείας τους.

«Όταν η θερμοκρασία στο κέντρο είναι 37 ή 38 βαθμοί Κελσίου» στο βράχο της Ακρόπολης καταγράφονται θερμοκρασίες έως και 45 βαθμών Κελσίου, εξηγεί στο LIFO.gr η υπεύθυνη του γραφείου τύπου του υπουργείου, Αντιγόνη Καράλη. 

Όταν αυτό συμβαίνει, ο χώρος κλείνει για λόγους ασφαλείας, αφού υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τους επισκέπτες της Ακρόπολης - «ιδίως για όσους έρχονται από βορειότερα κλίματα και δεν είναι συνηθισμένοι σε αυτές τις καιρικές συνθήκες», υπογραμμίζει η κα Καράλη, που διαβεβαιώνει ότι κάθε χρόνο κλείνουν εκτάκτως, προληπτικά, οι αρχαιολογικοί χώροι σε αυτές τις θερμοκρασίες. 

Ωστόσο μέχρι στιγμής, κανένας υπάλληλος ή γραμματέας του υπουργείου δεν ήταν σε θέση να μας απαντήσει ποιο τμήμα έλαβε την απόφαση για το έκτακτο κλείσιμο των αρχαιολογικών χώρων. 

Ελλάδα
4

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
"ιδίως για όσους έρχονται από βορειότερα κλίματα και δεν είναι συνηθισμένοι σε αυτές τις καιρικές συνθήκες», υπογραμμίζει η κα Καράλη"Εμεις για εσας το κανουμε, να σας προστατεψουμε βρε κουτά.Πρωτη φορα αριστερα.
Αγαπητοι εν lifo φιλοι μου κανει ζωηρη εντυπωση που κανεις ή ελαχιστοι ασχολειστε με το εξοργιστικοτερο γεγονος των ημερων. Το κλεισιμο της ακροπολης απο τους αρχαιοφυλακες γιατι δεν αντεχουν τα καημενα θερμοκρασιες ανω των 36 βαθμων. Να υποθεσω οτι σας βρισκει συμφωνους;
Το ελληνικό δημόσιο των τεμπέληδων. Η βασική αιτία χρεοκοπίας της χώρας. Φατε τους στη μάπα. Κάτι σαν "ημιαργία"....Έχω επισκεφθεί την Αλάμπρα στη Γρανάδα με 42 βαθμούς. Ελληνικά καταγκιοζιλίκια