Οργισμένος όχλος σφαγίασε 300 κροκόδειλους «για εκδίκηση» στην Ινδονησία - [Σκληρές εικόνες]

Οργισμένος όχλος σφαγίασε 300 κροκόδειλους «για εκδίκηση» στην Ινδονησία - [Σκληρές εικόνες] Facebook Twitter
6

Οι κάτοικοι ενός χωριού στη δυτική Παπούα σκότωσαν 292 κροκόδειλους το Σάββατο, θέλοντας όπως είπαν να πάρουν εκδίκηση για τον θάνατο ενός συγχωριανού τους. 

Τα ερπετά ζούσαν σε ένα καταφύγιο άγριων ζώων της περιοχής που φροντίζει για την αναπαραγωγή των κροκοδείλων αλμυρού νερού. Οι συγκεκριμένοι κροκόδειλοι ανήκουν σε προστατευόμενο είδος.

Την Παρασκευή ένας άντρας που μάζευε λαχανικά από τη φάρμα του καταφυγίου βρέθηκε νεκρός στην περιοχή.

Παρά τις προσπάθειές τους, ούτε οι υπεύθυνοι προστασίας της Άγριας Ζωής ούτε οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον εξοργισμένο όχλο από τα «αντίποινα».

Οργισμένος όχλος σφαγίασε 300 κροκόδειλους «για εκδίκηση» στην Ινδονησία - [Σκληρές εικόνες] Facebook Twitter

Τώρα οι τοπικές αρχές απαγγέλλουν κατηγορίες σε όσους συμμετείχαν στη μαζική σφαγή των ερπετών.

«Ένας εργαζόμενος άκουσε κάποιον να κραυγάζει, ζητώντας βοήθεια. Όταν έφτασε στο σημείο είδε έναν κροκόδειλο να επιτίθεται σε έναν άντρα», εξήγησε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Διατήρησης των Φυσικών Πόρων στη δυτική Παπούα. 


Μετά την κηδεία του νεκρού, το Σάββατο, εκατοντάδες εξαγριωμένοι κάτοικοι κατέφτασαν στο καταφύγιο οπλισμένοι με μαχαίρια, φτυάρια, σφυριά και γκλομπ. 

Ο όχλος επιτέθηκε πρώτα στα γραφεία του καταφυγίου και στη συνέχεια έσφαξε 292 κροκόδειλους. 

Στην Ινδονησία η δολοφονία ενός ζώου που ανήκει σε προστατευόμενο είδος τιμωρείται με πρόστιμο ή και ακόμα και φυλάκιση, αναλόγως των συνθηκών κάτω από τις οποίες διαπράχθηκε η δολοφονία.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Kevin Williams, εμβληματική μορφή του γκέι πορνό των ’80s που έκανε τον bottom πρωταγωνιστή

Διεθνή / Πέθανε ο Kevin Williams, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες μορφές του γκέι πορνό των ’80s

Ο Kevin Williams έγινε σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής του γκέι πορνό, αποσύρθηκε νέος και επέστρεψε χρόνια αργότερα εντελώς αλλαγμένος. Η εικόνα του έφτασε τελικά μέχρι τις πανεπιστημιακές μελέτες για την επιθυμία και την αρρενωπότητα.
THE LIFO TEAM
Τουρκία: Το T24 προσέφυγε κατά του αποκλεισμού – Η PACE ζητά να σταματήσει η καταστολή σε βάρος ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων

Διεθνή / Όταν το ρεπορτάζ για ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπους γίνεται λόγος για να κλείσει ένα ολόκληρο μέσο

Το T24 προσέφυγε κατά του αποκλεισμού του, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση είναι δυσανάλογη και στηρίζεται σε λανθασμένα στοιχεία. Την ίδια στιγμή, η PACE μιλά ανοιχτά για «καταστολή» και «δημοκρατική οπισθοδρόμηση» στην Τουρκία.
THE LIFO TEAM
ΧΑΛΙ ΜΠΕΡΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟΣ

Διεθνή / Η Χάλι Μπέρι κατηγορείται για την κακοποίηση του γιου της: «Τον έπιασε από τον λαιμό», λέει ο πρώην σύζυγός της

Ο Ολιβιέ Μαρτίνεζ κατέθεσε αίτηση για περιοριστικά μέτρα εναντίον της - Στη δημοσιότητα μηνύματα που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχουν ανταλλάξει οι δυο τους
THE LIFO TEAM
Flydubai: «Δεν θα άφηνα άλλους ανθρώπους να πεθάνουν» - Η πρώτες δηλώσεις του πιλότου που δέχθηκε επίθεση εν πτήσει

Διεθνή / Flydubai: «Δεν θα άφηνα άλλους ανθρώπους να πεθάνουν» - Οι πρώτες δηλώσεις του πιλότου που δέχθηκε επίθεση εν πτήσει

Στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του, ο κυβερνήτης της Flydubai περιγράφει πώς συνέχισε να παλεύει για τον έλεγχο της πτήσης, παρότι ήταν τραυματισμένος
THE LIFO TEAM
Τρίτο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή στέλνουν οι ΗΠΑ – Ο Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων στο Ιράν

Διεθνή / Τρίτο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή στέλνουν οι ΗΠΑ – Ο Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων στο Ιράν

Η Ουάσινγκτον ενισχύει τη ναυτική της παρουσία, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ συνδέει την πιθανότητα κλιμάκωσης με την περίοδο μετά τις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές της 3ης Νοεμβρίου
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Αυτή η τακτική των αντιποίνων από μέρους των ανθρώπων προς του εν δυνάμει θηρευτές τους έχει κρατήσει ζωντανό το είδος μας. Δεν αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί όλα τα ζώα, ακόμη και τα πολύ άγρια και δυνατά, αλλάζουν δρόμο μόλις δουν άνθρωπο; Γιατί δεν υπήρξε ποτέ στην ιστορία θηρευτής που να τρέφεται με ανθρώπους;Ο λόγος είναι ότι οι άνθρωποι εκδικούνται μαζικά οποιοδήποτε ζώο τολμήσει να τους απειλήσει. Οι άνθρωποι αυτοί ακολουθήσανε τις προσταγές των γονιδίων τους. Το ίδιο έκανε και ο κροκόδειλος όταν κατασπάραζε τον χωρικό.
Προφανώς οι άνθρωποι είναι λίγο "πίσω", αλλά ξέρετε εσείς που τους κατακρίνετε τίποτα άλλο για την ιστορία; Πως βρέθηκε εκεί αυτή η φάρμα; Τι μέτρα ασφαλείας λαμβάνονταν (ή μη); Τι άλλο μπορεί να έχει γίνει;Φυσιολάτρης είμαι κι εγώ αλλά αυτή η αγανάκτηση με το κοκτέιλ στο χέρι είναι λίγο αστεία.
Δεν είναι φάρμα. Είναι καταφύγιο άγριων ζώων. Φαντάσου μια αρκούδα να σκοτώσει κάποιον στη Φλώρινα και να πάνε τα γύρω χωριά και να ισοπεδώσουν τον Αρκτούρο.
Τους εδωσαν και καταλαβαν τωρα τους κροκοδειλους σκότωσαν τοσα ζωα για το τίποτα.Πολυ θα ήθελα να τους πιασει ολους οι μπαλα που έβγαιναν και φωτογραφιες με τα ζωα.Απορώ πως σκέφτεται το ανθρώπινο ειδος καμια φορα και βγαζει τοσο μισος