ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Τεράστια η διαδήλωση κατά του Τραμπ στο Λονδίνο - Χιλιάδες φώναζαν ρυθμικά να φύγει από τη χώρα τους

Τεράστια η διαδήλωση κατά του Τραμπ στο Λονδίνο - Χιλιάδες φώναζαν ρυθμικά να φύγει από τη χώρα τους Facebook Twitter
5

Ανεπιθύμητος για χιλιάδες ανθρώπους στο Λονδίνο είναι ο Τραμπ και αυτό αποδεικνύεται από την αποψινή διαδήλωση.

Φωνάζοντας ρυθμικά το σύνθημα «ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να φύγει», δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας κρατώντας πανό και χτυπώντας κατσαρόλες για να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο αριθμός των διαδηλωτών στη βρετανική πρωτεύουσα, μεταξύ αυτών και ο επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, ανήλθε σε τουλάχιστον 250.000, ενώ κινητοποιήσεις αναμένονται και σε άλλες πόλεις στη χώρα, μεταξύ αυτών στο Ουίνδσορ όπου το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ συναντάται με τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Τεράστια η διαδήλωση κατά του Τραμπ στο Λονδίνο - Χιλιάδες φώναζαν ρυθμικά να φύγει από τη χώρα τους Facebook Twitter

«Κλειδώστε τον στον πύργο» έγραφε ένα πανό στο Ουίνδσορ, σε απόσταση λίγων μέτρων από τον κάστρο όπου παντρεύτηκε ο πρίγκιπας Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ τον Μάιο.

Η αστυνομία, η οποία προς το παρόν δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για τη συμμετοχή στις πορείες, απέκλεισε την πρόσβαση σε τμήματα του Λονδίνου μεταξύ αυτών στο Πικαντίλι και το Ρίτζεντ, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι πλημμύρισαν την πλατεία Τραφάλγκαρ.

«Ο Τραμπ δεν είναι ευπρόσδεκτος στη Βρετανία» είπε ο Γκρις Γκριγκόρα, 58 ετών, ένας υπάλληλος καταστήματος που πήρε ρεπό για να δώσει το παρόν στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

«Θέλαμε να τον φέρουμε σε αμηχανία και νομίζω ότι το καταφέραμε. Γνωρίζουμε πόσο ευαίσθητος είναι. Είναι τρομακτικό να ακούμε την εμπρηστική γλώσσα που χρησιμοποιεί και νιώθω ντροπή που η (πρωθυπουργός) Τερέζα Μέι έκανε τόσα πολλά για να τον υποδεχθεί».

Τεράστια η διαδήλωση κατά του Τραμπ στο Λονδίνο - Χιλιάδες φώναζαν ρυθμικά να φύγει από τη χώρα τους Facebook Twitter

Μεταξύ των διαδηλωτών κατά του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκονται ακτιβιστές για τα δικαιώματα των γυναικών, προασπιστές των μεταναστών και μέλη οργανώσεων ΛΟΑΔ.

«Η μετανάστευση δεν είναι έγκλημα» έγραφε ένα πανό.

«Το μήνυμά μας στην κυβέρνηση και την πρωθυπουργό μας είναι το εξής: Δεν θέλουμε ειδική σχέση με μισαλλόδοξους» είπε στο Ρόιτερς ο Λεν Μακλάσκι, ο επικεφαλής της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής ένωσης του τομέα του εμπορίου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγινε δεκτός σήμερα από τη βασίλισσα Ελισάβετ στο κάστρο του Ουίνδσορ, μια συνάντηση που αποδοκίμασαν πολλοί Βρετανοί.

Τεράστια η διαδήλωση κατά του Τραμπ στο Λονδίνο - Χιλιάδες φώναζαν ρυθμικά να φύγει από τη χώρα τους Facebook Twitter

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του YouGov που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, σχεδόν οι μισοί, ήτοι το 49%, των 1.648 ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η βασίλισσα δεν έπρεπε να τον δεχτεί.

Πέρυσι, εξάλλου, σχεδόν 1,9 εκατομμύρια άνθρωποι υπέγραψαν ένα κείμενο διαμαρτυρίας προκειμένου η επίσκεψη του Τραμπ να μην χαρακτηριστεί επίσκεψη σε επίπεδο αρχηγού κράτους, διότι «αυτό θα προκαλούσε ντροπή στη βασίλισσα».

Από την ενθρόνισή της το 1952, η βασίλισσα υποδέχθηκε όλους του Αμερικανούς προέδρους, εκτός του Λίντον Τζόνσον.

Σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα The Sun, ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε την Ελισάβετ «απίστευτη γυναίκα».

«Εδώ και τόσα χρόνια, εκπροσωπεί τη χώρα της και ποτέ της δεν διέπραξε κανένα λάθος» σημείωσε ο πρόεδρος. «Η σύζυγός μου είναι μεγάλη θαυμάστριά της» συμπλήρωσε.

Κατά το παρελθόν, ωστόσο, τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ για τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας δεν ήταν και τόσο ευγενικά. Για παράδειγμα, σε μια συνέντευξη το 2000, είχε δηλώσει ότι θα πέρναγε μια νύχτα με τη Νταϊάνα «χωρίς δισταγμό». «Ήταν τρελή αλλά αυτές είναι λεπτομέρειες ήσσονος σημασίας».

Τεράστια η διαδήλωση κατά του Τραμπ στο Λονδίνο - Χιλιάδες φώναζαν ρυθμικά να φύγει από τη χώρα τους Facebook Twitter

Δώδεκα χρόνια αργότερα, μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών της Κέιτ Μίντλετον, ενώ έκανε ηλιοθεραπεία γυμνόστηθη στη νότια Γαλλία, ο Τραμπ είχε γράψει στο Twitter:

«Ποιος δεν θα τραβούσε φωτογραφία της Κέιτ για να κερδίσει πολλά χρήματα εάν εκείνη έκανε γυμνή ηλιοθεραπεία... Πάμε, Κέιτ!».

Επίσης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βρετανία, ο Αμερικανός μεγιστάνας δεν θα συναντηθεί με τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου, τον πρίγκιπα Κάρολο, ένας θερμό οικολόγο.

Σε ένα άρθρο των Sunday Times, τον Ιανουάριο του 2017, υπογραμμιζόταν ότι οι δύο άνδρες δεν θα συναντηθούν λόγω των μεγάλων τους διαφωνιών για το θέμα της κλιματικής αλλαγής.

«Δεν θα αποδεχόταν από κανέναν να του δώσει μαθήματα, ακόμα κι από ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας» είχε τότε πει στην εφημερίδα μια πηγή προσκείμενη στον Ντόναλντ Τραμπ.

Τεράστια η διαδήλωση κατά του Τραμπ στο Λονδίνο - Χιλιάδες φώναζαν ρυθμικά να φύγει από τη χώρα τους Facebook Twitter

Με πληροφορίες από Reuters/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
5

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν έχει προηγούμενο η προπαγάνδα και η πλυση εγκεφάλου που γίνεται κατά του Trump. Ο αγαπημένος των Media Μπαράκ Ομπάμα αφήσε μήπως καμία ουτοπία πνιγμένη στην κοινωνική δικαιοσύνη και την παγκόσμια ειρήνη; Τόσο πολύ χαλάει αυτός εδώ τη σούπα στα διεθνή συμφέροντα του ισοπεδωτικά ελεύθερου εμπορίου, και της διακίνησης φθηνού εργατικού δυναμικού για να ξεσηκώνουν έτσι τον κόσμο εναντίον του;
O Trump τους χάλασε τα σχέδια για την TPP (https://new-economy.gr/2018/01/24/tpp-ypograftike-vergos/) γι'αυτό και έχουν λυσσιάζει όλες οι πολυεθνικές και τον πολεμούν μέσω των Media. Πραγματικά, τηρουμένων των αναλογιών, η επίθεση θυμίζει το καθημερινό ξέσκισμα που γινόταν στην Κωνσταντοπούλου επί προεδρίας της. Ο αγαπημένος των media Obama, γιατί ήταν αλήθεια τόσο αγαπητός από τα media; Επειδή έδινε την ευλογία του στα pride και άνοιγε τα σύνορα, σαν τον δικό μας;
Δεν έχει προηγούμενο η προπαγάνδα και η πλυση εγκεφάλου που γίνεται κατά του Trump. Πηγή: www.lifo.grΔεν έχει προηγούμενο γιατί δεν έχει υπάρξει προηγούμενο σαν τον Trump. Ωπ, λάθος. Έχουν υπάρξει.