Δήμαρχος Αλίμου: Οι πεζοί της Ριβιέρας κινδυνεύουν από τρύπες - ΒΙΝΤΕΟ

Δήμαρχος Αλίμου: Οι πεζοί της Ριβιέρας κινδυνεύουν από τρύπες - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
1

Δριμύ κατηγορώ κατά του Δημοσίου εξαπέλυσε ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, με αφορμή μία τεράστια τρύπα που άνοιξε στον παραλιακό πεζόδρομο της περιοχής. 

Όπως καταγγέλλει ο κ. Κονδύλης, οι περαστικοί κινδυνεύουν καθημερινά από τα δομικά προβλήματα της ριβιέρας, αλλά η κτηματική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών που είναι αρμόδια για το ζήτημα δεν δίνει την απαραίτητη άδεια για τις επισκευές. 

Παρά τον μεγάλο κίνδυνο, η κτηματική υπηρεσία δεν φρόντισε να τοποθετήσει ούτε καν την προβλεπόμενη προειδοποιητική πινακίδα, σημειώνει ο δήμαρχος, παρά το γεγονός πως η τρύπα βρίσκεται πολύ κοντά στο Cine Άλιμος, που αποτελεί χώρο αυξημένης κίνησης και επισκεψιμότητας. 

Δήμαρχος Αλίμου: Οι πεζοί της Ριβιέρας κινδυνεύουν από τρύπες - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
Δήμαρχος Αλίμου: Οι πεζοί της Ριβιέρας κινδυνεύουν από τρύπες - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter

Τελικά οι δημοτικές αρχές αναγκάστηκαν να καλύψουν το «κενό» ασφαλείας με έναν προστατευτικό φράκτη γύρω από το σημείο.

«Παρακαλάμε το Ελληνικό Δημόσιο, την Κτηματική Υπηρεσία, το υπουργείο Οικονομικών, να μας επιτρέψουν να το επισκευάσουμε εμείς ο δήμος με δικά μας έξοδα και δική μας μέριμνα και δεν μας αφήνουν» λέει ο κ. Κονδύλης.

«Είναι θλιβερό η δημόσια περιουσία να απαξιώνεται και να ρημάζει έτσι, είναι θλιβερό το κράτος να μην απαντάει επί 6 χρόνια στα αιτήματά μας, στα επίσημα αιτήματα που είναι υποχρεωμένο να απαντάει και είναι θλιβερό να αφήνουμε να υπάρχει κίνδυνος για τους περαστικούς».

Ο ίδιος κάνει λόγο για υπηρεσίες «ανάξιες» να διαχειριστούν τη δημόσια περιουσία: «Αυτό εδώ που βλέπετε αυτό το πράγμα είναι το ελληνικό δημόσιο. Αυτές είναι οι υπηρεσίες, αυτό είναι το Υπουργείο Οικονομικών. Ντροπή, δεν έχω να πω τίποτε άλλο». 

Πριν από τρία χρόνια ο δήμος είχε παρέμβει, κλείνοντας την τρύπα με δική του πρωτοβουλία και δεχόμενος μηνύσεις για «αυθαίρετες οικοδομικές εργασίας». 

Όμως η νέα κατάρρευση σε άλλο σημείο απαιτεί λιμενική επέμβαση. «Δεν μπορούμε να κλείσουμε την τρύπα σαν δήμος, είναι που ζητάμε την άδεια του ελληνικού δημοσίου. Έχουμε υποβάλλει σειρά εγγράφων και δυστυχώς αρνούνται να κάνουν τη δουλειά τους», λέει ο δήμαρχος.

«Αρνούνται να μας πουν ότι ο δήμος μπορεί να επισκευάσει τον χώρο αυτό ή ότι αυτός ο χώρος είναι παράνομος και πρέπει να κατεδαφιστεί. Ρωτάμε: Νόμιμος ή παράνομος; Τον διατηρούμε ή τον κατεδαφίζουμε;» αναρωτιέται ο δήμαρχος που ξεκαθαρίζει ότι ο νόμος περί αιγιαλού και παραλίας είναι «ξεκάθαρος».

«Η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου έχει την απόλυτη ευθύνη για λήψη μέτρων προστασίας και για συντήρηση του χώρου (...) αλλά το ελληνικό κράτος είναι άφαντο».

Δήμαρχος Αλίμου: Οι πεζοί της Ριβιέρας κινδυνεύουν από τρύπες - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
 
 
 

Με πληροφορίες από notia.gr

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Από τους καλύτερους και πιο σωστούς δημάρχους στην Αττική ο κύριος Κονδύλης- και πολύ καλλιεργημένος επίσης. Το δε σινε-Αλιμος ένα κόσμημα στην περιοχή, όπως και τα αφιερώματα που κάνει κατά καιρούς