Ο πρόεδρος της Μόριας ζήτησε από τα μεγάφωνα συμπαράσταση στον 78χρονο που πυροβόλησε τον 16χρονο Σύρο πρόσφυγα

Ο πρόεδρος της Μόριας ζήτησε από τα μεγάφωνα συμπαράσταση στον 78χρονο που πυροβόλησε τον 16χρονο Σύρο πρόσφυγα Facebook Twitter
(EUROKINISSI/ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΚΟΥ)
3

Αίσθηση έχει προκαλέσει η κίνηση του προέδρου της δημοτικής κοινότητας της Μόριας, Νίκου Τρακέλλη, να να καλέσει σε συμπαράσταση στον 78χρονο συγχωριανό τους που πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν 16χρονο Σύρο πρόσφυγα- αιτούντα άσυλο.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Τρακέλλης κάλεσε σήμερα το πρωί από τα μεγάφωνα του χωριού τους κατοίκους της Μόριας να συγκεντρωθούν στα δικαστήρια, όπου μεταφέρθηκε ο 78χρονος, προκειμένου «να συμπαρασταθούν για ανθρωπιστικούς λόγους στον συγχωριανό τους».

Ωστόσο ελάχιστοι ήταν τελικά, όσοι προσήλθαν στο δικαστήριο σήμερα το πρωί, όταν και μεταφέρθηκε ο 78χρονος στον οποίο απαγγέλθηκαν βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Η πρωτοβουλία του προέδρου της Μόριας προκάλεσε αντιδράσεις και σχολιάστηκε αρνητικά στα social media, λόγω του παρελθόντος τους δράστη που δεν δικαιολογεί, σύμφωνα με πολλούς χρήστες, το κάλεσμα συμπαράστασης απέναντί του.  


Ο 78χρονος έχει καταδικασθεί συνολικά σε 37 χρόνια φυλάκισης για δυο φόνους. Αρχικά είχε σκοτώσει έναν φίλο του με κυνηγετικό όπλο, επειδή αρνήθηκε το κέρασμα του, ενώ μετά την αποφυλάκιση του σκότωσε με μαχαίρι τη σύζυγο του μπροστά στο ανήλικο παιδί τους.

Σχετικά με την κίνησή του να καλέσει σε συμπαράσταση στον συγχωριανό τους, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Μόριας Νίκος Τρακέλλης υποστήριξε ότι «η έκκληση έγινε για ανθρωπιστικούς λόγους, δεν υποστηρίζω την ενέργεια του πυροβολισμού πλην όμως οι αρμόδιοι πρέπει να αντιληφθούν ότι οι κάτοικοι της Μόριας είναι στα όρια τους».

Ελλάδα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
"...37 χρόνια φυλάκισης για δυο φόνους. Αρχικά είχε σκοτώσει έναν φίλο του με κυνηγετικό όπλο, επειδή αρνήθηκε το κέρασμα του, ενώ μετά την αποφυλάκιση του σκότωσε με μαχαίρι τη σύζυγο του μπροστά στο ανήλικο παιδί τους."Ένα (...) που δεν έχει μετανοιώσει τίποτα και θα πρεπε να ήταν ακόμα φυλακή. Αυτό έγινε σύμβολο της (δίκαιης όμως) αγανάκτησης των κατοίκων της Μόριας. Απαράδεκτο. "...ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Μόριας Νίκος Τρακέλλης υποστήριξε ότι «η έκκληση έγινε για ανθρωπιστικούς λόγους, δεν υποστηρίζω την ενέργεια του πυροβολισμού πλην όμως οι αρμόδιοι πρέπει να αντιληφθούν ότι οι κάτοικοι της Μόριας είναι στα όρια τους»."Κύριε Πρόεδρε, μπορεί ναχετε αγανακτήσει στην περιοχή δικαίως όλοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να χαϊδευετε έναν αδίστακτο φονιά που σκότωσε για ψύλλου πήδημα 2 συγχωριανούς σας. Θα επιφέρετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Δεν θα σας συμπαθήσουν έτσι (πλην ακροδεξιών κύκλων που λένε "καλά έκανε στον λαθραίο").