Παραιτήθηκε ο Μπόρις Τζόνσον από υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας

Παραιτήθηκε ο Μπόρις Τζόνσον από υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Facebook Twitter
EPA
2

Παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον. 

Όπως επιβεβαίωσε το γραφείο τύπου της πρωθυπουργού, η Τερέζα Μέι έκανε δεκτή την παραίτηση του Τζόνσον και το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει στην κορυφή της βρετανικής διπλωματίας θα ανακοινωθεί σύντομα. 

Η παραίτηση του Τζόνσον έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά την παραίτηση του αρμόδιου υπουργού για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, που παρέδωσε το χαρτοφυλάκιό του ακολουθούμενος από τους υφυπουργούς του Στιβ Μπέικερ και Σουέλα Μπρέιβερμαν.

«Η γενική κατεύθυνση της πολιτικής θα μας βάλει στην καλύτερη περίπτωση σε αδύναμη διαπραγματευτική θέση, από την οποία πιθανότατα δεν θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε», υπογράμισε ο Ντέιβις στην επιστολή της παραίτησής του.

Όπως σχολιάζει ο Guardian, η αποχώρηση του Τζόνσον αυξάνει τον κίνδυνο για τη Μέι να έρθει αντιμέτωπη με πρόταση μομφής.

Για την ώρα, οι υποστηρικτές της εκτιμούν ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα βγει κερδισμένη από ένα τέτοιο σενάριο αλλά, σε περίπτωση ήττας, η Μέι κινδυνεύει να χάσει την ηγεσία του κόμματός της με τον Μπόρις Τζόνσον να είναι ανάμεσα στους πιθανούς υποψήφιους διαδόχους. 

Η Μέι, ευχαρίστησε στην ανακοίνωσή της τον Τζόνσον για τις υπηρεσίες του. 

Με πληροφορίες από Sky News

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Τραμπ: «Κανείς δεν μου λέει τι να πουλάμε» - Έμμεση απάντηση στον Νετανιάχου για τα F-35 που ζητά η Τουρκία

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει εκφράσει την αντίθεσή του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, υποστηρίζοντας ότι η πώληση των F-35 στην Τουρκία θα «κατέστρεφε την ισορροπία ισχύος στη Μέση Ανατολή»
THE LIFO TEAM
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΠΑΤΗ

Διεθνή / «Έχω εξαπατήσει τους πάντες»: Υπεύθυνος γραφείου τελετών στη Βρετανία άφηνε σορούς σε θάλαμο ψύξης και παρέδιδε τέφρα αγνώστων σε συγγενείς

Ήταν «λες και είχε βγει κατευθείαν από ταινία τρόμου», λέει πρώην υπάλληλος του Ρόμπερτ Μπους ο οποίος παραδέχθηκε την ενοχή του, αλλά δεν έδωσε καμία εξήγηση για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Εδώ οι αντίστοιχοι λαϊκιστές αντί να πάνε σπίτι τους, έχουν κάνει την καρέκλα στη βουλή σπίτι τους!Δεν την παρατάνε την προσπάθεια.Μπράβο τους!Αξιέπαινη η επιμονή και η αυτοθυσία τους!Από το λαό για το λαό...
Αγαπητέ Σκύλε, με όλο το σεβασμό μην συγκρίνεις δύο μέτρα με δύα σταθμά. Όσο για την αξιέπαινη ''επιμονή'' και ''αυτοθυσία'' τους, δες ρεαλιστικά πώς το μπρέξιχ μόνο αξίεπαινο δεν θα ναί, πόσο μάλλον αυτοθυσία, αφού οι μόνοι/νες που θα θυσιαστούν θα είναι στο τέλος της ημέρας εκείνοι που διάσχισαν τα βρετανικά σύνορα.