Εκπομπή έκανε στον Παρθενώνα γυρίσματα με χλευαστικό περιεχόμενο- Το ΚΑΣ δεν είχε δώσει άδεια

Εκπομπή έκανε στον Παρθενώνα γυρίσματα με χλευαστικό περιεχόμενο- Το ΚΑΣ δεν είχε δώσει άδεια Facebook Twitter
4

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση της τηλεοπτικής εκπομπής «Por El Mundo» από την Αργεντινή να πραγματοποιήσει γυρίσματα στην Ακρόπολη χωρίς καν να έχει πάρει σχετική άδεια από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Ο παρουσιαστής και η τηλεπερσόνα με ελληνική καταγωγή ανέβηκαν στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και χλεύασαν ότι είδαν, ενώ σε κάποιο σημείο έβγαλαν τα παπούτσια τους και άρχισαν να μετρούν τα δάχτυλά τους. 

Η εκπομπή προβλήθηκε στις 28 Μαΐου, ωστόσο το ΚΑΣ δεν είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή αποφασίσει αν θα έδινε άδεια για τα γυρίσματα και όταν το έκανε ήταν αρνητικό.

Συγκεκριμένα το ΚΑΣ συνεδρίασε στις 14 Μαΐου για το ζήτημα αλλά η απόφαση εκδόθηκε στις 25 Ιουνίου, η οποία και ήταν αρνητική. Αυτό όμως δεν σταμάτησε τους συντελεστές από το να πραγματοποιήσουν τα γυρίσματα. 

Μεταξύ άλλων η απόφαση ανέφερε πως «από τα στοιχεία του φακέλου προέκυψε ότι δεν παρέχονται εγγυήσεις ότι η παραγωγή θα ανταποκρίνεται στην αξία και σοβαρότητα των μνημείων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Πολιτισμού θα κάνει έρευνες για το θέμα.

Δείτε το βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
"...ενώ σε κάποιο σημείο έβγαλαν τα παπούτσια τους και άρχισαν να μετρούν τα δάχτυλά τους.". Νομίζω ότι είναι υπερβολικά τα περί χλευασμού. Ούτε η πολιτιστική αξία της Ακρόπολης μειώθηκε από τα στιγμιότυπα αυτά, ούτε φάνηκε να ενόχλησαν τους γύρω, ούτε προκάλεσαν ζημιές. Μπορεί η συμπεριφορά τους να είναι χαζοχαρούμενη, όμως δεν είναι και τόσο διαφορετική από τόσες άλλες παρέες που περνούν καλά στις διακοπές τους. Αγνόησαν το ΚΑΣ, αλλά μέχρι εκεί.
Καλα προφανώς το υφος της εκπομπης ειναι χιουμοριστικό απο μονη της οπότε δεν νομιζω οτι χλευάζουν εμας ή τα αρχαια μας. Το ερώτημα όμως είναι αλλο. Τι νόημα έχει η αδεια οταν δεν μπορούμε να σταματήσουμε/πιάσουμε καποιον που θα βγάλει βιντεο με το ετσι θέλω; δηλαδή κάποιος απο ασφάλεια ή κάποιος έλεγχος δεν υπήρχε εκει την ωρα? Και αντε έγινε οτι εγινε, υπάρχει καποιος που θα ασχοληθεί περαιτέρω, να ζητησει πχ αποζημιώσεις, εξηγήσεις, κάτι?