Τσίπρας: Είμαστε περήφανοι για τη στάση του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα - Ήταν αντίσταση

Τσίπρας: Είμαστε περήφανοι για τη στάση του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα - Ήταν αντίσταση Facebook Twitter
20

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση για την Οικονομία με τους Τσίπρας και Μητσοτάκη να επιδίδονται σε αλληλοεπιθέσεις.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε πριν από λίγο στο βήμα της Βουλής για τη δευτερολογία του και απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είμαστε περήφανοι για τη στάση του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα. Ήταν μια βαθιά πράξη αντίστασης και όποιος τη λοιδορεί είναι ανεπαρκής και λίγος»Η 5η του Ιούλη είναι καταγεγραμμένη ως φως και δύναμη στην ιστορία του ελληνικού λαού» είπε ο Αλέξης Τσίπρας καθώς σήμερα κλείνουν τρία χρόνια από το δημοψήφισμα.

«Όταν εκβιάζατε να αποσπάσετε το «ναι» του, εμείς φωνάζαμε «όχι». Μην ξεχνάτε ότι ο ελληνικός λαός ψήφισε τον Σεπτέμβριο και η ετυμηγορία του σας έστειλε στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Τιμούμε αυτή την ετυμηγορία του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα δεν θα είχαμε πετύχει όσα πετύχαμε.», είπε ο πρωθυπουργός.

«Είστε ο ορισμός του όρου διαπλοκή στη σύγχρονη πολιτική ιστορία και δεν μπορείτε να μιλάτε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Το σχόλιο αυτό ήρθε ως απάντηση για όσα είπε ο Μητσοτάκης περί συμφωνιών με την Μέρκελ.

«Δεν είμαστε το ίδιο και φαίνεται αυτό. Έχουμε άλλη διαδρομή, άλλο φορτίο, μην κάνετε τέτοιες συγκρίσεις, δεν θα σας βγει σε καλό», τόνισε ο κ. Τσίπρας. Σε ό,τι αφορά στις σχέσεις της σημερινής κυβέρνησης με επιχειρηματίες ο κ. Τσίπρας επισήμανε: «Χατίρια σε επιχειρηματίες δεν κάναμε, δεν κάνουμε και δεν θα κάνουμε. Είναι όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο».

«Με τον ακροδεξιό παροξυσμό σας γίνεστε εθνικά επικίνδυνος», είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός. Αναφερόμενος στη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο προσφυγικό, ο πρωθυπουργός τον κατηγόρησε για ταύτιση με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Όρμπαν και την πιο ακραία αντιευρωπαϊκή πρόταση, και ότι δεν ακούει ούτε καν τις μετριοπαθείς φωνές στο εσωτερικό τού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. «Δεν μπορείτε να εκφράζετε στο εσωτερικό την πολιτική Κουρτς και στο εξωτερικό να λέτε για ευρωπαϊκές λύσεις», είπε.

Πολιτική
20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Βρίσκω φοβερά διασκεδαστικό ότι μετά από ένα χρόνο ακόμη τσακωνόμαστε για το τι σήμαινε το δημοψήφισμα! Ήταν ΟΧΙ στην Ευρώπη? ΟΧΙ στη λιτότητα? Στα μνημόνια? ΟΧΙ στις σταφίδες στα γεμιστά? Όσο δύσκολο και αν είναι, πρέπει να δεχτούμε μία μεγάλη αλήθεια: το ΟΧΙ ήταν ό,τι ήθελε ο Τσίπρας να είναι. Ακριβώς αυτό και μόνο αυτό. Ήταν το τελευταίο του όπλο προσπαθώντας να πετύχει κάτι καλύτερο σε μια διαπραγμάτευση που κράτησε πολύ και κόστισε ακόμη περισσότερο. Το τι παραπάνω πέτυχε τελικά το ΟΧΙ από το ΝΑΙ μάλλον θα φανεί σε βάθος χρόνου και είναι ακόμα νωρίς να το κρίνουμε. Εκτός όμως από τις μικρές χρηματοοικονομικές διαφορές στο μνημόνιο (πακέτο Γιούνγκερ) ίσως φανεί πως το μεγαλύτερο αποτέλεσμα που δημιούργησε είναι πως έδωσε φωνή στο κόσμο που θέλει να διαμαρτυρηθεί για την σημερινή κατάσταση και να βάλει στόχο να αλλάξει και όχι να διαλύσει την Ευρώπη. Ίσως λοιπόν αποδειχθεί ότι το δημοψήφισμα ήταν πολύ σημαντικό. Όχι για την Ελλάδα αλλά για την Ευρώπη. Πηγή: www.lifo.gr3 τα χρόνια και ακόμα τα ίδια λέμε
Ειλικρινά τι πίνεις; Αν είναι σε καλή τίμή θέλω λίγο...Ήταν "το τελευταίο του όπλο", η πιο εξωφθαλμη κοροϊδία και χειραγώγηση (τουλάχιστον στα τελευταία 50 χρόνια) ενός ολόκληρου λαού? Μπορείς να φανταστείς για πόσο μαλ...κες μας έχουν σαν λαό πια εκτός συνόρων; Μιλάω για συγκεκριμένα, τους πολίτες αυτής της χώρας, εμένα και εσένα. Ειδικά όταν μετά από ένα τέτοιο χοντρό φτύσιμο στα μούτρα και ένα επιπλέον μνημόνιο, τον ξαναψηφίσαμε!!! Και το ακόμα καλύτερο: "θα φανεί σε βάθος χρόνου" τι πέτυχε το ΟΧΙ; Και είμαστε στα 3 χρόνια μετά, με άλλα 42 χρόνια πλεονάσματος μπροστά, λες και είμαστε η υπερπαραγωγική χώρα που τα παράγει ανεμπόδιστα; Κατά πότε το κόβεις εσύ να φανεί;Και το αποκορύφωμα: "εδωσε φωνή στον κόσμο"!!!!!!!ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΕΚΑΝΕ: Επιδεικτικότατα, ΑΓΝΟΗΣΕ την φωνή του κόσμου, ξεφτιλίζοντας στο έπακρο την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΕΡΗ -θεωρητικά- διαδικασία του πολιτεύματος μας. Ειλικρινά δεν σας πιστεύω ορισμένους... Απλά μου επιβεβαιώνετε ξανά και ξανά, ότι καλά μας κάνουν...
Πέφτετε σε αντιφάσεις γιατί εσείς ο ίδιος παραδέχεστε οτί αφού έγιναν όλα αυτά "τον ξαναψηφίσαμε!"Μήπως λοιπόν όσοι τον ψήφισαν και τον ξαναψήφισαν (ελάχιστες απώλειες Ιαν-Σεπ) έχουν διαφορετική γνώμη απο εσάς?Το δημοψήφισμα έφερε ένα 62% Όχι. Όταν πλέον γνωρίζαμε οτι έχουμε μπροστά μας ή μνημόνιο ή έξοδο απο το ευρώ, πόσοι ψήφισαν κόματα που μιλούν για έξοδο απο το ευρώ? Συνολικά 10% των ψηφοφόρων?Άρα το υπόλοιπο 52% μάλλον δεν συμφωνεί με όσους λένε οτί το Όχι έγινε Ναι, και όπως και η ΧΑ με τον πατριωτισμό, γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από κάποιους "πολύ"αριστερούς να καπηλευθούν αυτό το Όχι και να πουν οτι προδώθηκε. Αν είχε προδωθεί τότε θα έβγαινε το ΛΑΕ κυβέρνηση. Το Όχι ήταν ψήφος εμπιστοσύνης στον Τσίπρα να πάει και να φέρει ότι καλύτερο μπορεί. Και αυτό έκανε.Και μάλιστα αφου αναφέρεστε σε ξεφτυλισμό της δημοκρατίας, ο Τσίπρας ήταν ο ΜΟΝΟΣ πρωθυπουργός που έφερε μνημόνιο στο λαό για να αποφασίσει. Μέχρι τότε είχαμε τον ΓΑΠ που έλεγε οτι λεφτά υπήρχαν αλλα τελικά έφερε μνημόνιο και τον Σαμαρά που έσκιζε τα μνημόνια αλλά τελικά έφερε το δεύτερο. Ποιός έφερε τις συμφωνίες για επικύρωση απο τον λαό? Μόνο ο Τσίπρας, με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 15 που οι περισσότεροι "πολύ"αριστεροί και κάποιοι φιλελέ που αλληλοστηρίζονται επιδεικτικά ξεχνούν να συμπεριλάβουν στη συζήτηση.ΥΓ: όσοι φίλτατοι νεοδημοκράτες λένε για Όχι που έγινε Ναι πραγματικά θα προτιμούσαν να "είχε το θάρρος ο Τσίπρας να σεβαστεί τη γνώμη του λαού" και να μας είχε βγάλει απο το ευρώ? Τον κριτικάρουν γιατί άλλαξε γνώμη σε κάτι που διαφωνούσαν και δεν επέμεινε στην αρχική του λανθασμένη (κατά αυτούς) γνώμη?ΥΓ2: 3 χρόνια μετά και βλέπουμε την άνοδο των άκρων παντού, κυρίως ως αντίδραση στην κεφαλαιοκρατούμενη και Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη. Κάπου τα κόμματα είναι Αριστερά (Πορτογαλλία, Ισπανία) και κάπου Δεξιά (Ιταλία, Αυστρία, κ.α). Δεν μπορώ να πιστέψω πως ο αγώνας του λαού το 15 και η τελική επιβολή του μνημονιακού προγράμματος λιτότητας δεν επηρέασε καθόλου όλους αυτούς τους λαούς. Αλλά αυτό είναι δική μου γνώμη. Επιμένω πως είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε οτιδήποτε. Ίσως 10-20 χρόνια μετά να τα αξιολογήσουμε όλα πιο αντικειμενικά.
Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους; Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» («Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού») και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» («Προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους».ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ /ΟΧΙ ή ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ /ΝΑΙΑυτό είναι το ψηφοδέλτιο του δημοψηφισματος του 2015. Ζητείται τοποθέτηση της ευρύτατης μάζας δηλαδή, πάνω σε ένα καθαρά τεχνοκρατικό ζήτημα. Για ποια άξια περηφάνιας αντίσταση μιλάει ο πρωθυπουργός;;Το Eurogroup δεν παρέτεινε το πρόγραμμα που έληγε στις 30 Ιουνίου. Άρα το ηρωικό δημοψήφισμα έγινε άρον-άρον, μέσα σε μια εβδομάδα μετά την προκήρυξη του και ενώ η πρόταση που έπρεπε να εγκρίνει ή να απορρίψει γενναία ο Ελληνικός λαός είχε αποσυρθεί. Τρία χρόνια μετά, που και οι ζητούμενες 450 μεταρρυθμίσεις έγιναν, και ταπεινωτικές υποχωρήσεις έγιναν και τα νταούλια δεν τα βαρέσαμε, και οι αγορές δεν χόρεψαν, και η κυρία Μερκελ δεν γκοου μπακ, για ποια αντίσταση και ποια περηφάνια μιλάει ο πρωθυπουργός;
Υπάρχει αλήθεια κόσμος, που θα ψηφίσει στις επόμενες εκλογές αυτόν τον άνθρωπο και τους παρατρεχάμενούς του; Πόση κοροϊδία πια; Πόση ξεδιαντροπιά; Να μας πει για τον εαυτό του αν είναι περήφανος, τα υπόλοιπα περιττεύουν.
Και όμως υπάρχουν και ζουν ανάμεσα μας... Σε όλα τα γκάλοπ εμφανίζεται ενα τσιμεντωμένο 20% που θεωρεί ακόμη ότι είναι ο μεγάλος τιμονιερης ! Αν προσθέσουμε τα υπολοιπα "αντιμνημονιακα " νούμερα και τους χαμενους στο διαστημα βγαίνει περίπου ένα 40% -50% εν δυνάμει φηφοφορων που με μια νέα υποσχεση μπορεί να μας βάλουν σε εφιαλτικες περιπέτειες
Η ερώτηση κατά την γνώμη μου είναι: όσοι υποστηρίζουν τον Τσίπρα πχ εδώ στα σχόλια, τολμούν να τον υποστηρίξουν φανερά στον κοινωνικό τους περίγυρο; Ειδικά κάποιοι που αισθάνονται πολύ ευφυείς.
αν δεν υπήρχε το πρόβλημα των τραμπούκων της δεξιάς που μπροστά σε τέτοιες δηλώσεις θα άρχιζαν αμέσως τις βρισίες, το ξύλο ή και χειρότερα, σίγουρα θα ήταν πιο πολλοί όσοι θα μιλάγαν ανοιχτά.Ευτυχώς όμως η ψήφος είναι μυστική. Το ποιός ουρλίαζει πιο δυνατά δεν έχει τόσο σημασία όσο νομίζουν κάποιοι.Το 19 θα βρεθούν προ εκπλήξεων.
Δεν νομίζω ότι τραμπουκίζει κανείς τους ψηφοφόρους του Τσίπρα. Τους βουλευτές (κυρίως των Ανέλ) δυστυχώς ναι, και είναι απολύτα καταδικαστέο. Και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου πώς αν η ΝΔ ρίξει λάδι στην φωτιά των ακροδεξιών θα την πατήσει το '19 όπως την έχουν πατήσει οι Ανέλ τώρα.Εγώ πάντως αναρωτήθηκα αν τολμάει να υποστηρίξει πλέον κανείς τον Τσίπρα στον κοινωνικό του περίγυρο, χωρίς να ανησυχεί που θα του αλλάξουν τα φώτα στο δούλεμα--ενδεχομένως και φίλοι του πρώην Συριζαίοι που παριστάνουν ότι ουδέποτε τον ψήφισαν. Κυρίως λόγω έλλειψης επιχειρημάτων. Δεν είπα να αποκαλύψει τις πολιτικές του απόψεις σε τίποτα ακροδεξιούς τραμπούκους, αλίμονο. Άλλωστε έχει κάνεις από εμάς ακροδεξιούς τραμπούκους φίλους; Πολύ αμφιβάλλω.Κακά τα ψέματα, η έλλειψη επιχειρημάτων είναι το μεγάλο πρόβλημα των οπαδών του Τσίπρα, γι αυτό και τσιμπάνε όλοι αμέσως μόλις αχνοφαίνεται ακτίδα σκανδάλου (Novartis) ή όταν μπαίνει θέμα εκθέσεως SOS (όπως με την αθώωση Ηριάνας/Περικλή). Τότε γράφουν κατεβατά.
Αυτό που έγραψες για το '19 το παρεξήγησα--νόμιζα εννοούσες πως οι ακροδεξιοί αν τους στηρίξουν θα τους ζητήσουν τα ρέστα. Εσύ βασικά πιστεύεις πως οι δημοσκοπήσεις είναι ψευδείς. ΟΚ, όλα αυτά θα τα δούμε εν καιρώ, εγώ δεν βιάζομαι καθόλου.
@St Beijinger. Ο τραμπούκος είναι τραμπούκος, δεν έχει χρωμα. Είναι αυτός που θα αρχίσει τις βρισιές, είναι αυτός που θα βανδαλίζει μνημεία, είναι αυτός που θα κάψει ξένη περιουσία στο όνομα της οικολογίας(;;;;;), είναι αυτός που θα κάψει ανθρώπους ζωντανούς επειδή έπρεπε να πάνε στην δουλειά τους. Δεν είναι δεξιός, δεν είναι αριστερός. Συνηθως όμως είναι χαμαιλέοντας, παίρνει το χρωμα του ταμείου που θα του εξαργυρώσει την «παλικαροσυνη»του.
Ashton Heston III: Αναλόγως τη εννοείτε "περίγυρο" και "φίλους".Πχ εδω που ζω υπάρχουν γκρουπ Ελλήνων σε κοινωνικά δίκτυα οπού υπάρχουν μέσα άτομα όλων των πολιτικών κατευθύνσεων. Σε αντίστοιχο "περίγυρο", ναι είναι δύκολο να βγει κάποιος να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ κυρίως γιατί θα πέσουν να τον φάνε και χρυσαυγήτες αλλά και κάποιοι "πολύ"αριστεροί.Προφανώς όταν μιλάμε για πραγματικούς φίλους, τότε νομίζω συζητήσεις γίνονται, και φυσικά επιχειρήματα υπάρχουν αρκεί να έχει κάποιος τη διάθεση να ακούσει.Κυρίως όμως το πρόβλημα είναι η επιθετικότητα των αντι-ΣΥΡΙΖΑ είτε προέρχονται απο τη δεξιά είτε απο την αριστερά.ms12: συμφωνώ