ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
1.7.2018 | 12:54

Εσείς θα νιώθατε το ίδιο στη θέση του;

Τρέχω όλη μέρα για τον βασικό μισθό, ζω στο ενοίκιο, έξοδα με μέτρο κλπ. Τα γνωστά, όπως ζούμε οι περισσότεροι.Έχω στην κατοχή μου μεγάλη ακίνητη περιουσία. Κάποια ακίνητα είναι παραγωγικά και κάποια όχι. Εξαιτίας τους έχω μεγάλα έσοδα και αντίστοιχα μεγάλα έξοδα. Τα περισσότερα από τα έσοδα μου τα προσφέρω στους γονείς μου για να ζουν αυτοί καλύτερα μιας και σε όλη τους τη ζωή δούλευαν για να μη μου λείψει τίποτα. Και δε μου έλειψε και τους ευχαριστώ γι' αυτό.Όταν γνωρίζω νέα άτομα ποτέ δεν αναφέρω την περιουσιακή μου κατάσταση. Κυρίως γιατί δε βρίσκω λόγο να το κάνω αλλά και γιατί ξέρω τι σχολιασμός θα ακολουθήσει.Κάποιοι μπορεί να παραξενευτούν από ενα λίγο πιο ακριβό παπούτσι ή ρολόι που θα φορέσω πχ αλλά τους αφήνω να αναρωτιούνται.Έχω σχέση με έναν άντρα 6 μήνες και του παρουσιάζεται ένα πρόβλημα υγείας. Έπρεπε να κάνει επειγόντως μια επέμβαση σε ιδιωτική κλινική, να καλύψει τα έξοδα (3000€) και μετά από ένα μήνα να πάρει την αποζημίωση από την ασφαλιστική του.Δεν είχε διαθέσιμο το σύνολο των χρημάτων και αγχώθηκε. Του είπα ότι μπορώ να τον βοηθήσω. Οτι θα βρω εγώ τα χρήματα και όταν πληρωθεί μου τα επιστρέφει. Μα...μου...δέχτηκε. Έγινε η επέμβαση, ολα πήγαν καλά και ήρθε η στιγμή που με ρώτησε από που δανείστηκα. Αποφάσισα να του πω την αλήθεια.Θύμωσε, είπε οτι τόσο καιρό τον κοροϊδεύω, οτι είμαι ψεύτρα, υποκρίτρια, οτι νιώθει εξαπατημένος και δε θέλει καμια σχέση μαζί μου. Έτσι κι έγινε. Κόψαμε κάθε επαφή. Έχουν περάσει δυο μήνες και ούτε λόγος για τα χρήματα. 1000€ του έδωσα. Αν ήταν όλα καλά, μπορεί και να μην τα ζητούσα. Τώρα όμως...μέσα στην εβδομάδα θα λάβει εξώδικο από τον δικηγόρο μου.Είμαι τόσο λάθος που δεν παρουσιάζω με το "καλημέρα σας" Ε1, Ε3, Ε9 και εκκαθαριστικό εφορίας;Είναι τόσο κακό που θέλω να εμπιστεύομαι τον άλλο για να δώσω τέτοιες πληροφορίες;
6
 
 
 
 
σχόλια
Καλά κάνεις και δε λες στον καθένα τί είσαι και τί δεν είσαι. Έτσι που έχουμε καταντήσει οι περισσότεροι, γυναίκες και άντρες ψάχνουν την κοτα με τα χρυσά αυγά. Αν ήταν άνθρωπος εντάξει θα το καταλάβαινε αυτό και δε θα σου έκανε θέμα που δεν του το είπες. Επίσης δε θα έκανε την πάπια όσο αφορά το δάνειο που του δωσες. Προφανώς σκέφτηκε, αφού τα χει και δε θα τα στερηθεί, γιατί να ασχολούμαι με επιστροφές. Φύγε τρέχοντας σε περίπτωση που γυρίσει, για τα φράγκα θα γυρίσει, αν γυρίσει.
Από την άλλη μπορεί να ένιωσε και μειονεκτικά οταν συνειδητοποιησε ότι εσύ βγάζεις περισσότερα από αυτόν. Πριν στείλεις το εξώδικο, κάνε μια ανθρώπινη προσέγγιση.
Βλακείες. Τουλάχιστον ευγνώμων θα έπρεπε να νιώθει που σε μια δύσκολη στιγμή του πρόσφερες ένα μεγάλο ποσό. Τον φρόντισες και εκτός αυτού εμπιστεύτηκες τον λόγο του ότι θα στα γυρίσει όταν μπορέσει...Θίχτηκε γιατί; Επειδή στους 5 μήνες σχέσης δεν έμαθε τα πάντα για σένα; Δικαίωμά σου να τα αποκαλύψεις όποτε νιώσεις έτοιμη.
Πρώτα-πρώτα, εννοείται πως κανείς δε "χρωστάει" σε κανέναν να συστήνεται με φορολογική δήλωση. Αλίμονο δηλαδή, αν στη ζωή μας μιλάμε για ανθρώπους που κρίνουν αν θα σχετιστούν μαζί μας με βάση το έχειν ή μη-έχειν... μακριά από τέτοια όντα.Από την άλλη, θέλοντας και μη, στην καθημερινότητά μας, από διάφορα πράγματα όπως είναι τα ρούχα που αναφέρεις, το σπίτι, το αυτοκίνητο και γενικά τη στάση μας απέναντι στα έξοδα, φαίνεται μια εικόνα του ποιοι είμαστε με οικονομικούς όρους. Δηλαδή, αν έχεις απέναντί σου κάποιον που όπως λες τον βλέπεις να τρέχει για το βασικό, να ζει στο ενοίκιο και να μετράει τα έξοδα, όντως δεν περιμένεις να έχει πίσω του περιουσία. Τέτοιοι άνθρωποι είναι από φοιτητές, μέχρι μια ολόκληρη νέα γενιά, αλλά και μεσήλικες που έπεσαν θύματα της κρίσης και την παλεύουν με τρεις κι εξήντα, και αν. Ζουν έτσι γιατί δε βγαίνουν και είναι αγχωμένοι, πιεσμένοι για τα βασικά, δεν έχουν αυτό που λέμε "καβάτζες".Όπως είπαμε, εσύ δε "χρωστάς" να πεις αν έχεις ή όχι, αλλά αυτοί που έχουν το είδος της περιουσίας που αναφέρεις, καλώς ή κακώς, συστήνονται ως "εισοδηματίες" και έχουν μια λίγο πιο χαλαρή στάση απέναντι στα πράγματα.Οπότε ναι, κάποιος που σε συναναστρέφεται τόσο στενά όσο η σχέση σου, μπορεί να εκπλαγεί αρκετά αν έχεις άμεσα διαθέσιμα 4ψήφια ποσά, μιας και έδινες εντύπωση ότι δυσκολεύεσαι.Τώρα, αν δικαιολογείται να αντιδράσει τόσο έντονα; Δεν ξέρω.Σίγουρα υποχρεούται να σου επιστρέψει τα χρήματα στο ακέραιο, ειδικά κάτω από τις παρούσες συνθήκες, αν είναι τίμιος και δεν πήγε να σε κοροϊδέψει.Αν πάλι δυσκολεύεται, να σου μιλήσει ειλικρινά και να σου τα επιστρέψει ίσως σε δόσεις.