ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Εκτός Νέας Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Μίχαλος

Εκτός Νέας Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Μίχαλος Facebook Twitter
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
8

Τη διαγραφή του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ από το κόμμα αποφάσισε σήμερα η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας που συνεδρίασε το απόγευμα.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως «με βάση τις διατάξεις του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας που προβλέπουν ως αυτονόητη την τήρηση και το σεβασμό στις αρχές, τις αξίες και τις βασικές θέσεις της παράταξης, ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος τίθεται από σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, εκτός κόμματος» με την επισήμανση πως «στη Νέα Δημοκρατία δεν χωρούν "Δούρειοι Ίπποι"».

Ο Κωσταντίνος Μίχαλος ήταν μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. 

Γιατί τον διέγραψαν

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος είχε ταχθεί κατά της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών και πρόσφατα τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας στις Πρέσπες.

Πρόσφατα, μάλιστα φέρεται να είχε κάνει «μυστική» συνάντηση με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε δηλώσει αισιόδοξος για την επίδραση που θα έχει στην ελληνική οικονομία η συμφωνία Ελλάδας-πΓΔΜ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μίχαλος στοιχειοθέτησε την αισιοδοξία του για βελτίωση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών επισημαίνοντας ότι «οι ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ για τη νέα χώρα της Βόρειας Μακεδονίας, η τεχνογνωσία που θα χρειαστεί (στο πλαίσιο αυτό), βεβαίως και υπάρχει στην Ελλάδα και θα χρησιμοποιηθεί, όπως επίσης και οι ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν για επενδύσεις ένθεν κακείθεν».

Αναφερόμενος στην κριτική που έχει ασκηθεί στη συμφωνία, είχε τονίσει: «'Εχει αναλογιστεί ποτέ κάποιος ότι μια χώρα που την έχουν αναγνωρίσει 140 χώρες στον πλανήτη, μεταξύ των οποίων και μεγάλες υπερδυνάμεις, ώς απλή Μακεδονία, κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και του διαλόγου, προκειμένου να γίνει αλλαγή ονομασίας; Νομίζω ότι από τη στιγμή που το θέμα είχε τεθεί από την πλευρά του ελληνικού πολιτικού συστήματος, ότι η μόνη αποδεκτή λύση είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes και αυτό θα διασφαλιστεί από τη συμφωνία -η οποία άλλωστε θα έρθει να επικυρωθεί και από το κοινοβούλιο, έχουμε αρκετά βήματα μπροστά μας μέχρι να ολοκληρωθεί- υπάρχουν μόνο οφέλη, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά και το επιχειρηματικό σκέλος».

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος είχε πρόσφατα ταχθεί και υπέρ της συμφωνίας στο Eurogroup.

«Σε καμία περίπτωση εμείς, ως χώρα δε θα πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα στις αγορές να αμφισβητήσουν την αξιοπιστία μας προκειμένου να πετύχουμε στο διηνεκές, τουλάχιστον όσο περνάει από το χέρι μας, χαμηλά επιτόκια δανεισμού» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος σε δήλωσή του για την συμφωνία εξόδου της Ελλάδας από τα Προγράμματα Στήριξης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τo Eurogroup δήλωσε: «Είναι μία ιστορική συμφωνία, καθώς βάζει τέλος, μετά από σχεδόν εννέα σκληρά χρόνια κρίσης, στα Μνημόνια και δίνει τη δυνατότητα, με πολύ κόπο και δουλειά βέβαια, η Ελλάδα να μπει σε ένα νέο δρόμο, λιγότερο δύσβατο.

«Αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική η απόφαση διαγραφής μου»: Τι απαντά ο Κωνσταντίνος Μίχαλος

Για αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική απόφαση κάνει λόγο ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, με την οποία συνιστά «ψυχραιμία» στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μίχαλος αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Πρώτα απ' όλα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ συμμετέχω ex officio, καθώς το καταστατικό του κόμματος προβλέπει τη συμμετοχή στην Πολιτική Επιτροπή, του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Δεύτερον, θα πρέπει να διαμηνύσω προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι πολιτικές μου απόψεις είναι γνωστές, καθώς ανέκαθεν ήμουν και εξακολουθώ να είμαι οπαδός του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

Η κίνηση του προέδρου της ΝΔ να με διαγράψει, αποτελεί προφανέστατα μια αψυχολόγητη απόφαση και καταδεικνύει ότι ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τη ΝΔ σε μια βαθειά εσωστρέφεια και δεν ανέχεται τις διαφορετικές απόψεις.

Η αιτιολογία που μου δόθηκε τηλεφωνικά για τη διαγραφή μου, είναι πως έχω διαπράξει μεγάλα «ατοπήματα» όπως:

1. Έκρινα θετικά με δηλώσεις μου ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕ την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την έξοδο από τα μνημόνια!

2. Δήλωσα σε συνεντεύξεις μου ότι πάγια θέση του επιχειρηματικού κόσμου είναι η πολιτική σταθερότητα και ως εκ τούτου η αποφυγή μακροχρόνιων προεκλογικών περιόδων και πρόωρων εκλογών!

3. Τάχθηκα υπέρ μιας λύσης στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, όπως άλλωστε ήταν και η αρχική θέση της ΝΔ, πριν ο κ. Μητσοτάκης αλλάξει απόψεις.

4. Συμμετέχω στην επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος και ακόμη και αυτό θεωρείται μείζον ατόπημα από τον κ. Μητσοτάκη!

5. Και το κυριότερο, «κατηγορούμαι» από τον πρόεδρο της ΝΔ και τους περί αυτόν, ότι έχω συναντήσεις και επαφές με υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης, οι οποίες άλλωστε και είναι άκρως επιβεβλημένες, καθώς τα Επιμελητήρια είναι οι θεσμοθετημένοι σύμβουλοι της εκάστοτε κυβέρνησης για οικονομικά θέματα και όχι κομματικά όργανα κανενός!

Εν πολλοίς, ο κ. Μητσοτάκης και οι σύμβουλοί του, έχουν μπερδευτεί για το τι είναι ο επιμελητηριακός θεσμός και ποιους εκπροσωπεί. Επί 12 συναπτά έτη είμαι εκλεγμένος πρόεδρος του μεγαλύτερου επιμελητηρίου της χώρας, του ΕΒΕΑ, που εκπροσωπεί πάνω από 100.000 επιχειρήσεις και για δεύτερη θητεία πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, που εκπροσωπεί πάνω από 800.000 επιχειρήσεις.

Με την αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική απόφαση και διαδικασία της διαγραφής μου, αυτός που θίγεται είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, που προφανώς θεωρεί ότι όποιος εκφράζει διαφορετικές απόψεις από αυτόν είναι και εχθρός του.

Του συνιστώ λοιπόν ψυχραιμία».

Πολιτική
8

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM
Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Και κλάμα οι Συριζαίοι...Μπράβο στον Μητσοτάκη. Ελπίζω να διώξει και τους άλλους κρατιστές και φιλοσυριζαίους. Πρέπει να ξεκαθαρίσει τη ΝΔ απο τους cuckservatives. Αφου θεωρούν ότι το ξεπούλημα της Μακεδονίας και η 80% φορολογία είναι θετικές εξελίξεις, ας πάνε στον Σύριζα.
Δεν υποστηρίζω σχεδόν ποτέ ΝΔ αλλά αυτόν ναι. Μακάρι να ήταν οι περισσότεροι σαν αυτόν. Μετρημένα λόγια. Απλά δεν βρίσκεται στα δεξιά του κόμματος και επομένως σε κάποια πράγματα απλά τυχαίνει να έχει περίπου την ίδια γνώμη μαυτήν άλλων κομμάτων ή της Κυβέρνησης. Τα 5 σημεία που ανέφερε, πες ένα που να μην είναι σωστό.... εκείνος τα πράγματα τα βλέπει μεταξύ άλλων και από μία επιχειρηματική σκοπιά...και όταν σκέφτεσαι έτσι, δεν μένεις αποκλειστικά και μόνο εντός ορίων του κόμματος.
"Δεν υποστηρίζω σχεδόν ποτέ ΝΔ αλλά αυτόν ναι."Ένας ακόμη "δεν είμαι Σύριζα αλλά θα ψηφίσω Αλέξη γιατί θύμωσα με διαγραφή Μιχαλου"; Και φυσικά τον υποστηρίζεις αφού δεν είσαι ΝΔ (ή δεξιός γενικότερα): αφού παπαγαλίζει την ρητορική της αριστεράς, πως να μην τον υποστηρίζεις; Περισσότερο θα ανησυχούσα αν οι αριστεροί δεν τον υποστηρίζατε. Τότε θα έλεγα, "ίσως ο Μητσοτάκης να έκανε λάθος". Αλλά βλέποντας αντιδράσεις Συριζαίων, πολύ σωστά έκανε.Τι έχει πει λάθος; Ότι βγαίνουμε απο τα μνημόνια (false καθώς θα έχουμε εποπτεία και νέα μέτρα λιτότητας), ότι η οικονομία πάει καλυτερα (με 80% φόρους και τους Έλληνες να δουλεύουν σχεδόν 200 μερες για το κράτος) και ότι η εθνοπροδοτική συμφωνία που παραδίδει το όνομα της Μακεδονίας είναι "καλή". Δηλαδή παπαγαλίζει όλη την προπαγάνδα Σύριζα. Ειδικά η στήριξη της εθνοπροδοσίας τον θέτει αυτόματα εκτός της δεξιάς (ακόμη και αν δεν είχε διαγραφεί).Και προσωπικά δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι επιχειρήσεις. Αυτά τα κοιτάνε οι φιλελεφτ και οι διεθνιστές. Εμάς τους δεξιούς μας ενδιαφέρει πρώτα απο όλα το έθνος. Η Μακεδονία είναι πιο πάνω απο την "επιχειρηματική σκοπιά".
28.6/14.27' "Εμάς τους δεξιούς μας ενδιαφέρει πρώτα απο όλα το έθνος" Πηγή: www.lifo.grΤους εμπαθείς δεξιούς σας ενδιαφέρει πάνω από όλα η εξουσία και μια "σημαία" σας είναι το "έθνος".Ακριβώς όπως τους εμπαθείς ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ, που μια σημαία τους ήταν η βασανισμένη ΠΦΑ.Αυτό που δεν μας λέτε όμως - γιατί με τα χάλια που ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΡΥΤΑΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΝΔ έχει καταντήσει το έθνος, είναι πως θα το ταϊσετε αυτό το έθνος.Ο Μητσοτάκης φιλοδοξεί να γίνει γρήγορα ΠΘ και ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΕΚΠΟΝΗΣΗ 5ΕΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΛΑΝΟΥ. Επειδή λοιπόν όλοι δεν τρέφονται μόνο με ιδεολογικό δεξιό ή αριστερό σανό, δικαιούμαστε να εκτιμάμε όσες φωνές είναι της αγοράς και της δουλειάς, γιατί προέχει να ζήσουμε και να περισσέψουν να πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ για να βγει και ο μισθός του Μητσοτάκη (7000 € τον μήνα).
Ο Μίχαλος δούρειος ίππος; H Γερμανία αποκλείστηκε στις καθυστερήσεις απο τη Ν. Κορέα; τιναφτορε; Και ο Μίχαλος συριζαίος και η Γερμανία όξω ; What?????????? Χάθηκε η μπάλα ... ο ευρώ-ν αμειφθήσεται!!!!!
"Δούρειος ίππος" ο Μίχαλος, δηλαδή κουβαλάει κρυμμένη την Δούρου ;Αλλιώς, τι εννοεί ο ποιητής ;Κομματικά απείθαρχος ο Μίχαλος στην ξερή, άγονη και τελικά ωφέλιμη μόνο για το κόμμα και όχι για την χώρα αντιπολιτευτική τακτική.