ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.6.2018 | 13:03

Χρειάζομαι γνώμες

Αν γνωρίζετε μια γυναίκα για την οποία ξέρετε ότι θα ήθελε να παντρευτεί αλλά με όσους έχει σχετιστεί την έχουν αφήσει, τι θα σκεφτείτε; Μπορεί στην αρχή να σκεφτείτε πως αυτά είναι κουτσομπολιά, αλλά κάποια στιγμή σας το λέει η ίδια. Είχε μερικές σχέσεις εκείνη ήθελε να συνεχίσει αλλά δεν θέλανε οι άντρες. Κάθε φορά που πήγαινε να σοβαρέψει οι άντρες το τελειώνανε, υπάρχει πιθανότητα μια στο εκατομμύριο να μη φταίει η ίδια; Θα ήθελα τη γνώμη σας για μένα είναι ξενερωτική η φάση, ποιος μπορεί να δει στα σοβαρά κάποιον που κανείς δεν φαίνεται να βρήκε κάτι να εκτιμήσει; Όταν βρίσκουμε κάτι αξιόλογο δεν το εγκαταλείπουμε εγώ έτσι νομίζω.
26
 
 
 
 
σχόλια
Είσαι γελοίος.Επειδή κατευθείαν βάζεις σε κάποιον την ταμπέλα ότι "φταίει". Χωρίς να γνωρίζεις εκ των έσω ανθρώπους και καταστάσεις.Επειδή για "το κάτι αξιόλογο" δεν έχεις δική σου γνώμη και υποκειμενική οπτική, αλλά κρίνεις σύμφωνα με το τι κάνουν οι άλλοι.Επειδή, αντί να έχεις τους όρχεις να κάνεις μια επιλογή μόνος σου - αν θες να αρχίσεις κάτι με αυτή τη γυναίκα ή όχι - κάθεσαι και λαμβάνεις υπόψη εμάς και το παρελθόν της, μια χούφτα ανθρώπων που δεν έχεις γνωρίσει ποτέ.Τελικώς, επειδη "ζυγιάζεις" τα πράγματα σαν υβρίδιο Σκρουτζ και κατίνας, με υπεροπτικές προεκτάσεις. Ή θέλεις, ή δε θέλεις, δεν κάνεις χάρη σε κανέναν.Μάλλον χάρη θα της έκανες να την αφήσεις ήσυχη.
Δε χάνεις την αξία σου επειδή κάποιος ή και κάποιοι σε παράτησαν. Αν δεν είχαν διακρίνει κάτι αξιόλογο σε εσένα, βρε καλή μου, γιατί έκαναν σχέση μαζί σου;Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι σχέσεις κατά μεγάλο ποσοστό είναι ρίσκο. Ποτέ δε ξέρεις τι κατάληξη θα έχει ακόμα και το καλύτερο ερωτικό ταίριασμα. Κι αυτό γιατί η ζωή μας δεν είναι στάσιμη, τα δεδομένα της αλλάζουν και πολλές φορές αλλάζουμε κι εμείς οι ίδιοι, οπότε έτσι επηρεάζονται κι οι διαπροσωπικές μας σχέσεις. Δε χάνεις όμως την αξία σου ως άνθρωπος επειδή κάποτε κάποιοι σε αγαπούσαν και τώρα δε σε αγαπάνε. Ε, θα σε αγαπήσουν άλλοι.
Την εξομολόγηση δεν την έχει γράψει η κοπέλα που την έχουν παρατήσει, κατά πάσα πιθανότητα την έχει γράψει αυτός που ίσως ενδιαφέρεται γι' αυτήν. Αυτό έχω καταλάβει εγώ. Και μας ρωτάει αν πρέπει να σχετιστεί μαζί της ή αν θα το βρίσκαμε ξενερωτικό που όλοι την έχουν παρατήσει.
Από ποιον να γλιτώσει η κοπέλα, βρε τρουφάκι; Από τον στυγνό εγκληματία που "στρίβει δια του αρραβώνος"; Ναι, γεμάτες οι φυλακές από άντρες που αρνήθηκαν να παντρευτούν τις κοπέλες τους.Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει δίκαιο και σωστό, υπάρχουν απλώς διαφορετικές προσωπικές επιλογές. Ο καθένας τους έχει διαφορετικό πλάνο για τη ζωή του και διαφορετικά θέλω, άρα δεν ταιριάζουν, άρα ας τραβήξει ο καθένας τον δρόμο του να βρει αυτό που του ταιριάζει. Τόσο απλά.
Να γλιτώσει από αυτόν που ψάχνει να βρει τα λάθη της πριν καν την γνωρίσει. Πριν καν της δώσει μια ευκαιρία.Μίλήσα εγώ για στυγνό εγκληματία; Ούτε μίλησα για σωστό και λάθος σε προσωπικές επιλογές. Είπα ότι αν αυτός δεν θέλει να μπει στη διαδικασία να τη γνωρίσει και ήδη την έχει απορρίψει χωρίς να έχει γνώμη αλλά ρωτάει εμάς, τότε η κοπέλα δεν αξίζει να έχει αυτή την αντιμετώπιση. Καλύτερα να φύγει λοιπόν.
Όταν υπάρχει ένα αρνητικό μοτίβο που επαναλαμβάνεται σε κάθε σχέση, π.χ. οι σύντροφοι μιας κοπέλας ήταν όλοι χειριστικοί ή βίαιοι ή την κεράτωναν ή ήταν μαμάκηδες ή όπως στην προκειμένη εκείνη τους ζητούσε γάμο κι αυτοί έφευγαν, τότε δείχνει πως κάτι δεν πάει και τόσο καλά με τον τρόπο που αξιολογεί κι επιλέγει ανθρώπους στη ζωή της. Δικαιολογώ λοιπόν το να είναι ο άλλος κάπως καχύποπτος("μπας και με δει κι εμένα σαν υποψήφιο γαμπρό με το καλημέρα;"), όχι βέβαια να είναι και προκατειλλημένος και να μη δώσει έστω μια ευκαιρία να τη γνωρίσει την κοπέλα για να σιγουρευτεί για τις βλέψεις της.Πάντως, υποψιάζομαι πως την εξομολόγηση την κάνει η ίδια η κοπέλα και στην ουσία μάς ρωτάει αν είναι σωστή η ανασφάλειά της για το ότι κανείς δε θα την δει σοβαρά μόλις μάθει πως όλες οι προηγούμενες σχέσεις της την παράτησαν.
Όλα είναι εικασίες και τα σενάρια πολλά. Αν δεν θέλει να είναι μαζί της, ας μην είναι, έχει κάθε δικαίωμα, αλλά δε χρειάζεται να βρίσκει προφάσεις. Δε μου κάνεις γεια σου. Λέξη κλειδί το "μου". Όχι επειδή δεν έκανες σε κάποιον άλλον σε απορρίπτω. Βέβαια, αν η κοπέλα ήταν βίαιη ή χειριστική τότε ναι, έχεις δίκιο, πρέπει να φύγει να γλιτώσει ο άντρας. Αλλά εμείς σαν σχολιαστές δεν έχουμε εικόνα και δεν έχουμε τρόπο να ξέρουμε, και η εξομολ. δεν μου έβγαλε αυτό. Γι' αυτό και σχολίασα όπως σχολίασα. :)
Εμένα δε μου μοιάζει σαν πρόφαση εκ μέρους του νεαρού, αλλά περισσότερο σαν καχυποψία, του χτύπησε καμπανάκι που λέμε και στο χωριό μου κι είναι προβληματισμένος. Λέει μάλιστα πως η ίδια η κοπέλα τού αποκάλυψε πως όλοι οι πρώην της την παράτησαν. Κι από αυτό προκύπτουν διάφορα ερωτήματα: Πόσοι ήταν πια αυτοί οι "όλοι" που την παράτησαν; Γιατί άλλο είναι να έχεις κάνει μόλις δυο σχέσεις και να σε χώρισαν πρώτοι εκείνοι κι άλλο δέκα. Αν μονίμως σε παρατάνε πρώτα οι άλλοι δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός, σίγουρα κάπου έχεις κάνει λάθος κι εσύ. Κι ο παράγοντας γάμος επίσης δημιουργεί απορίες: όλοι οι πρώην έμοιαζαν σε εκείνη ως ιδανικοί μελλοντικοί σύζυγοι ώστε να προτείνει σε ΟΛΟΥΣ να πάνε τη σχέση τους στο επόμενο βήμα; Και για τι διάρκειας σχέσεις μιλάμε; Ήταν μακροχρόνιες αυτές οι σχέσεις ή η νύξη για γάμο γινόταν πάνω στο τρίμηνο;Μπορεί για όλα τα παραπάνω να αναρωτιέται κι ο συγκεκριμένος νεαρός και γι' αυτό είναι τόσο αναποφάσιστος για το τι να κάνει με την κοπέλα.Αν αντιστρέφαμε τα φύλα κι ήταν άντρας αυτός που τον παρατούσαν όλες οι πρώην του και η κοπέλα-νέο φλερτ του μας έστελνε μια αντίστοιχη εξομολόγηση, θα της δίνατε διαφορετικές συμβουλές;
Τη Μαίρη Παπαδάκη ή τη Φραν Φάιν εννοείς; Δεν κατάλαβα ποιες απ' τις δύο νταντάδες εννοείς.Η ανασφάλειά τους με τη δεσμεύση ίσως είναι απωθητική αφενός, αφετέρου να τις κάνει να διαλέγουν λάθος άτομα. Εσύ για παράδειγμα ακούγεσαι σκληρός. Να λεγες π.χ. ότι έδερνε όλους τους πρώην... να μην κάτσεις να μάθεις τι θα κάνεις. Σ' αρέσει; Σ' ενδιαφέρει; Περνάτε όμορφα; Υ.Γ. Δηλαδή μόνο λόγω έλλειψη αξίας χωρίζει ο κόσμος ή δεν παντρεύεται; Χαχαχαχα. Που τα σκέφτεστε και τα πετάτε;
Ξενερωσες ήδη;;;;; Ε αστο τότε....δεν έχει νόημα να κάνεις κάτι μαζί της.Κι εσύ φαντάζομαι θα έχεις πρώην που δεν τις άφησες όλες εσύ.....κάποιες σε αφήσανε....τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με τα λεγόμενα σου αν άξιζες δεν θα σε αφήνανε.....πονάει λίγο όταν το βλέπεις από την άλλη μεριά ε;;
Απο που να το πιάσω...1. Αυτό που σου λέει είναι "μην είσαι σαν τους άλλους. βρες τη δύναμη να μη με αφήσεις". Ανασφάλεια εκδηλώνει.2. Ο καθε ένας που την παράτησε είχε τους λόγους του. ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ ξέρεις ότι οι λόγοι αυτοί ήταν σωστοί; Ότι όσοι το έκαναν είχαν ώριμη σκέψη όταν το έκαναν και όχι κομπλεξ ή προκαταλήψεις; Ειναι εξαιρετικά ανώριμο να κρίνεις την κοπέλα από το γεγονός αυτό.3. Φροντισε ΕΣΥ να τη γνωρίσεις και να κρίνεις ΕΣΥ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ κριτήρια αν αξίζει. Οι ανθρωποι δεν είναι μετοχές που πέφτει η αξία τους με τους χωρισμούς που έχουν κάνει.
1. Αυτό που σου λέει είναι "μην είσαι σαν τους άλλους. βρες τη δύναμη να μη με αφήσεις". Ανασφάλεια εκδηλώνει. Πηγή: www.lifo.grΑυτό δεν είναι κακό... Θέλω να πω κάποια που την έχουν παρατήσει συνεχόμενα ,είναι λογικο να νιώθει κάποια ανασφάλεια ίδιως αν δεν έχει εκλογικευσει την απόρριψη ακόμα.
Θα διαφωνησω... Η αυτοπεποίθηση τραβαει, αλλα και το να μην εισαι ανασφαλης για τις ανασφαλειες σου μια μορφη αυτοπεποιθησης ειναι. Ανασφάλειες έχουν όλοι και τους οδηγούν σε κακές και χειριστικές συμπεριφορές αν δεν μαθουν να τις ελεγχουν. Χιλιες φορες να παραδεχτεις οτι νιωθεις ανασφαλης παρα να το αφησεις να σε αλλάξει και να σε καταπιει. Πχ ζηλεύεις... Πες το. Φοβασαι ότι θα σε αφησει ο αλλος...Πες το. Ισως σου μιλησει και δεις τα πραγματα πιο καθαρα, πριν τα κανεις μανταρα εξαιτιας της ανασφαλειας.
Δεν ξερω πολλα, αλλα εχω καταλαβει ότι το να λες την αληθεια σου πολλές φορές θεωρείται ύπουλο αδικως. Ναι οκ αν σου πω οτι ζηλευω κατι πρεπει να κανεις για αυτο, αλλα ειναι η αληθεια. Αν σου πω ότι με στεναχωρησες παλι κατι πρεπει να κανεις, αλλα παλι ειναι η αληθεια... Γιατι να κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας και ηλιθιες συμπεριφορες; Σε μια σχεση οταν υπαρχει αγαπη,ο αλλος θα θελει να νιωθεις καλα και εσυ θες να προφυλαξεις αυτο που εχετε απο ασχημες συμπεριφορες και αρνητικα συναισθηματα. Και μετα γκρινιαζουμε οτι οι αντρες δεν μας καταλαβαινουν η οτι αδιαφορουν. Αν ο αλλος δεν μπορει να ξοδεψει 1 λεπτο να με ηρεμησει τις ελαχιστες φορες που ζηλευω , ενω εγω ειμαι προθυμη να το κανω, δεν αξιζει στο κατω κατω...
Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που λες για δουλειά με τον εαυτό μας. Απλα μεχρι να λυσεις κατι μεσα σου που σε τρωει, ειναι πολυ καλυτερο να το μοιραστεις απο το να το αφησεις να συσσωρεύεται και κανει ζημια. Ειναι πρακτικο το ζητημα και εξυπηρετει το όφελος και των δύο. Τωρα εννοειται οτι δεν μπορεις να μενεις "μικρος" και οτι πρεπει να αντιμετωπιζεις τις ανασφαλειες σου..
Για εμένα η ανασφάλεια είναι κάργα απωθητική. Πηγή: www.lifo.grΔεν έχεις ζήσει ποτέ απόρριψη ή δυσκολίες σε κανέναν τομέα. Κι αν έζησες, θα ήταν προβλήματα που λύθηκαν μέσα σε μια ώρα. Γι' αυτό έχεις τέτοια άποψη για τους ανασφαλείς.
Πολλοί άντρες όταν αισθάνονται πίεση από την κοπέλα τους, την κάνουν με ελαφρα από το πιο απλό μέχρι και στο πιο σύνθετο θέμα. Ισως λοιπόν οι πρώην της να ενιωσαν πιεσμενοι από την επιθυμία της για γάμο και έτσι να εφυγαν όντας ανέτοιμοι. Αυτο ειναι ενα απο τα εκατόν ένα σενάρια που υπάρχουν. Ξέρω, κανεις δεν θελεί αυτο που δεν θέλουν οι άλλοι, αλλά μην επηρεάζεσαι, μπορεί εσένα να σου ταιριάζει αυτη η γυναικα. Η στημένη λεμονόκουπα του ένος, ο θησαυρός του άλλου :P

Απεργία την Πρωτομαγιά