Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας εκχώρησε τη μακεδονική εθνότητα και γλώσσα

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας εκχώρησε τη μακεδονική εθνότητα και γλώσσα Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
1

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κιλκίς.

«Ο κ. Τσίπρας και η κυβερνητική πλειοψηφία εκχώρησαν στη γείτονα χώρα τη μακεδονική εθνότητα και τη μακεδονική γλώσσα» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι η «κακή» συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ παράγει ήδη αποτελέσματα και το κόμμα του θα καταψηφίσει την κύρωσή της όταν έρθει στην ελληνική Βουλή.

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας εκχώρησε τη μακεδονική εθνότητα και γλώσσα Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρακολούθησε την παρέλαση για την 105η επέτειο από την απελευθέρωση του Κιλκίς και αμέσως μετά δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Εκατόν πέντε χρόνια από τη Μάχη του Κιλκίς τιμούμε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους σε μία από τις πιο αιματηρές μάχες του 20ού αιώνα. Επισκέπτομαι τη Μακεδονία σε μία συγκυρία συναισθηματικά φορτισμένη. Μετά τα προκλητικά πανηγύρια των Πρεσπών, ολοένα και περισσότεροι Ελληνες καταλαβαίνουν ότι η κακή συμφωνία την οποία υπέγραψαν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Ζάεφ έχει ήδη αρχίσει και παράγει αποτελέσματα».

«Ο κ. Τσίπρας και η κυβερνητική πλειοψηφία εκχώρησαν στη γείτονα χώρα κάτι το οποίο καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε συζητήσει. Τη μακεδονική εθνότητα και τη μακεδονική γλώσσα. Θέλω να επαναλάβω για άλλη μία αφορά από το Κιλκίς ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ όταν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος τη φέρουν στη Βουλή των Ελλήνων» ανέφερε.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Κιλκίς και επισκέφθηκε τη Λέσχη Αξιωματικών, όπου ο διοικητής της 71ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας, ταξίαρχος Πάρις Καπραβέλος, τον ξενάγησε στην Έκθεση Ενθυμημάτων των Βαλκανικών Πολέμων.

Πριν την παρέλαση, ο πρόεδρος της ΝΔ περπάτησε στον κεντρικό δρόμο, χαιρέτισε πολίτες, τους ευχήθηκε χρόνια πολλά και συνομίλησε μαζί τους.

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας εκχώρησε τη μακεδονική εθνότητα και γλώσσα Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Μετά το τέλος της παρέλασης περπάτησε στην πλατεία, συνομίλησε με πολίτες και κάθισε σε καφέ, συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του κόμματος. Πολίτες του ζήτησαν να είναι προσεκτικός στο Μακεδονικό και ο κ. Μητσοτάκης τους απάντησε: «Θα κάνουμε αυτό που πρέπει».

Την παρέλαση παρακολούθησαν από την εξέδρα των επισήμων, εκτός από τον κ. Μητσοτάκη, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, οι βουλευτές Γιώργος Γεωργαντάς και Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Χατζησάββας.

Στις 21:00 ο πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM
Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε βίντεο με πολεμικό μήνυμα

Πολιτισμός / «Μη χρησιμοποιείτε τη μουσική μου, διεστραμμένοι»: Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε πολεμικό βίντεο

Η Kesha κατήγγειλε τον Λευκό Οίκο για τη χρήση του τραγουδιού της “Blow” σε βίντεο με στρατιωτικό περιεχόμενο στο TikTok, χαρακτηρίζοντας το μήνυμα «αηδιαστικό και απάνθρωπο».
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Συναντήση Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Ο διάλογός τους

Σε κλίμα θεσμικής ευθύνης εξέφρασαν απόψεις για τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και για την ανάγκη προσεκτικών, συντονισμένων πρωτοβουλιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
"Mitsotakis hat uns neulich auf Anfrage ausdruecklich zugesichert, dass er und seine Partei der kuenftigen Ratifizierung eines Abkommens positiv, und zwar aktiv, gegenueberstehen werden". Στα ελληνικά: "Ο Μητσοτάκης μας διαβεβαίωσε πρόσφατα κατόπιν σχετικού ερωτήματος απερίφραστα ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα αντιμετωπίσουν την μελλοντική κύρωση της συμφωνίας θετικά, παίρνοντας μάλιστα ενεργό θέση". Πηγή: www.lifo.gr