Γιατρός των επειγόντων περιστατικών ειρωνεύεται νεαρό που εισήχθη με κρίση πανικού και εξοργίζει

3

Όταν νεαρός εισάγεται με κρίση πανικού, δύσπνοια και τάσεις λιποθυμίας στο νοσοκομείο του Ελ Καμίνο συνοδευόμενος από τον πατέρα του, σίγουρα δεν περιμένει ότι η γιατρός βάρδιας θα αρχίσει να τον ειρωνεύεται και θα τον τραβάει για να τον σηκώσει δια της βίας από το κρεβάτι. 

«Έλα, τι; Πεθαίνει; Δεν μπορεί να ανασάνει;Πέθανες, κύριε; Συγνώμη, κύριε, αλλά είσαι ο λιγότερο άρρωστος απ' όσους βρίσκονται εδώ μέσα, γι' αυτό σήκωσε το κεφάλι σου και σήκω από το κρεβάτι. Και μην τολμήσεις να μου πεις ότι δεν μπορείς να κουνηθείς. Έλα, έλα σήκω!», ακούγεται να λέει η γιατρός Beth Keegstra.

Ωστόσο, μάλλον αγνοούσε ότι ο πατέρας του κατέγραφε σε βίντεο το περιστατικό, το οποίο εκεί που υποθέτει κανείς ότι δεν μπορεί να γίνει χειρότερο, ακούγεται η γιατρός να υποθέτει ότι ο 20χρονος βρέθηκε σ' αυτή την κατάσταση, λόγω της εξάρτησής του από τα ναρκωτικά. 

Με τη δημοσίευση του βίντεο, η γιατρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τη διοίκηση του νοσοκομείου. Για την ιστορία ο νεαρός έπαθε κρίση πανικού κατά τη διάρκεια προπόνησής του με την ομάδα μπάσκετ, της οποίας είναι μέλος... 

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Η χρήση ναρκωτικών σύμφωνα με το : http://anxietycare.org.uk/anxiety/illegal-drugs-and-anxiety/αποτελεί ένα από τα κυριότερα αίτια, αν όχι το κυριότερο, στην εμφάνιση κρίσης πανικού σε νέους και εφήβους.Όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα ότι η άθληση όσο έντονη κι αν είναι προκαλεί κρίσεις πανικού.Η συνολική εικόνα που είχε η γιατρός, σε συνάρτηση με τον κοιμισμένο τόνο της φωνής του "ασθενή" (καμμία σχέση η φωνή του με άτομο που έχει πάθει κρίση πανικού) καθώς και το γεγονός ότι του χορηγούνταν ορός και τα σχετικά, δεν δικαιολογεί την κατάληψη θέσης για επείγοντα (ER). Υπάρχουν σαφώς πολύ σοβαρότερες περιπτώσεις και φυσικά η παραμονή αποφασίζεται από το γιατρό και όχι από τον ασθενή.Τέλος ένα λάθος στο άρθρο.Δεν υπονοεί ότι είναι εξαρτημένος, απλώς τον ρωτάει αν αυτό που ζητάει είναι ναρκωτικά.Δεν συμπαθώ ιδιαίτερα τους γιατρούς αλλά στην χώρα των νομικών αγωγών και των κρυμμένων κινητών, νομίζω ότι δικαιολογούνται τέτοιες συμπεριφορές.
1ον. Εχουν πλακα τετοια βιντεο οταν τα βλεπουμε εδω στην Ελλαδα που στα επειγοντα γινεται ο χαμος! και φυσικα οι γιατροι δεν συμπεριφερονται με τον καλυτερο τροπο αφου δουλευουν σε πεδιο μαχης.2ον. Μια χαρα τα ειπε. Ο ασθενης ήθελε χαιδεματα ενω ειναι επειγοντα. Ωντος ανθρωποι πεθαινουν. Δεν θα κατσεις να ασχοληθεις αν ο αλλος θελει να σηκωθει η οχι. ελεος.
Προφανώς η κυρία στο βίντεο έκανε σκασιαρχείο στις παραδόσεις ψυχιατρικής, αλλιώς θα γνώριζε πως αυτή η αντιμετώπιση σε άτομο με κρίση πανικού είναι το λιγότερο απαράδεκτη. Και επειδή τα συμπτώματα μοιάζουν σημαντικά με αυτά διαφόρων καρδιακών παθήσεων πολύ καλά έκανε ο πατέρας και τον πήγε στα επείγοντα, δεν μπορούσε άλλωστε να ξέρει ότι θα έπεφτε σε άσχετη. Όσο για σας, δεν μου κάνει ιδιαίτερη έκπληξη το σχόλιο σας, γνωρίζω το πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι οι Έλληνες με τα ψυχικά νοσήματα, το βιώνω δυστυχώς καθημερινά.