«Πόλεμος» για τα σκουπίδια στην Αθήνα - Την Πέμπτη θα ανοίξει ο ΧΥΤΑ Φυλής, λένε οι αρμόδιοι

«Πόλεμος» για τα σκουπίδια στην Αθήνα - Την Πέμπτη θα ανοίξει ο ΧΥΤΑ Φυλής, λένε οι αρμόδιοι Facebook Twitter
EUROKINISSI
4

Τραγική εικόνα παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες οι δρόμοι στην Αθήνα με τους κάδους απορριμάτων να έχουν υπερχειλίσει και η κατάσταση να εγείρει ερωτήματα για τη δημόσια υγεία.

Η κατάσταση αυτή έχει προκύψει από το «λουκέτο» που έχει μπει εδώ και μία εβδομάδα στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Σήμερα είναι η ένατη ημέρα που παρέμεινε κλειστός, εξαιτίας ρωγμής στον χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων, με αποτέλεσμα σε αρκετές γειτονιές της Αθήνας τα σκουπίδια να σχηματίζουν βουνά.

Σημειώνεται ότι σε αναφορά-καταγγελία ενώπιον κάθε Αρμόδιας Αρχής με την οποία καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ιδιαίτερα την Πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιστικού Συνδέσμου στον νομό Αττικής και Περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου να προβεί άμεσα σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί η προσβασιμότητα των απορριμματοφόρων στον ΧΥΤΑ Φυλής, προχώρησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

«Το Λεκανοπέδιο έχει μετατραπεί σε ένα σκουπιδότοπο. Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Έως εδώ. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίζει με την υγεία των πολιτών», τονίζει ο κύριος Πατούλης.

«Την Πέμπτη θα ανοίξει ο ΧΥΤΑ»

Έπειτα από σφοδρές αντιδράσεις των δημάρχων και άλλων φορέων ,εκδόθηκε ανακοίνωση για το πότε επιτέλους θα ανοίξει ο ΧΥΤΑ Φυλής.

Συγκεκριμένα, η Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ με ανακοίνωση της ενημερώνει πως «η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής που ήδη έχει ξεκινήσει, θα έχει αποκατασταθεί πλήρως την Πέμπτη».

Υπογραμμίζει πως με «αποκλειστικό κριτήριο» την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων καθώς και την αποτελεσματική αποκατάσταση της ρηγμάτωσης, ο ΕΔΣΝΑ «έδρασε συστηματικά και αδιάλειπτα ώστε να λυθεί το πρόβλημα στον ΧΥΤΑ Φυλής, που προκλήθηκε στις 9 και 10 Ιουνίου και επιδεινώθηκε λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης».

Τέλος δηλώνει ότι από την πρώτη στιγμή του συμβάντος υπήρξαν συντονισμένες ενέργειες Διοίκησης, εργαζομένων και εξωτερικών συνεργατών του ΕΔΣΝΑ ενώ ελήφθησαν έκτακτα μέτρα για την αποκατάσταση της ρηγμάτωσης στον χώρο, με στόχο την όσο το δυνατόν συντομότερη επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Και βλέποντας αυτή την άθλια κατάσταση ο Ελληναράς καφροκουτοπόνηρος, βρήκε την ευκαιρία να κατεβάσει ότι θέλει να ξεφορτωθεί απο το σπίτι του.Στρώματα, έπιπλα,κουβέρτες, πιάτα, βιβλία απο το λύκειο που τα είχε στο πατάρι, ρούχα, παπούτσια, παιδικά παιχνιδιά ,ταιράστιους αρκούδους μαζί με χαλιά.Όλα αυτά μαζί με τα ήδη λιωμένα σκουπίδια και τις λεμονόκουπες , ένα απαίσιο συνοθύλευμα .Στα "τέτοια" του οι άνθρωποι που θα τα μαζέψουν.Αυτός ήθελε να τα ξεφορτωθεί και το έκανε την πιο ακατάλληλη στιγμή. Σήμερα είχε σταματήσει ένα απορριμματοφόρο στη γειτονιά μας για τουλάχιστον μία ώρα .Προσπαθούσαν οι άνθρωποι να μαζέψουν τις ανοιγμένες-λιωμένες-βρεγμένες σακούλες και τους λυπήθηκε η ψυχή μου.Κι έπρεπε να καθαρίσουν και τον δρόμο απο όλα τα λιωμένα .Αν μπαίναμε για λίγο στη θέση του άλλου ο κόσμος θα ήταν πολύ διαφορετικός.
Διάβασε και αυτό να τους λυπηθείς ακόμα περισσότερο:https://www.lifo.gr/articles/greece_articles/181122/vardia-me-toys-anthropoys-poy-mazeyoyn-ta-skoypidia-tis-athinasΔυστυχώς η παιδεία και νοοτροπία μας ως εκεί φτάνει.
Το είχα διαβάσει.Η ενσυναίσθηση είναι μεγάλη αρετή.Προσωπικά δεν κορνάρω ΠΟΤΕ (το θεωρώ απαράδεκτο),το βράδυ σβήνω τα φώτα μου για να μην τους "τυφλώνω", κάνω ανακύκλωση μανιωδώς.Αυτούς τους ανθρώπους τους σέβομαι.Αυτό είναι ένα λειτούργημα για μένα.