«Δεν αντέχω άλλο τη Μέρκελ» φέρεται να δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών

«Δεν αντέχω άλλο τη Μέρκελ» φέρεται να δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Facebook Twitter
EPA
1

Με κλιμάκωση της εσωτερικής κρίσης απειλείται η κυβέρνηση της Γερμανίας εξαιτίας των διαμετρικά αντίθετων θέσεων της Άνγκελας Μέρκελ και του υπουργού Εσωτερικών, Χορστ Ζέεχοφερ.

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης διέψευσε την είδηση ότι η καγκελάριος Μέρκελ προετοιμάζει συνάντηση για το προσφυγικό με τη συμμετοχή των πρωθυπουργών τη Αυστρίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας και άλλων χωρών.

Εθνική η ευρωπαϊκή λύση;

Η κυβερνητική κρίση που ξέσπασε στις αρχές της εβδομάδες πιθανώς να κλιμακωθεί. Ο υπουργός Εσωτερικών και πρόεδρος της βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Χορστ Ζέεχοφερ θα παρουσιάσει αύριο στο προεδρείο του κόμματος του στο Μόναχο το σχέδιο του για το προσφυγικό.

Αναμένεται ότι η ηγεσία του CSU θα υιοθετήσει την επίμαχη πρόταση του για απαγόρευση της εισόδου στη Γερμανία σε άτομα που έχουν αιτηθεί άσυλο σε άλλο ευρωπαϊκό κράτος.

Το μέτρο αυτό απορρίπτεται όμως από την καγκελάριο.

Η Άνγκελα Μέρκελ δεν το απορρίπτει για λόγους αρχής. Θα μπορούσε να εφαρμοστεί αλλά όχι μονομερώς.

Το ιδανικό θα ήταν για την καγκελάριο να υπάρξει σχετική συμφωνία όλων των κρατών μελών της ΕΕ ή, αν αυτό δεν σταθεί δυνατό, η Γερμανία να έρθει σε διμερή συνεννόηση με τα κράτη στα οποία θα γίνεται η επαναπροώθηση.

Γεγονός είναι πάντως πως για τη Γερμανία η εφαρμογή των ρυθμίσεων επαναπροώθησης που προβλέπονται από τον Κανονισμό του Δουβλίνου δεν είναι καθόλου ικανοποιητική.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι αιτήσεις επαναπροώθησης της Γερμανίας είτε απορρίπτονται, είτε μένουν αναπάντητες από τις χώρες εισόδου στην ΕΕ όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.

«Δεν μπορώ άλλο με αυτή τη γυναίκα»

 

Δύσκολα πάντως μπορεί να εκτιμηθεί αν ο υπουργός Εσωτερικών θα υλοποιήσει την απειλή να εφαρμόσει άμεσα το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου.

Το ερώτημα που τίθεται σε αυτή την περίπτωση είναι πώς θα αντιδράσει η καγκελάριος και αν ο κυβερνητικός συνασπισμός θα αντέξει αυτούς τους κλυδωνισμούς.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχουν ενδείξεις για συμβιβασμό των αδελφών κομμάτων. 

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κ. Ζέεχοφερ εξέφρασε ενδοιασμούς σε ό,τι αφορά τη συνεργασία του με την καγκελάριο. 

«Δεν μπορώ άλλο να συνεργαστώ με αυτή τη γυναίκα», φέρεται να είπε σε κλειστό κύκλο συνεργατών.

Πηγή: Deutsche Welle

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Διεθνή / Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Παρά τη στρατηγική σημασία του, ο πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στο νησί παραμένει ανέπαφος, καθώς μια επίθεση θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια αναταραχή στις αγορές πετρελαίου και σοβαρή κλιμάκωση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ

Διεθνή / Ζελένσκι σε Τραμπ: «Χρειαζόμαστε περισσότερη πίεση στη Ρωσία, όχι σε εμένα»

Ο ουκρανός πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη στο Politico, μιλώντας για την κατάσταση στη χώρα του, τους Ευρωπαίους συμμάχους του, αλλά και την ελπίδα που έχει πως οι Αμερικανοί θα τον βοηθήσουν να τερματιστεί ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Τραμπ για Ιράν: «Θα τελειώσει σύντομα ο πόλεμος. Δεν έχει μείνει τίποτα άλλο να στοχεύσουμε»

«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά. Είμαστε πολύ μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Έχουμε προκαλέσει περισσότερη ζημιά από ό,τι περιμέναμε, ακόμα και μέσα στην αρχική περίοδο των έξι εβδομάδων», αναφέρει ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΧΑΡΒΕΪ ΓΟΥΑΪΝΣΤΙΝ

Διεθνή / Χάρβεϊ Γουάινστιν: «Το λάθος μου ήταν ότι απατούσα τη γυναίκα μου, όχι η σεξουαλική επίθεση»

Ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν μίλησε μέσα από τη φυλακή στο The Hollywood Reporter, περιγράφοντας τη ζωή του ως «κόλαση», επαναλαμβάνοντας ότι αρνείται τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης και πως τον βαραίνει να σκέφτεται πως ειναι το κεντρικό πρόσωπο του κινήματος #MeToo
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια