ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.6.2018 | 16:31

25 χρονών, άνεργος και χωρίς πτυχίο

Θα τρελαθώ, δεν μπορώ να βρω δουλειά. Δεν υποκρίνομαι αρκετά καλά για να δουλέψω σε τηλεφωνικά κέντρα, το πτυχίο αναγκάστηκα να το παρατήσω λόγω οικονομικού, έχω χοντρύνει πολύ για να γίνω σερβιτόρος. Δουλειές λχ για ανειδίκευτους εργάτες, βοηθός μάστορα, μεροκάματα αγροτικά κτλ ψάχνω και δεν βρίσκω τίποτα. Τα παντελόνια μου είναι όλα τρύπια εκτός από ένα που αναγκαστικά το φοράω κάθε μέρα. Οι φίλοι φύγανε εξωτερικό όσοι ήταν σε παρόμοια κατάσταση και με τους υπόλοιπους που έχουν για να ζουν τη ζωή τους ξέκοψα γιατί δεν μπορώ να πληρώνω εξόδους. Κοντεύω να τρελαθώ και οι οικογένεια μου δεν βοηθάει καθόλου, όχι στο οικονομικό, αλλά δεν τους αρέσει κιόλας που ψάχνω τέτοιες δουλείες χαμηλού πρεστίζ. Και επιπλέον μου φορτώνουν και χαμαλοδουλειές τις ώρες που θα έπρεπε να στέλνω βιογραφικά. Ώρες-ώρες νομίζω πως είμαι μόνο εγώ, αλλά μετά βλέπω στα στατιστικά και η Βόρεια Ελλάδα είναι οικονομικά κρανίου τόπος. Οι μισοί μου φίλοι έχουν φύγει εξωτερικό ή σε τουριστικές πόλεις για να βρουν δουλειά. Και αν καταφέρω και μαζέψω αρκετά χρήματα τους επόμενους μήνες, το ίδιο θα αναγκαστώ να κάνω και εγώ, δυστυχώς, ξεκινώντας καινούργιο Γολγοθά σαν ανειδίκευτος μετανάστης που σηκώθηκε και έφυγε μόνος του. Χωρίς οικογένεια, χωρίς φίλους, χωρίς τίποτα. Τι στο διάολο να κάνω άλλο πια δεν ξέρω.
7
 
 
 
 
σχόλια
Ρε αγόρι μου, ξεκίνα, όμως από κάπου!Πηγαινε σε ένα δημόσιο ΙΕΚ, που σν δεν κάνω λάθος είναι και δωρεάν, να σπουδάσεις κάτι άλλο. Μάθε μια τέχνη...Φύγε σεζόν, έστω για λίγους μήνες, να έχεις ένα χαρτζιλίκι για να μπορείς να κάνεις και κάτι άλλο το χειμώνα που θα επιστρέψεις με τα λιγοστά σου χρήματα.Νομίζω απλά έχεις πελαγώσει και δεν ξέρεις από πού να το πιάσεις... Ασε τα πρεστίζ και τα χαζά και ξεκίνα από κάπου για να μπορέσεις να φτάσεις και εκεί που πραγματικά σε ενδιαφέρει αργότερο! Just do it που λέει και η nike :-p
Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει. Η ζωή είναι ζόρικη, για όλους μας, αλλά εσύ δίνεις την εντύπωση ότι για όλα έχεις μια βολική δικαιολογία στο μυαλό σου.- Κατ'αρχήν, ράψε το στόμα σου. Εάν δεν προσέξεις εσύ την υγεία σου, ποιος θα το κάνει?- Έπειτα, όπως ορθά αναφέρθηκε, ράψε τα παντελόνια σου.- Να κρατάς τον εαυτό σου πάντα απασχολημένο. Έστω και με τις χαμαλοδουλειές που σου αναθέτουν οι γονείς σου. Μάλλον έχουν κατά νου το "αργία μήτηρ πάσης κακίας".- Τι πάει να πει "πρεστίζ"? Στο γυμνάσιο, κάθε καλοκαίρι βοήθαγα τον πατέρα μου και βάφαμε σπίτια (η δεύτερη δουλειά του, καθώς η πρώτη στο δημόσιο δεν αρκούσε για να μεγαλώσει τρία παιδιά). Και η τέχνη απεδείχθη χρήσιμη σε μια δύσκολη στιγμή, όταν αποκρύπτοντας όλα τα πτυχία μου δούλεψα βοηθός μπογιατζή σε οικοδομή. Αφού έμαθα εγώ (ως πνεύμα ανήσυχο και αψύ) να κάνω υπομονή και τον "μαλάκα", μπορείς και εσύ.
Αρχικά δες άν μπορείς να βγάλεις, κάρτα ανεργίας, και να παρακολουθήσεις διάφορα σεμινάρια, είτε ανεξάρτητα είτε μέσω ΟΑΕΔ, συνέχισε να αναζητάς εργασία, και δες αν μπορείς σε κάποιο ιεκ ιδιωτικό ή δημόσιο ή σε σχολή του ΟΑΕΔ. Επίσης σεζόν ζητάνε αρκετά άτομα πάρε μερικά τηλέφωνα..
Όσο για τους γονείς μην δίνεις σημασία μόλις αρχίσει να στρώνει η ζωή σου θα αραιώσουν και τα σχόλια τους.. Για δουλειά μην περιμένεις τόσο με βιογραφικά όσο αυτοπροσώπος, πήγαινε με καλή διάθεση, σε σουβλατζίδικα, ταβέρνες, φούρνους ζαχαροπλαστεία, κρεοπωλεία, ό,τι μπορείς να σκεφτείς, άν σου πούν δεν έχουν κάτι πες τους να σε έχουν στα υπόψη και άσε ένα τηλέφωνο, ένα βιογραφικό, ό,τι καταλαβαίνεις. Το ίδιο κάνε και στα ξενοδοχεία της περιοχής σου είναι καλή περίοδος άν και λίγο καθυστερημένα, ποτέ δεν ξέρεις όμως. Άσε μερικά βιογραφικά και σε μάρκετ, δεν χάνεις κάτι. Κάνε και αιτήσεις σε εργοστάσια άν υπάρχουν κοντά, παίρνουν εποχιακούς εργάτες ιδίως καλοκαιρινούς μήνες( εργοστάσια κομπόστας, κρασιού κλπ) Αλλά κυρίως αυτό, που σου είπα στο προηγούμενο σχόλιο μην αμελείς την κατάρτιση σε κάποιο τομέα, έστω και μέσω σχολής ΟΑΕΔ, σου παρέχουν ευκαιρία πρακτικής άσκησης και είναι έστω μια αρχή. Για φίλους καλύτερα να μην χάνεσαι, ποτέ δεν ξέρεις τι γνωριμίες μπορεί να έχουν ή ποιούς μπορείς να γνωρίζεις μέσω αυτών. Δεν είναι απαραίτητο να βγείτε κάθε φορά για καφέ ή ποτό αράξτε κάπου με καμία μπύρα δεν σας πήραν και τα χρόνια, πάτε μία βόλτα μαζευτείτε σε σπίτια κλπ Επίσης επέλεξε δραστηριότητες, που μπορείς να κάνεις χωρίς χρήματα ή με κάποιο συμβολικό ποσό γράψου σε ένα δημοτικό γυμναστήριο, ξεκίνα περπάτημα η τρέξιμο ή άθλημα σε κάποιο πάρκο της περιοχής σου, πήγαινε στην διαιτησία, κάνε ποδήλατο γενικώς πράγματα, που θα σε ενεργοποιήσουν σαν άνθρωπο.