Μόνο ο Louboutin κόκκινη σόλα στα ψηλοτάκουνα - Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Μόνο ο Louboutin κόκκινη σόλα στα ψηλοτάκουνα - Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Facebook Twitter
5

Ο σχεδιαστής Christian Louboutin κέρδισε τη νομική μάχη για την κατοχύρωση του χρώματος ως εμπορικού του σήματος, καθώς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναγνώρισε την αποκλειστικότητα της κόκκινης σόλας στα πολυτελή, γυναικεία παπούτσια του οίκου.

«Είναι μια μεγάλη νίκη και μια πολύ μεγάλη ικανοποίηση», δήλωσαν οι εκπρόσωποι του σχεδιαστή o οποίος εδώ και χρόνια σχεδιάζει παπούτσια που είναι ταυτισμένα με τη σόλα αυτή.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο παραδέχθηκε σήμερα πως ο Christian Louboutin μπορεί να απαιτήσει την αποκλειστικότητα της διάσημης κόκκινης σόλας που χρησιμοποιεί στα παπούτσια του, καθώς ένα χρώμα μπορεί να κατατεθεί ως εμπορικό σήμα και να κατοχυρωθεί.

«Ένα χρώμα μπορεί να κατατεθεί ως εμπορικό σήμα και να κατοχυρωθεί», έκριναν οι Ευρωπαίοι δικαστές σε απόφασή τους που ζητούν να επιβληθεί στην Ολλανδία, όπου ο Louboutin είχε προσφύγει εναντίον μιας ολλανδικής εταιρίας για αντιποίηση εμπορικού σήματος.

Για τους δικαστές, το εμπορικό σήμα αφορά το χρώμα και όχι τη μορφή του προϊόντος.

Η ολλανδική υποδηματοποιία Van Haren, που κατηγορήθηκε από τον Louboutin ότι διέθεσε στο εμπόριο το 2012 παπούτσια με κόκκινη σόλα, υποστήριζε ότι ο συνδυασμός ψηλοτάκουνου γυναικείου υποδήματος και κόκκινης σόλας που έχει κατοχυρωθεί από την εταιρία Louboutin αντιβαίνει στην ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με τα εμπορικά σήματα.

Η ολλανδική δικαιοσύνη αναμένεται να αποφανθεί σε σχέση με την κατηγορία της αντιποίησης εμπορικού σήματος σε βάρος της υποδηματοποιίας Van Haren.

Οι δικαστές δεν ακολούθησαν τη σύσταση του γενικού εισαγγελέα του Δικαστηρίου ο οποίος είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο ότι το κόκκινο χρώμα δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελεί ξεχωριστή οντότητα από το σχήμα των παπουτσιών του Louboutin και ότι σύμφωνα με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα σχήματα των παπουτσιών δεν μπορούν τυπικά να κατοχυρωθούν.

Διεθνή
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη χάνει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι έως το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση, το οποίο θα περιλαμβάνει φιλόδοξο πανευρωπαϊκό στόχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ εξακολουθεί να απορρίπτει την πρόταση του Ιράν και συζητά την παράταση του ναυτικού αποκλεισμού

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε ότι ο Τραμπ εξετάζει μέτρα για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου, καθώς και τρόπους περιορισμού των επιπτώσεων του ναυτικού αποκλεισμού στους Αμερικανούς καταναλωτές
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
είναι προφανής η γνώμη σας για τα πνευματικά δικαιώματα δημιουργών καλλιτεχνών. Εξαιρετική κρίση, φαντάζομαι έσεις ξέρετε, απ' το χωριό σας, να δημιουργείτε καινοτόμα εμβληματικά σχέδια όπως αυτό αλλά βαριέστε να ασχοληθείτε με τέτοιες -μπούρδες- Επαναστάτης του KLIPPAN με περικεφαλαία. [συγκινείστε που κάποιος σας πρόσεξε? δεν είναι δεδομένο να ακούγεστε Ε? -κρίμα ]