Μίκης Θεοδωράκης: Μετά το μεγάλο «ΝΑΙ» του Τσίπρα, η μεγάλη ντροπή θα μας στιγματίζει για πάντα

Μίκης Θεοδωράκης: Μετά το μεγάλο «ΝΑΙ» του Τσίπρα, η μεγάλη ντροπή θα μας στιγματίζει για πάντα Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
11

Επίθεση κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία στο Σκοπιανό εξαπέλυσε ο Μίκης Θεοδωράκης σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ο μουσικοσυνθέτης σχολιάζει με αιχμηρό τρόπο τη συμφωνία κάνοντας λόγο για ιστορική ήττα και εθνική μειοδοσία και επισημαίνει ότι «ποδοπατήθηκε η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού».

Στο άρθρο του ο κ. Θεοδωράκης σημειώνει επίσης πως «μετά από αυτό το μεγάλο «ΝΑΙ» του κ. Τσίπρα, εκείνο που πονάει πιο πολύ δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι που ξανοίγονται μπροστά μας αλλά προ παντός η μεγάλη ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα».

Το κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη:

«Το Μεγάλο «ΝΑΙ»

«Η χώρα μας σύρθηκε σε μια πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας με απρόβλεπτες επιπτώσεις σε βάρος της χώρας και του Λαού μας.

Συνάμα ποδοπατήθηκε η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού.

Από την εποχή του ΕΑΜ υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι Έλληνες αριστεροί υποχώρησαν μπροστά σε δοκιμασίες, που τις περισσότερες φορές έφταναν στα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Σήμερα, για πρώτη φορά, κάποιοι που θέλουν να ονομάζονται αριστεροί, υποχωρούν υπερασπιζόμενοι το προσωπικό τους συμφέρον. Συμπαρασύροντας έτσι σ' αυτόν τον κατήφορο την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό.

Μετά από αυτό το μεγάλο «ΝΑΙ» του κ. Τσίπρα, εκείνο που πονάει πιο πολύ δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι που ξανοίγονται μπροστά μας αλλά προ παντός η μεγάλη Ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα.

Αθήνα, 12.6.2018

Μίκης Θεοδωράκης»

Ελλάδα
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Δεν είναι βέβαια "αμόρφωτο εθνίκι" ο πολυαγαπημένος σαν καλλιτέχνης Μίκης, αλλά μια χροιά εθνικισμού έχει όντως - εσχάτως - ο πολιτικός του λόγος.
Τεράστιος καλλιτέχνης αλλά νομίζω πως ήταν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που είχε αποδεχθεί το Π.Γ.Δ.Μ. και όπου Μ Μακεδονία. Δηλαδή σκέτο Μακεδονία για τους ξένους.
Η ντροπή ολοκληρώθηκε εδώ και πολλά χρόνια κύριε Μίκη μου. Από τότε που με τις ανόητες ενέργειές μας καταφέραμε όλος ο πλανήτης να αναγνωρίσει τους γείτονες ως "Μακεδόνες" και να πάνε να κουρεύονται οι Έλληνες. Σήμερα απλώς έγινε αυτό που πριν από 25 χρόνια απέτυχε να συμβεί. Αν είχε συμβεί τότε θα είχαμε κάποια ελπίδα να επικρατήσει η σύνθετη ονομασία τουλάχιστον. Αποτύχαμε γιατι διάφοροι "πατριώτες" σαν εσάς δεν το άφησαν να συμβεί. Όποια και να ήταν η συμφωνία σήμερα, η μάχη έχει προ πολλού κριθεί.Χάσαμε!
Ο οργανισμός Ηνωμένων Εθνών όσον αφορά τις πρόσφατες όσο και τις παλαιότερες διαπραγματεύσεις,ουδέποτε έθεσε ως προς την Ελληνική πλευρά τον όρο: " ε, αφού το λένε όλοι".Αντιθέτως, δεν έθεσε κανέναν απολύτως όρο: "από μηδενική βάση, υπό ίσους όρους".Εσύ ισχυρίζεσαι, ότι υπάρχει όρος, δηλαδή το:"" ε, αφού το λένε όλοι".Τώρα ή εσύ έχεις δίκιο ή το κορυφαίο θεσμικό όργανο της ανθρωπότητας έχει, εσύ τι λες;έχασες
Ήταν εντελώς αναμενόμενο ότι μία κυβέρνηση που εκχώρησε το σύνολο της δημόσιας περιουσίας για έναν αιώνα, που χρέωσε πάνω από 100 δις ευρώ τους πολίτες, που έκλεισε τις τράπεζες, επιτέθηκε στη Δικαιοσύνη και την Ενημέρωση και λειτουργεί με παρακρατικούς μηχανισμούς, θα προκαλούσε αργά ή γρήγορα μία εθνική ήττα.Αν ο Καμμένος, η Κυβέρνηση δηλαδή, δεν ψηφίσει τη συμφωνία, ας πέσουν κι ας οδηγηθούν εκεί που πρέπει. Δυστυχώς δεν πιστεύω ότι ο Καμμένος θα αφήσει την καρέκλα για να τρέχει σε δικαστήρια. Πιο πιθανό είναι να ξεπουλήσει τη Μακεδονία. ====================