ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.6.2018 | 11:09

Γυναικολόγος

Ρε κορίτσια, δεν ξέρω τι να κάνω, για βοηθάτε λίγο.Λοιπόν, εγώ εδώ και πάρα πολλά χρόνια (μα πάρα πολλά) έχω μία γυναικολόγο, εκπληκτική, μοναδική κι ανεπανάληπτη. Όμως, τα τελευταία χρόνια αυτή έχει μετακομίσει σε αρκετά μακρινή και δυσπρόσιτη περιοχή και εμένα μου είναι όλο και πιο δύσκολο να πάω στο γραφείο της. Σκέφτομαι λοιπόν να βρω έναν νέο γυναικολόγο πιο κοντά στην περιοχή μου, ειδικά τώρα που χρειάζομαι νέες εξετάσεις. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ είναι ότι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ γυναικολόγος της περιοχής μου είναι συμμαθητής μου από το Δημοτικό (λίγη παρέα στο Γυμνάσιο και σχεδόν καθόλου στο Λύκειο εξαιτίας των διαφορετικών τμημάτων). Τέλος πάντων, γνωριζόμαστε και έχουμε κοινούς γνωστούς, αν κι έχουμε να συναντηθούμε δεκαετίες ολόκληρες!Στο google διαβάζω πολύ καλές κριτικές γι' αυτόν, αλλά τρέμει η ψυχή μου! Δεν ξέρω ποια είναι η σχέση του με την "ψιλοκουβεντούλα" με άλλα ντόπια άτομα. (Του στυλ "ρε μ@@ ξέρεις ποια είδα; κ.λπ.).Τι να κάνω; Να το παρακάμψω, να προσπαθήσω να νιώσω άνετα και χαλαρά και να κλείσω ραντεβού; Να πάω σε άλλες γειτονιές πιο πέρα; (πάλι κοντύτερα από την παλιά μου γυναικολόγο). Δεν ξέρω κι αν είναι καλοί γιατροί ρε γμτ. Από τη μία σε άλλους επαγγελματίες λέω: Δικό μας παιδί, να το ενισχύσουμε, και τώρα σκέφτομαι ότι θα ΤΟ δείξω σε παλιό μου συμμαθητή και δεν πειράζει, ας βγάλουν και των αλλωνών τα παιδιά κανά φράγκο :D Πραγματικά, δεν ξέρω πώς να αποφασίσω τι να διαλέξω.
6
 
 
 
 
σχόλια
Κατ'αρχήν υπάρχει και το ιατρικό απόρρητο και επίσης, ο συμματηθής σου έχει δει τόοοοοοοοοοοοσα πολλά αιδοία, που πλέον δεν θα του κάνει αίσθηση, άλλο ένα θα δει. Σε κάθε περίπτωση όμως, πρέπει να αισθάνεσαι με το γυναικολόγο σου. Πόσο συχνά πρέπει να πηγαίνεις;
Δεν πας για διασκέδαση, για εξέταση πας που αφορά στην υγεία σου. Θα είχες τον ίδιο προβληματισμό, αν έπρεπε να πας σε πρώην συμμαθητή ΩΡΛ; Ή οφθαλμίατρο; Ή αν σου προέκυπτε να είναι ο γιατρός που έχει υπηρεσία, αν πήγαινες σε εφημερεύον νοσοκομείο;Θεωρώ υπερβολικό να πιστεύεις ότι με τον πρώτο κοινό σας γνωστό που θα δει, θα σχολιάσει τα του αιδοίου σου ή έστω την απλή επίσκεψη σου στο ιατρείο του. Τέλος, λες ότι έχει καλές κριτικές, άρα, θεωρητικά, είναι επαγγελματίας.Όπως και να έχει, αντιλαμβάνομαι, στην τελική, ότι νιώθεις άβολα με την ιδέα, άρα δεν θα μπορέσεις να τον εμπιστευτείς. Βρες κάποιον άλλον επομένως, ξένο παντάξενο, για να έχετε και οι δύο το κεφάλι σας ήσυχο.
Γνώμη μου είναι οτι με το γιατρό σου γενικά κ τον γυναικολόγο ειδικά, πρέπει να αισθάνεσαι άνετα κ η σχέση να εμπνεει εμπιστοσύνη. Αν για τον α η β λόγο αυτό δεν συμβαίνει, μην το ψάχνεις πολύ, πήγαινε κάπου αλλού, λίγες γειτονιές πιο κάτω δεν είναι μακρια. Γιατί να πας σε κάποιον αν καλώς η κακώς τρέμει η ψυχή σου όπως λές; Κ κάτι αλλό όχι σχετικό άμεσα, άλλα όταν κρίνετε εναν γιατρό, μεγάλη σημασία -εννοείται εκτός από την ακαδημαική καταρτιση του- έχει πως είναι σαν άνθρωπος, πως είναι σαν προσωπικότητα. Διότι ένας έντιμος άνθρωπος, έχει κ σχετικά μεγάλη πιθανότητα να είναι κ έντιμος γιατρός.