ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.6.2018 | 02:49

Ξενέρωσα...

Είμαστε μαζί δυο χρόνια. Ξέρω οτι υπήρξε παντρεμένος για κάποια χρόνια αλλά δε ρώτησα ποτέ λεπτομέρειες. Γενικά δεν ασχολούμαι με το παρελθόν.Εχθές πήγαμε στο πατρικό του για φαγητό. Έβγαλε η μητέρα του παιδικές φωτογραφίες και χαζεύαμε και τσαααακ...φωτό γάμου και μετα αρραβώνα και διακοπές και τα πάντα. Δε μ' ενόχλησε που έτυχε και τις είδα. Το παρελθόν του ο καθένας το τιμά και το σέβεται ΑΛΛΑ η κοπέλα ήταν...πως να το πω κομψά...ήταν τούμπανο, ξεκ@λ@, πρόστυχη, φθηνή, δεύτερη, λαϊκή με τα όλα της. Δε ζηλεύω, δεν το παίζω ιστορία, δεν ανταγωνίζομαι το παρελθόν ΑΛΛΑ αυτό ήταν το γούστο του; Και πως μπορεί να του άρεσε αυτη και να του αρέσω κι εγώ; Εγώ είμαι απλή σε όλα. Ούτε χειλάκι, ούτε βυζάκι φουσκωμένο, ούτε κρεπαρισμένο μαλλί, ούτε λεοπάρ μινάκι, ούτε κοκκινη γόβα-ουρανοξύστη...τίποτα! Και δεν είχε μια περιπέτεια, την παντρεύτηκε άρα ηταν του απολύτου γούστου του. Από χθες εχω ξενερώσει λίγο. Όχι, δε νιώθω μειονεκτικά απέναντι στο τούμπανο, μη σκεφτείτε κάτι τέτοιο. Μου αρέσει αυτό που είμαι. Αλλά ένας άντρας που κάποτε υπήρξε με μια τέτοια γυναίκα, πέφτει πολυ στα μάτια μου. Δυστυχώς έγινε ενα άσχημο "κλικ" μέσα μου.
17
 
 
 
 
σχόλια
Το ότι κάποια είναι "τούμπανο" (Χριστέ μου...), δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι και καλός/ έξυπνος/ ταλαντούχος/ δοτικός άνθρωπος. Παρεπιπτόντως καλά κάνουν οι άντρες και γουστάρουν αυτές με τα 12ποντα και τα μίνι. Λέγεται sexiness. Αν εσύ θες να σε θέλει μόνο επειδή είσαι απλή, κι αυτό ΟΚ είναι. Aλλά δεν χρειάζεται να κάνεις τόσο επιφανειακή κριτική για την πρώην ή τον σύντροφό σου (δεν περίμενες να σε πουν ρηχή ε;).
«Το παρελθον του ο καθενας σεβεται κ το τιμα», «δεν με ενδιαφερει το παρελθον του», «ειμαστε 2 χρονια μαζι». Κουκλιτσα;;;; 2 χρονια μαζι με τον τυπο και σε ενοχλησε η εξωτερικη εμφανιση της πρωην;;;;; Η λαικη, μπαναλ, δευτερη εμφανιση της; Κ εχεια ξενερωσει απο αυτο; OMG!!!!!!!Αστον στη ησυχια του το παλικαρι .... δεν του αξιζεις!!!! Γιατι;;; Γιατι εχεις μαθει να τσουβαλιαζεις τους ανθρωπους βασει του δικου σου κοσμου!!!! Οτι διαφερει απο εσενα ειναι απαραιτητα κακο κ δευτερο. Δεν μας περιεγραψες καθολου πως περνας με τον τυπο. Αλλα εκρινες τον ανθρωπο σου απο τα ρουχα της πρωην του...... και μετα απορειτε «που πηγαν ολοι οι σωστοι ανθρωποι;;;»
Εμένα προσωπικά θα με ενοχλούσε αν έβλεπα φωτογραφίες κάποιας πρώην με αυτόν που θα είχα τώρα σχέση. Θα ένιωθα πως δεν την έχει ξεπεράσει ακόμα αφού τις κοιτάζει και θα δυσκολευόμουν να είμαι μαζί του.Πιστεύω πως το παρελθόν ανήκει σε εμάς και όλες οι αναμνήσεις που μας απομένουν, τις βάζουμε σε κάποιο κουτί. Δηλαδή φωτογραφίες, κάποιο δώρο κτλ και δεν τα δείχνουμε στην επόμενη σχέση μας. Δεν σημαίνει πως κρύβουμε κάτι κακό, αλλά δεν θα ένιωθα καλά να ξέρει ο άλλος λεπτομέρειες. Δεν επιδιώκουμε επανασύνδεση σαφώς γιατί σεβόμαστε πρώτα εμάς και τον καινούργιο σύντροφο,αλλά κάποιες σχέσεις αφήνουν σημάδια δυνατά και γλυκόπικρες αναμνήσεις που δεν σου κάνει καρδιά να τις πετάξεις. Το να έχει η πρώην του προκλητικό ντύσιμο, βάψιμο κτλ που δεν αρμόζει στα δικά σου γούστα όπως και τα δικά μου, γιατί πιστεύω πως όταν μια γυναίκα νιώθει σέξι με αυτοπεποίθηση, θα φανεί και με ένα αθλητικό πχ ντύσιμο, ο τρόπος που την περιγράφεις δηλώνει κάποια ζήλια και κάποια σύγκριση που αδικεί εσένα. Εδώ που τα λέμε μπορεί να κάηκε ο σύντροφός σου με αυτήν και τώρα να ψάχνει κάτι πιο προσγειωμένο να ξανακάνει σχέση.
Για να πέρασε στο εντελώς αντίθετο στυλ, δηλαδή σε σένα, μάλλον σημαίνει οτι δεν καλοπέρασε/δεν του ταίριαζε αυτό που είχε επιλέξει και το αποφεύγει. Οπότε μάλλον καλό είναι για τη σχέση σας. Κανονικά δε θα'πρεπε να τον ενοχλεί να κουβεντιάσετε δυο πράγματα για τη ζωή του εφόσον υπήρξε κι ένας γάμος. Το να κάθεσαι να βράζεις στο ζουμί σου και να σε ζώνουν τα φίδια, αλλά να μη μιλάς μη σε χαρακτηρίσουν ΔΕΝ είναι ανωτερότητα. Το να μπορείς να συζητήσεις ψύχραιμα με τον σύντροφό σου ό,τι σε απασχολεί είναι το ιδανικό.
Μα γιατί να ξενερώνεις και να εκείνος πέφτει στα μάτια σου; Και πέδιλο με κάλτσα να φορούσε η πρώην του που λέει ο λόγος (το χοντραίνω σόρρυ!) και πάλι ανήκει στο παρελθόν του αυτή η γυναίκα και τώρα είναι μαζί σου. Δέξου το. Δε δολοφόνησε και άνθρωπο..
Πόσα λανθασμένα και εμετικά στερεότυπα χωράνε σε μια εξομολόγηση; Πολλά!Απ' όπου και να το πιάσεις, λερώνεσαι... Αυτή "ήταν τούμπανο, ξεκ@λ@, πρόστυχη, φθηνή, δεύτερη, λαϊκή με τα όλα της. Πηγή: www.lifo.gr"¨. Εσύ, ανωτέρου επιπέδου και υπεράνω, χρυσή μου;;; Χα! Χα!Σιχαίνομαι κάθε είδους τέτοιες συμπεριφορές, από άνθρωπο σε άνθρωπο. Δε πα να 'σαι και τρολ. Παραμένεις σάπιο...
Σιγά ρε φίλε χαλάρωσε λίγο, "εμετικό" "σάπιο" "λερώνεσαι" "σιχαίνομαι", κράτα αυτές τις λέξεις κ περιγραφές για πραγματικά σάπια κ εμετικά πράγματα στην κοινωνία. Μιας που εσύ είσαι ο αμόλυντος.
Αν νομίζεις πως η κατηγοριοποίηση των ανθρώπων, ανάλογα με τα ρούχα τους, τις συνήθειες στο μακιγιάζ τους και τα παπούτσια τους, δεν είναι σάπιο, εμετικό και πραγματικά ένα κομμάτι ενός των σημαντικότερων κοινωνικών μας προβλημάτων, σχολίασες απλά για να «την πεις». Η εξ. πραγματικά κάνει ένα μεγάλο λάθος. Το μίνι, το μαλλί, τα ρούχα, η αισθητική και κατά συνέπεια το γούστο και η διαφορετικότητα, δεν κάνουν κάποιον φθηνό, ξέκωλο, ανούσιο και κατακριτέο. Συμφωνώ με φούρφουλο τελείως. Εξομολογούμενη, είναι άκρως κατανοητό να νιώθεις ανασφαλής, βλέποντας πως ο σύντροφος σου είχε επιλέξει μια γυναίκα, της οποίας οι συνήθειες δεν ανταποκρίνονται στην καθημερινότητα σου. Μάλιστα η αισθητική σου, προφανώς απορρίπτει το γούστο της πρώην. Σαφώς αισθάνεσαι επίσης κάπως άβολα, γιατί αν ο σύντροφος σου βρίσκει «παντρεύσιμο» αυτό το γούστο, δεν θα μπορέσεις το υποστηρίξεις και δεν θέλεις. Αλλά μην τα τσουβαλιάζεις έτσι!!! Ο καθένας έχει δικαίωμα να γουστάρει αυτό που γουστάρει, χωρίς αυτόματα να γίνεται κατώτερος, φθηνός κλπ.
Πολύ ευχαρίστως, φίλη για όλους, όχι μόνο εσένα.Ότι η συμπεριφορά που περιγράφεται παραπάνω δεν είναι υποκριτική; Ότι δεν είναι μια από τις πληγές που έχουν οι ανθρώπινες σχέσεις; Εσωτερικευμένοι μισογυνισμοί; Ψευτιά και υπερανάδειξη του εγώ μας σε βάρος κάποιου άλλου, εν προκειμένω, άλλης; Όχι;Άποψη σου και άποψη μου, οκ;Αμόλυντη, ΣΑΦΩΣ και δεν είμαι. Προσπαθώ να είμαι άνθρωπος που φέρεται σωστά και με σεβασμό σε άλλους ανθρώπους, ότι επιλογές, ακόμη και ενδυματολογικές, και να έχουν κάνει. Δυσκολάκι, αλλά το παλεύω φιλότιμα. Εσύ/εσείς;
Δηλαδή εσένα όλοι οι πρώην σου ήταν τέρμα αξιόλογοι και σοβαροί άνθρωποι; Λάθη δεν έχεις κάνει στις επιλογές σου;Γιατί απ'τη στιγμή που χωρίσανε, πάει να πει οτι δεν ταιριάζανε. Αυτό. Τέλος.Μην τον κρίνεις από τις επιλογές του στο παρελθόν. Κρίνε τον από το πως συμπεριφέρεται σε σένα και κυρίως από το αν αυτό που είναι σου ταιριάζει.Και τέλος, δε θεωρώ κακό το να ρωτάμε / ξέρουμε πράγματα για το παρελθόν του συντρόφου μας. Έτσι μόνο μπορούμε να κατανοήσουμε το πως είναι σήμερα.
Δεν θέλω να σου βάλω σκέψεις αλλά μήπως τελικά δεν άλλαξε το γούστο του αλλά το δικό της; Μπορεί αυτή να τον παράτησε κι αυτός απλά να βολεύτηκε μαζί σου περιμένοντας να γυρίσεις. Για μάθε λίγο να μη σου 'ρθει ουρανοκατέβατο. Υ.Γ. Η εμφάνιση δεν σημαίνει ότι κάποια είναι ανάξια λόγου ή δεύτερη. Τις δεύτερες συμπεριφορές να κοιτάς και δεν την ξέρεις την τύπισσα. Πάντως ότι ζήλεψες να ξέρεις φαίνεται. Θα σε καταλάβαινα να απογοητευτείς και να ξενερώσεις από τη συμπεριφορά κάποιου άντε έστω κι ας μην ήταν άσχημη ως προς εσένα αλλά π.χ. ως προς την πρώην του ή σε τρίτα άτομα. Εγώ την συμπεριφορά του άλλου θα έκρινα, σε μένα και σε κείνον. Αυτό μετράει.Υ.Γ.1 Ιδεάρα! Και μη φοβάσαι, μπορεί να μη μοιάζεις εξωτερικά αλλά να έχετε καρμπόν χαρακτήρα και εκεί να κόλλησε μαζί σου, βρε! :D
Αναρωτιεμαι αν πολλοί εξομολογητες/τριες ειστε τρολλς ή άτομα με ανικανότητα οποιουδήποτε βάθους σκέψης.Δηλαδή το γεγονός ότι ΜΠΟΡΕΙ και να καταλαβε το λαθος του με το "τούμπανο" και την επόμενη φορά να άλλαξε γούστα και να σχετιστηκε με κατι πιο νορμαλ σαν εσένα, για σενα ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΣΑΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ;Προσπάθησε σκληρότερα την άλλη φορα, ό,τι κι αν εισαι.
-Δε ρώτησα ποτέ λεπτομέρειες.-Δεν ασχολούμαι με το παρελθόν. -Δε μ' ενόχλησε που έτυχε και τις είδα. -Δε ζηλεύω, δεν το παίζω ιστορία, δεν ανταγωνίζομαι το παρελθόν. -Δε νιώθω μειονεκτικά απέναντι στο τούμπανο.Έτσι όπως τα διαβάζεις τώρα, δεν είναι πολλά τα δεν?? Μήπως τα υπερβάλλεις??