Τι συμβολίζει το κόκκινο σύμβολο της ισότητας στο Facebook;

Τι συμβολίζει το κόκκινο σύμβολο της ισότητας στο Facebook; Facebook Twitter
4

 

Τι συμβολίζει το κόκκινο σύμβολο της ισότητας στο Facebook; Facebook Twitter

Τις τελευταίες ημέρες, στους λογαριασμούς Facebook, κυρίως αμερικανών πολιτών, εμφανίζονται, ξαφνικά, κόκκινα τετράγωνα με το σύμβολο της ισότητας, στη θέση της κύριας φωτογραφίας των χρηστών.

Πρόκειται για μία προσπάθεια της Καμπάνιας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που στηρίζει το δικαίωμα των ομοφυλόφιλων για πολιτικό γάμο, με αφορμή τις αποφάσεις που θα πάρει αυτές τις ημέρες το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, σχετικά με τη νομιμοποίησή του ή όχι. 

Στο διαδικτυακό κίνημα συμμετέχουν ακόμα και μέλη του Κογκρέσου, ενώ ανάμεσά τους υπήρχαν ακόμη και ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές.

Ανάμεσα στους δεκάδες διάσημους που χρησιμοποίησαν το κόκκινο τετράγωνο με το σύμβολο της ισότητας ή που δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα για ισότητα ήταν και ο Πρόεδρος Ομπάμα.

Χτες βράδυ ανέβασε στο τουίτερ του μια εικόνα του με την δήλωση υποστήριξής του. 

Τech & Science
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Άσχετα με το αν είναι ή όχι μία βλακεία ο γάμος ή σύμφωνο συμβίωσης ή όπως θέλετε πείτε το, η διάκριση για το ποιος θα έχει την δυνατότητα να το κάνει είναι ακόμη χειρότερη βλακεία.
Οι στρέιτ ψάχνουν τρόπο να καταργήσουν το γάμο γιατί βγάζουν σπυράκια στο ακουσμα και οι γκέι θέλουν να παντρευτουν;; κατι δε πάει καλα...Πείτε το απλά σύμφωνο συμβίωσης...που κ πάλι μια βλακεία είναι...free yourselves!