Η Περιφέρεια Αττικής κατά των κατοίκων του Πεδίου του Άρεως: Tο πάρκο δεν «πρασινίζει» με μπατανόβουρτσες

Η Περιφέρεια Αττικής κατά των κατοίκων του Πεδίου του Άρεως: Tο πάρκο δεν «πρασινίζει» με μπατανόβουρτσες Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
7

Κατά των κατοίκων της περιοχής που αγωνίζονται για την αποκατάσταση του Πεδίου του Άρεως, στράφηκε με ανακοίνωσή της, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με αφορμή και την πρόσφατη εισαγγελική παρέμβαση.

Η περιφερειάρχης Αττικής τοποθετήθηκε επί του ζητήματος, με ειρωνικές αναφορές για τις πρωτοβουλίες κατοίκων, κάνοντας λόγο για όψιμους αυτόκλητους υπερασπιστές του πάρκου.

Η Περιφέρεια Αττικής επικροτεί την εισαγγελική έρευνα σχετικά με την κατάσταση στο Πεδίον του Άρεως και ευχαριστεί τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, για τη σχετική πρωτοβουλία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

«Επειδή ουδέν κρυπτόν, όλοι εκείνοι που κατά καιρούς παίζουν στα κανάλια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους "κατηγόρους - εισαγγελείς - δικαστές", τώρα είναι υποχρεωμένοι να ανταποκριθούν στην έρευνα του εισαγγελικού λειτουργού, επωνύμως, μακριά από ανώνυμες υβριστικές και ψευδείς καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μακριά από θεατρινισμούς και πολιτικαντισμούς» τονίζει η Περιφέρεια Αττικής, με αφορμή την εισαγγελική έρευνα για την κατάσταση στο Πεδίον του Άρεως, μετά από μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε Κίνηση Πολιτών.

Η Περιφέρεια Αττικής σημειώνει ότι «η εισαγγελική έρευνα -εγγύηση νομιμότητας και διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος- δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη νηφάλια αποτίμηση της κατάστασης, διασφαλίζοντας τόσο την ανάδειξη όλων των πτυχών λειτουργίας του πάρκου, όσο και τη σκιαγράφηση των λύσεων».

Επίσης, επισημαίνει ότι εδώ και τριάμισι χρόνια η Περιφέρεια Αττικής «επιχειρεί την ανάταξη του Πεδίου του Άρεως», στοχεύοντας «στο να καταστεί το πάρκο ο δημόσιος, ανοικτός χώρος πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και ψυχαγωγίας, στον οποίο έχουν δικαίωμα όλοι οι πολίτες».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι προσπάθειες της διοίκησης αποδίδουν, αναφέροντας ειδικότερα την επικείμενη επαναλειτουργία του Κτιρίου του Άλσους Οικονομίδη, την αποκατάσταση υποδομών πρασίνου, τη φύλαξη, τον καθαρισμό και τη διοργάνωση δημόσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

«Πράγματα που τεκμαίρονται. Πράγματα που επιχειρούν να συγκαλύψουν, να διαστρεβλώσουν, να αμαυρώσουν ορισμένοι κύκλοι, μέσα από παραπληροφόρηση και fake news. Προβλήματα, φυσικά, συνεχίζουν να υπάρχουν. Πλην όμως το πάρκο δεν "ασπρίζει" και δεν "πρασινίζει" με μπατανόβουρτσες ή με επιχειρήσεις αυτοπροβολής ενόψει εκλογών», υπογραμμίζει η Περιφέρεια Αττικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM
Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: Βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα / Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: 10 δύτες εργάζονταν σε βάθος 50 μέτρων - Βίντεο και φωτογραφίες

Η αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα ήταν επιχείρηση υψηλού ρίσκου από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό
ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Συμφωνώ, όντως έχουν δικαίωμα όλοι οι πολίτες. Για να κάνουν το ψωνιστήρι τους μέρα μεσημέρι, να πουλήσουν ναρκωτικά ή να αγοράσουν τη δόση τους οι ναρκομανείς, κλπ κλπ. Μα τι ρατσισμός κι αυτός από τους κατοίκους της περιοχής!
Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πάρει το νόμπελ θράσους.Αντί να κάτσουνε μαζί σε ένα τραπέζι να βρούνε μια λύση και να κάνουν το Πεδίον του Άρεως, και όλη την Αθήνα, ανθρώπινη, κάθονται και κατηγορούν πολίτες. Τόσο ανίκανοι.
Η κ. Δούρου είναι κλασσική Συριζαία, με όλα τα χαρακτηριστικά της ηγετικής ομάδας : - Αμετροέπεια- Έλλειψη προγράμματος- Μεθοδική άρνηση ανάληψης ευθύνης- Εξπέρ στο πολιτικό "γαζί" - μέχρι φαιδρότητας όμως, εκεί το "χάνουν". Γιατί, μέσα στην αρχομανία τους, θεωρούν - και αυτό δείχνει την άποψή τους για την δημοκρατία - ότι ο μέσος πολίτης θα χάβει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ τις δικαιολογίες για την ανευθυνότητά τους. Και ότι όποιος τους κρίνει, είναι υποβολιμαία "εχθρός" και στοχεύει στην άγρα ψήφων εν όψει εκλογών (κάτι ξέρει από την μέθοδο...).Να θυμίσουμε λοιπόν κατ' αρχήν ότι για το πάρκο του Άρεως υπήρξε και πέρυσι αντιπαράθεση με τους κατοίκους (όποιος θέλει ας γκουγκλάρει να μάθει ή να θυμηθεί).Και βέβαια, να θυμηθούμε πως αντέδρασε η κ. Δούρου στην φωτιά στον Κάλαμο και στην καταστροφή με τους νεκρούς στην Μάνδρα.Χαρακτηριστικά καθυστερημένα, ζώστηκε "όπλα και μπαλάσκες" (νιτσεράδες, μάνικες και λοιπά υλικά πολέμου) και εμφανίστηκε στις κάμερες για το σόου. Χρειάζεται τίποτε άλλο για την διαμόρφωση της γνώμης μας ή είναι fake τα βίντεο που υποσχόταν προεκλογικά ότι "σε 6 μήνες θα διανοιχθούν τα μπαζωμένα ρέματα" ;
Έμαθε τα fake news και η Δούρου! Τρία χρόνια, λέει, προσπαθεί να κάνει το πάρκο κατάλληλο και ακόμη είναι η χαρά του πορτοφολά και κάθε λογής μπάχαλου. Ή ανόητη είναι ή ανίκανη.
Πόσο αυθεντικά και βαθειά Συριζαϊκό κείμενο! Θα πρέπει να διδάσκεται στις απανταχού σχολές πολιτικών επιστημών σαν υπόδειγμα ευπρεπούς αλητείας. Το κόμμα που βρισκόταν πίσω από κάθε "κίνηση πολιτών" η οποία διαμαρτυρόταν για τα πιό απίθανα πράγματα, τώρα επιτίθεται και ονομάζει "πολιτικάντηδες" τους κατοίκους που διαμαρτύρονται για τη μετατροπή του Πεδίου Άρεως σε μια τεράστια χαβούζα.