«Και έξω από τον Λευκό Οίκο πετάνε χαρτάκια, αλλά δεν συλλαμβάνονται» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα για το θέμα του Ρουβίκωνα.

 

 

Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε τη σημασία της αλλαγής νοοτροπιών και συμπεριφορών, ώστε η αστυνομία να είναι «πιο φιλική στον πολίτη και πιο αποτελεσματική».

 

Παράλληλα, αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν στα Εξάρχεια κατά καιρούς, σημείωσε ότι οι οδηγίες που έχει η Αστυνομία είναι «να βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων», καθώς επίσης και ότι καταβάλλονται προσπάθειες να συλλαμβάνονται «όσοι εκτρέπονται και παραβαίνουν το νόμο» και να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη.

 

Ο κ. Τόσκας έκανε λόγο για «μπαχαλάκηδες», που «δημιουργούν το κύριο πρόβλημα στα Εξάρχεια» και που «συνδέονται ή χρησιμοποιούνται από κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών».

 

Τέλος, κατηγόρησε τη ΝΔ, ότι δεν κάνει επικοδομητική κριτική στην κυβέρνηση, καθώς επίσης και ότι δεν παίρνει σαφείς θέσεις σε εθνικά θέματα ή θέματα ασφάλειας, τονίζοντας μάλιστα: «Η τακτική της ΝΔ να χαϊδεύει ή να αποφεύγει την κριτική σε ακροδεξιούς κύκλους λειτουργεί υπονομευτικά για την ομαλή θεσμική δημοκρατική λειτουργία».