Ντροπιαστικό περιστατικό με αεροπορική εταιρεία που ζητά από μητέρα να αποδείξει ότι το μωρό της τής ανήκει

7

H Lindsay Gottlieb και ο Patrick Martin είναι ζευγάρι. Εκείνη είναι λευκή και εκείνος μαύρος. Δεν έχουν παντρευτεί, όμως, έχουν αποκτήσει ένα αγοράκι. Μέχρι σήμερα δεν είχε χρειαστεί να απολογηθούν για το χρώμα της επιδερμίδας τους ή για το γεγονός ότι το μωρό τους είναι μιγάς. 

Μέχρι που χρειάστηκε να ταξιδέψουν με τη Southwest Airlines. Λίγο πριν από την πτήση τους και παρά το γεγονός ότι είχαν ήδη επιδείξει στον έλεγχο το διαβατήριο του μικρού, μία υπάλληλος τους ζήτησε να αποδείξουν ότι το μωρό ήταν δικό τους. «Πώς μπορώ εγώ να γνωρίζω ότι είστε όντως η μητέρα του παιδιού;», ήταν η ερώτηση που δέχθηκε το ζευγάρι. 

Όπως έγραψε η Gottlieb στο Twitter, η υπάλληλος της ζήτησε επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία, επειδή εκείνη και ο σύντροφος τους εμφανίζονταν στα χαρτιά με διαφορετικό επίθετο. «Εγώ πάλι υποθέτω ότι όλο αυτό έγινε, επειδή έχουμε διαφορετικό χρώμα δέρματος», κατέληξε η Gottlieb. 

Για την ιστορία, η υπάλληλος της ζήτησε πιστοποιητικό γέννησης του μικρού ή έστω ένα post στο Facebook (!) που να αποδεικνύει την πραγματική τους σχέση. Το περιστατικό πήρε έκταση και η αεροπορική εταιρεία αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη που έφερε σε τόσο δύσκολη θέση την οικογένεια. 

Από την πλευρά της, η μητέρα του αγοριού εξηγεί ότι αισθάνθηκε υποχρέωση και ευθύνη της να δώσει έκταση στο γεγονός, προκειμένου να εμποδίσει ρατσιστικές αντιλήψεις να δηλητηριάζουν τη ζωή του παιδιού της από τώρα και στο μέλλον. 

Διεθνή
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Δεν ήταν και παντρεμένοι.Φαντάσου στο μέλλον, ομόφυλα ανύπαντρα ζευγάρια με υιοθετημένα παιδιά από άλλες ηπείρους να προσπαθούν να εξηγούν τα ανεξήγητα στα τελωνεία.
Ναι, ναι... έτσι... γράψτε και κρίνετε εκ του ασφαλούς... ..πολύ θα ήθελα να δω πως θα νιώθατε και τι θα κάνατε εάν ήσασταν εσείς στην θέση των γονέων.....καλό είναι να σκέπτεστε!... (Κυρίως να νιώθετε!...).
Ενταξει το χουμε παρακανει με την πολιτικη ορθοτητα. Πολυ καλα εκανε η υπαλληλος. Ναι μπορει το παιδι να το ειχε κανει ο συντροφος της με αλλη γυναικα και αυτοι να το περνανε να φυγουνε. Δεν ειναι ρατσιστικο. Ειναι θεμα ασφαλειας.
Σοβαρά τώρα; Τα έχεις μπερδέψει και μάλιστα πολύ σοβαρά, πολύ, όμως, ΣΟΒΑΡΑ!... Πολύ αμφιβάλω εάν σκεπτόταν αυτό που γράφεις η υπάλληλος στην περίπτωση που όλοι τους ήταν του ιδίου χρώματος, λευκοί ή όχι.ΜΗΝΥΣΑΡΑ στην εταιρεία! Ταξιδεύω αεροπορικώς πολύ συχνά λόγω της εργασίας μου. Πουθενά, μα πουθενά δεν έχω δει γονείς να ελέγχονται κατ΄αυτόν τον τρόπο (ασφαλείας...), για το αν τα παιδιά είναι δικά τους ή όχι, ακόμη και για γονείς που έχουν διαφορετικό χρώμα επιδερμίδας από τα τέκνα τους, ακόμη και σε χώρες που οι εντατικοποιημένοι έλεγχοι για παράνομους μετανάστες έχουν γίνει αυστηρότεροι και σχολαστικότεροι.Υπάρχει άλλη, πιστοποιημένη, ενιαία και επίσημη διαδικασία ασφαλείας προκειμένου να διαπιστώνεται εάν τα ανήλικα παιδιά, βρεφικής ή νηπιακής ηλικίας, συνοδεύονται από τους γονείς τους ή όχι. Η οποία (αξιοπρεπέστατη), διαδικασία εφαρμόζεται πολύ πριν οι επιβάτες-γονείς φτάσουν στα γκισέ ή στον έλεγχο αποσκευών ή (κυρίως) στην πύλη επιβίβασης και πολύ πιθανό, γίνουν ρεζίλι λόγω έλλειψης χρόνου για εφαρμογή διακριτικότητας από τους υπάλληλους (ειδικά στο τελευταίο στάδιο που είναι η πύλη επιβίβασης και ο χρόνος σχολασστικού ελέγχου είναι μηδαμινός)!...σ.σ.: «..είχαν ήδη επιδείξει στον έλεγχο το διαβατήριο του μικρού»!!!...Υ.Γ.: «Ναι μπορεί το παιδί να το είχε κάνει ο σύντροφος της με άλλη γυναικά και αυτοί να το πέρανε να φύγουνε.»Εάν η υπάλληλος έχει απωθημένο και δεν κατάφερε να γίνει κοινωνική λειτουργός ή η ντεντέκτιβ Jane Tennison, δικό της το πρόβλημα... ..ας το πληρώσει!...