Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που δείχνει έναν νεαρό άντρα να σκαρφαλώνει σε δευτερόλεπτα τέσσερις ορόφους προκειμένου να σώσει ένα 4χρονο αγοράκι το οποίο κρέμεται στο κενό. 

 

Το περιστατικό έλαβε χώρα χθες, Σάββατο, στην οδό Marx Dormoy, στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, το αγοράκι κρέμεται από την άκρη του μπαλκονιού ενώ ορισμένοι από το πλήθος προσπαθούν να σκαρφαλώσουν στα μπαλκόνια για να το σώσουν. 

 

Ο μόνος που το καταφέρνει είναι ένας νεαρός άντρας, ο οποίος μέσα σε περίπου 30 δευτερόλεπτα ανεβαίνει στο διαμέρισμα και αρπάζει το παιδί από το χέρι. 

 

Στο βίντεο διακρίνεται και ένας γείτονας που προσπαθεί να προσεγγίσει το μικρό αγόρι.

 

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στην «Le Parisien» όμως, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται καθώς ανάμεσά στον ίδιο και στον 4χρονο υπάρχει ένα χώρισμα και ένα κενό και έτσι δεν μπορεί να το φτάσει με ασφάλεια.

 

Η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι ο πατέρας του παιδιού, ένας 36χρονος αγνώστων λοιπών στοιχείων, είχε αφήσει το παιδί μόνο του και είχε πάει για ψώνια.

 

«Τουλάχιστον αυτό φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς που τον έθεσαν υπό κράτηση» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της «Le Parisien». 

 

Το παιδί έχει ήδη δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα που έχει ξεκινήσει κατά του πατέρα του με την κατηγορία της αμέλειας. 

 

Τόσο ο «ήρωας της ημέρας» όσο και το παιδί γλύτωσαν από την περιπέτεια αυτή με μικροτραυματισμούς.

 

 

 

Update

 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο νεαρός ήρωας ονομάζεται Μαμουντού Γκασάμα και είναι παράνομος μετανάστης από το Μάλι, όπως δήλωσε μέλος του δημοτικού συμβουλίου της γαλλικής πρωτεύουσας.

 

«Ο νεαρός που έσωσε ένα μωρό σκαρφαλώνοντας τρεις ορόφους είναι παράνομος μετανάστης που έφθασε από το Μάλι τον Σεπτέμβριο. Να το δουν εκείνοι που φτύνουν τους μετανάστες όλη τη μέρα. Ευχαριστούμε Μαμουντού Γκασάμα» έγραψε στο Twitter ο κομμουνιστής εκπρόσωπος του 18ου διαμερίσματος στο δημοτικό συμβούλιο του Παρισιού, Ιαν Μπροσά.

 

Λίγο πριν, η δήμαρχος Αν Ινταλγκό είχε και αυτή με τη σειρά της συγχαρεί τον νεαρό: «Ενα μεγάλο μπράβο στον Μαμουντού Γκασάμα για την θαρραλέα πράξη του που επέτρεψε να σωθεί χθες το βράδυ η ζωή ενός παιδιού. Είχα την ευχαρίστηση να μιλήσω σήμερα μαζί του τηλεφωνικά για να τον συγχαρώ θερμά» ανέφερε σε tweet της.

 

Ο Μαμουντού Γκασάμα παρουσιάσθηκε και από πολλά γαλλικά μέσα ενημέρωσης ως ήρωας. Ο ίδιος δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV ότι «είδε πολύ κόσμο να φωνάζει και αυτοκίνητα να κορνάρουν».

 

«Βγήκα, έτρεξα να δω τι λύσεις υπήρχαν για να σωθεί. Κατάφερα να πιαστώ από το μπαλκόνι, ανέβηκα με αυτόν τον τρόπο και -ευχαριστώ θεέ μου- το έσωσα».

 

Με πληροφορίες από Le Parisien