Επίτιμος διδάκτωρας σε ΤΕΙ ο Τσακαλώτος

Επίτιμος διδάκτωρας σε ΤΕΙ ο Τσακαλώτος Facebook Twitter
EUROKINISSI
4

Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών του ΤΕΙ Ηπείρου αναγορεύτηκε χθες, Τρίτη, σε ειδική τελετή στο αμφιθέατρο του εκπαιδευτικού Ιδρύματος στην Πρέβεζα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, βουλευτές, ο δήμαρχος Πρέβεζας ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, φορείς και φοιτητές.

Ο υπουργός, αφού ευχαρίστησε για την τιμή τον Πρύτανη και την Σύγκλητο, απευθύνθηκε ειδικά στους φοιτητές γιατί όπως είπε , «πρέπει πάντα το Πανεπιστήμιο να είναι για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες».

Πριν την ομιλία του με θέμα « Οικονομική Επιστήμη μετά την κρίση» , ο κ. Τσακαλώτος σύμφωνα με το ΑΠΕ επικαλέστηκε προσωπικό παράδειγμα και επισήμανε, πως εάν θέσεις τους κανόνες, μπορεί να σταματήσει το πελατειακό σύστημα και αυτός είναι τρόπος να αλλάξει και μια κοινωνία.

«Για να δώσουμε εξηγήσεις πρέπει να δούμε τις κοινωνικές ρίζες πριν την κρίση και μετά. Να απαντηθεί το ερώτημα τι είναι αυτό που δημιουργεί την ανισότητα. Την δεκαετία του 1950 και 1960 είχαμε την μεγαλύτερη περίοδο αύξησης του καπιταλισμού, μια τεράστια μείωση των ανισοτήτων και ο λόγος ήταν ότι εκτός από τα συνδικάτα υπήρχαν συλλογικότητες που μπορούσαν εκ των υστέρων να επηρεάσουν τα αποτελέσματα της αγοράς» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Η ΕΕ, ανέφερε, πως χειροτέρεψε ακόμη τα πράγματα στα 10 χρόνια πριν την κρίση. «Γιατί ενώ στην αρχική περίοδο οι βασικές χρηματοοικονομικές ροές ήταν μέσα από τα προγράμματα της Ευρώπης, άρχισαν οι πιέσεις καθώς υπήρχε διεύρυνση της Ε.Ε να υπάρχουν λιγότερα χρήματα από επίσημες ροές για την ανάπτυξη και πήγαμε σε ιδιωτικές ροές από τις Τράπεζες.

'Αρα η Ελλάδα είχε δύο προβλήματα. Πρώτον δεν είχε την ικανότητα αυτές τις ροές να τις χρησιμοποιήσει στο μέγιστο σημείο και δεύτερον όταν έγιναν οι ιδιωτικές ροές πήγαν κερδοσκοπικές δραστηριότητες σε ακίνητα και σε πρότζεκτ που δεν είχαν πολύ μεγάλη αυξανόμενη θητεία. το λάθος είναι είτε να νομίζεις ότι το κράτος μπορεί να τα κάνει όλα, είτε δεν μπορεί να κάνει τίποτε».

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΝΕΚΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΟΣ

Ελλάδα / Ζωγράφου: «Ήμουν σίγουρος 100% ότι έχει σκοτώσει τη θεία και την ξαδέλφη μου» - Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση

Ο 54χρονος από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει πως οι δύο γυναίκες έφυγαν από τη ζωή πριν τρεις μήνες και ο ιατροδικαστής εκτιμά πως οι σοροί τοποθετήθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο πριν από έναν μήνα
THE LIFO TEAM
ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΤΤΙΚΗ ΔΡΟΜΟΙ

Ελλάδα / Σε πλήρη λειτουργία οι κάμερες στους δρόμους της Αττικής - Πού θα αναρτώνται τα πρόστιμα

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Τροχαίας, μέσα σε μόλις δύο ημέρες εντοπίστηκαν περίπου 130 παραβάσεις, με την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη να αποτελεί την πιο συχνή
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Εδώ έγινε ο Τσιπρας επίτιμος διδάκτορας Πολιτικής Οικονομίας σε Τουρκικό Πανεπιστήμιο, ο Τσακαλωτος που έγινε σε Ελληνικό ΤΕΙ θα με πειράξει ;