ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.5.2018 | 02:12

27 ετών και δε μπορώ να κάνω παιδί

Ηθελα κάπου να μιλήσω. Η οικογένεια μου δε μπορεί να αντέξει αυτή τη συζήτηση,στενοχωριούνται... Τον φίλο μου δε θέλω να τον κουράζω άλλο, μου εχει σταθεί . Στις φιλες μου δε θέλω να μιλήσω για πολλούς λόγους. Ειμαι μολις 27 με μία αποτυχημένη απόπειρα εξωσωματικής.Αραγε εγω θα μπορεσω να γίνω μαμά; Ετσι μου έχουν υποσχεθει αλλά μεσα μου υπάρχει ενας φόβος που μου κόβει την ανάσα, μου εχει στερήσει το χαμόγελο και διαρκώς κλαίω ή τρωω για να καλύψω το κενό.Έχω το παράπονο οτι ακριβως το ιδιο συμβαίνει σε άλλο αγαπημενο πρόσωπο της ιδιας ηλικίας με εμενα. Ποτε δεν ειχαμε πολλους συντρόφους, ποτε δεν καναμε καταχρήσεις , ουτε θυμηθηκαμε στα 50 οτι θελουμε παιδι και τωρα το απαιτουμε.Νιωθω μία πικρια που με δηλητηριάζει γιατι εγω παντα ηθελα το καλό όλων γυρω μου. Επαιρνα ζωή από το χαμογελο των ξενων και γινόμουν κλοουν για να κανω καποιον χαρουμενο.Θα ξαναγίνω ετσι χαrουμενη ή αυτη η μαυρίλα θα με στιγματίσει; Kαλή δυναμη σε όσες εχουν το ιδιο πρόβλημα,ευχομαι τα καλύτερα σε όσες εχουν επιτυχει. Στειλτε μου θετική ενέργεια. Ευχαριστω για το βήμα lifo.
18
 
 
 
 
σχόλια
ειμαι 43 στα 44.εχω κανει 6 εξωσωματικες κ 4 σπερματεγχυσεις.εμεινα εγκυος στην τελευταια προσπαθεια που καναμε.ειμαι στον δευτερο μηνα κ περιμενουμε διδυμα.θα εχεις πολλες απογοητευσεις μεχρι να τα καταφερεις.θα νιωθεις λυπη θυμο αγχος οτι δεν αξιζεις σαν γυναικα.αλλα κανε υπομονη.θα ερθει η στιγμη που θα τα καταφερεις.μπορει συντομα μπορει κ καποια χρονια αργοτερα.αλλα θα γινει.υπομονη κ επιμονη κοριτσι μου.κ ολα θα ξεχαστουν μετα.τα παντα.καλη επιτυχια σου ευχομαι μεσα απτην καρδια μου.κ να ξερεις οτι υπαρχουν χιλιαδες γυναικες που νιωθουν ακριβως το ιδιο με σενα
Σε ευχαριστω πολυ που μπηκες στον κοπο να μου τα πεις ολα αυτα. Ακριβως ετσι αισθανομαι... Σου ευχομαι από την καρδια μου κι εγω μια καλή εγκυμοσύνη και 2 υγιή μωρακια!Προσφατα φιλη μου εκανε 2 υπεροχα αγορακια με εξωσωματική κι ολα πηγαν θαυμασια!
50 ετών γυναίκα έγινε μάνα. Χρόνια ήθελε και τα κατάφερε. Στην 4η εξωσωματική τα κατάφερε τελικά. Εσύ έχεις ακόμα δρόμο μπροστά σου. Υπομονή και κάποτε θα γίνει και αυτό...
Το θέμα είναι πως εγω στο μυαλο μου εχω πλάσει τη ζωή μου έχοντας παιδιά και τωρα νιωθω πως καταρρέουν ολα. Σκεφτομαι πως αν π.χ δε μπορω να κανω ισως επρεπε να ειχα φερθει αλλιως στην καριέρα μου. Αλλά κυρίως πιεζομαι γιατι θελω να χαρίσω και στον φιλο μου παιδί. εκείνος είναι 40. αμα περιμενει στα 60 να γίνει πατέρας ,φέξε μου και γλίστρησα...
Το ότι απαντάς στον καθένα και δεν γράφεις τις απόψεις μας στα...παππούτσια σου, μπράβο πραγματικά. Πολλοί δεν το κάνουν. Δείχνει θετικά χαρακτηριστά για τον χαρακτήρα σου. Και όπως θετικά έχεις στον χαρακτήρα σου, έτσι θετικά να σκέφτεσαι κιόλας. Μην σε παίρνει απο κάτω. Δεν κατέρρευσε τίποτα ακόμη. Να λεγα έχεις πάει 40 και ακόμα τίποτα, άντε ναι. Μπας και σε παρηγορεί...η 50άρα που ανέφερα είναι θεία μου. Και μάλλον πρέπει να διευκρινίσω κάτι. Όλες οι 4 προσπάθειες της έγιναν σε διάστημα 6-7 ετών!! Πιο πρίν προσπαθούσαν φυσικά αλλά δεν. Δεν προσπαθούσε επί 20 χρόνια δηλαδή οπότε μην ανησυχείς, δεν θα γίνει πριν την σύνταξη πατέρας ο σύντροφος σου...Σε λίγα χρονάκια πιθανόν να εκπληρωθεί το όνειρο σου. Και ΕΑΝ δεν πάνε καλά όλα, τότε σκεφτείτε και την υιοθεσία ενός μωρού. Θέλω να πιστεύω πως και ο δικός σου δεν θα ήταν αντίθετος. Εγώ πάντως τοχω σκεφτεί, δεν θα ήμουν αντίθετος, αν είχα γυναίκα με την οποία θα ήθελα ναμαι μαζί και δεν μπορούσε. Έχω ξαδέρφη που την υιοθετήσανε θείοι μου όταν ήταν μωρό σχεδόν νεογέννητο...περιττό να πω καμία διαφορά, ολοδικό τους παιδί είναι. Οκ λείπει απλά η αίσθηση της εγκυμοσύνης και κάποτε πρέπει να το πεις στο παιδί αλλά εντάξει, αξίζει και πάλι.
Από τον τρόπο που μιλάς φαίνεται πως είσαι κι εσύ καλός άνθρωπος με ευαισθησίες. Σε ευχαριστω παρα πολυ! Ευτυχως σταθηκα τυχερή που εχω αυτον τον φιλο που εχω. Απο την πρωτη στιγμή μου σταθηκε. Προτεινε κι ο ιδιος υιοθεσια αν δεν πιασει κατι αλλο, προτεινε και δανεικό ωάριο και την ημερα που απεβαλα μου εκανε την προταση γαμου για να μου δειξει οτι με θελει οπως και να χει. (εγω του ειχα πει οτι δε θελω να επισημοποιουσουμε αν δεν μπορεσω να του κανω παιδι γιατι ξερω οτι θελει παιδι και δε θελω να δυστυχισει παρολο που τον αγαπω).Μακαρι να εξελιχθουν τα πραγματα τοσο καλα για μένα όπως εγιναν και στην οικογενεια σου.Ευχομαι και σε σενα ό,τι καλυτερο!!!
Χαίρομαι λοιπόν που έχεις άνδρα να στέκεται δίπλα σου. Καλά αυτό με την πρόταση γάμου αν δεν είναι πράξη αγάπης τότε δεν ξέρω τι άλλο είναι, μπράβο του, άνδρας όχι αγοράκι απ τους οποίους γέμισε ο τόπος...δείχνει πως τα αγαπημένα (και με υπομονή και συγκατάβαση πράγματα σημαντικά καθώς πολλοί δεν έιναι πρόθυμοι για τέτοιες αρετές και χωρίζουν εύκολα) ζευγάρια δεν έχουν χαθεί απ την κοινωνία μας. Μακάρι να έχεις την κατάληξη που θέλεις, δηλαδή γέννα κανονικά. Κατα τα άλλα όπως είπα...παιδί θα αποκτήσεις γενικά. Απλά με ποιον τρόπο δεν γίνεται να πούμε. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Ναι τα πράγματα εξελίχθηκαν καλά για τους συγγενείς μου αλλά όπως είπα, χρειάστηκε πολύ υπομονή και ψυχική αντοχή. Ήταν όμως άνθρωποι που ήθελαν πολύ ένα παιδί. Τόσο που παίζει και εγώ κι άλλοι να χαρήκαμε περισσότερο και απ τους ίδιους χαχα! Θυμάμαι ακόμη το ξαδερφάκι μου - τοχω αδυναμία - όταν το υιοθετήσανε (γλιτώνοντας το από μια δυσκολη μελλοντική ζωή) και το φέρανε μωρό πρώτη φορά στο σπίτι τους όπου εγώ (έφηβος τότε) και άλλοι στενοί συγγενείς τους περιμέναμε εκεί, για κάποιο λόγο είχα απίστευτη χαρά...όπως και όταν πρόσφατα το άλλο ζευγάρι θείων απέκτησε παιδί πριν 2 χρόνια μετά από την 4η εξωσωματική, μεγάλη χαρά όταν μάθαμε τα αποτελέσματα. Εως τότε η μόνη στενή σχέση που είχαν με παιδί ήταν 2 ανήψια εγώ και ένα άλλο και βλέποντας τους τώρα λέω πως πράγματι τα παιδιά μπορούν να φέρουν πολλή ευτυχία σε 2 ανθρώπους...Οι κόποι τους δηλαδή ανταμείβονται (άντε κατέληξα και σε ηθικό δίδαγμα :-P). Φυσικά αυτό ισχύει για όλους τους γονείς μάλλον αλλά για αυτοί που υιοθετούν ή αποκτούν μέσω εξωσωματικής όπως εσύ μετά απο καιρό, θεωρώ είναι λίγο παραπάνω η χαρά τους λόγω του δύσκολου δρόμου αντί του καθιερωμένου εύκολου! Και ξανά: είσαι 27 ετών, οπότε κανένας λόγος να τα βάφεις μάυρα. Οκ στιγμιαία ναι, ανθρώπινο είναι, δεν είσαι ρομπότ δίχως αισθήματα απλά να μην είναι μόνιμη κατάσταση αυτό. Χαχα αμα τα βάφουμε μαύρα εμείς οι νεαροί, τότε οι μεσήλικες ρε τι να πουν? :)ΥΓ: Και υστερα έχουμε κάτι πανηλιθιες τον τελευταίο καιρό που σκοτώσανε απο πανικό ή από χαζομάρα τα μωρά τους. Ε, δεν τους αξίζουν τουλάχιστον 20 χρόνια φυλακή δίχως παροχές (το λέω διότι όταν ο φόνος τελείται απ την ίδια την μάνα ενώ είναι επηρεασμένη απ τον τοκετό ακόμα τότε η ανώτερη ποινή είναι 10 χρόνια που μπορεί να επιβληθεί κάτι που και στο εξωτερικό συμβαίνει)? Και ένα χέρι ξύλο πριν μπουν μπας και μάθουν? Σε γυναίκα χέρι δεν θα άπλωνα ποτέ, πλην αυτών των εξαιρέσεων που το αξίζουν. Απάνθρωπα εγκλήματα.
ΜΠΡΑΒΟ Choc!Αυτό μπήκα να γράψω και εγώ!!!!Έχε πίστη καλή μου και πραγματικά θα τα καταφέρεις!!!!Η επόμενη εξομολόγηση σου θα είναι για να μας πεις τα ευχάριστα!!!!* * * * * * * Φούλ θετκή ενέργεια!!!!* * * * * * :-* ;-)
Σε ευχαριστω παρα πολυ, μιλας πολυ γλυκα και το εχω ανάγκη. Θα ξαναδοκιμάσω σεπτεμβριο γιατι πρέπει να περασει λίγος καιρος γιατι τα φάρμακα που παίρνω λόγω της δύσκολης κατάστασης είναι βαριά. Ελπίζω να σου φέρω καλα νέα!
Αχ μωρέ ψυχούλα μου,μας απάντησες στον καθένα ξεχωριστά? :-* :-* Τι καλή!!! Ευχαριστούμε!Θα είναι καλά τα νέα και να μην μου στεναχωριέσαι! ;-)Σε παρακαλώ πολύ μην πέφτεις ψυχολογικά!Σε θέλω ανεβασμένη,παίζει μεγάλο ρόλο και η ψυχολογία!Κάτσε ξεκουράσου τώρα και πριν πας με το καλό να ξανά ξεκινήσεις να πάτε να σας διαβάσει μια ευχούλα ένας καλός παππούλης αν πιστεύεις στον Θεό,να κάνεις την πιο θερμή προσευχή σου και να μπεις μέσα δυναμικά...Εντάξει?Την θετική μας ενέργεια θα την έχεις και με το παραπάνω αλλά και τις προσευχές μας κοντά σου!!!Όλα να πάνε κατ'ευχήν!!! :-* :-)
Σε ευχαριστω πολυ για την απάντηση σου! Ετσι λέει και ο φίλος μου και καποιες μέρες ετσι νιωθω κι εγω. Απλά επειδή τα ίδια ακριβως έχει περάσει και αλλο αγαπημενο μου πρόσωπο 2-3 φορες αισθανομαι ηδη οτι εχω υποστει δυσαναλογα πολλά ψυχολογικα. Εχω κι εναν ευαίσθητο χαρακτήρα εκ φύσεως...