ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.5.2018 | 16:45

Τρακαρα

Είμαι 18 χρονών και εχθές έκανα το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου. Ο κολλητός μου πέρασε τις εξετάσεις αυτοκινήτου και χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο της μητέρας του. Εχθές λοιπόν έπρεπε να δοκιμάσω την όπισθεν σαν ηλίθιος που είμαι εγώ περισσότερο !!! αλλά και ο φίλος μου λες και είναι δασκαλος. Έτσι τρακαρα τον από πίσω μου. Το δίπλωμα του φίλου μου δεν έχει βγει όποτε να καλέσουμε ασφάλεια δε μπορούσαμε και πάνω στον πανικό μας φύγαμε. Σήμερα λοιπόν τα μάθανε όλοι καθώς μας κατέγραψε κάμερα. Η οικογένεια του φίλου μου με έστησε στον τοίχο , ευτυχώς οι δικοί μου με κατανόησαν αλλά και πάλι... Έχω τύψεις για όλους μου λένε τραγικά πράγματα. Από ότι κατάλαβα ο άνθρωπος που του τρακαραμε το αμάξι έκανε μήνυση. Δεν ξέρω ποιος κινδυνεύει περισσότερο πάντως ειμαι πολύ άσχημα ψυχολογικά. Δεν μπορώ να ανασάνω νιώθω κτήνος. Δε ξέρω αν μπορώ να το διαχειριστώ τόσους ανθρώπους εναντίον μου. Δεν μπορώ να κοιτάξω ούτε τούς γονείς μου στα μάτια θα χάσουν πολλά λεφτά για την βλακεία μιας στιγμής σε εποχές δύσκολες. Ούτε ξέρω άμα θα Έχω τρεχάματα με την αστυνομία. Φοβάμαι πως στιγματίζεται η ζωή για την βλακεία μιας στιγμής.
6
 
 
 
 
σχόλια
Δεν στιγματίστηκε η ζωή σου από αυτό, εννοείται, αλλά πρέπει να αναλάβεις τις ευθύνες σου / σας. Η μήνυση ήταν ο μόνος τρόπος να αποζημιωθεί ο άλλος οδηγός που δεν έφταιγε σε τίποτα, από την στιγμή που εσείς φύγατε. Αν είχατε αφήσει ένα χαρτάκι με τα τηλέφωνά σας και εξηγούσες ήρεμα στους γονείς σου τι είχε γίνει,ίσως να ήταν καλύτερα τα πράγματα και να βρίσκατε την λύση χωρίς μηνύσεις, ασφαλιστικές κλπΑλλά σκέψου και την άλλη πλευρά, τον άλλο οδηγό που θα υποστεί την ταλαιπωρία (συνεργεία, θα μείνει κάποιες μέρες χωρίς αυτοκίνητο κλπ). Δεν πρέπει κι αυτός να αποζημιωθεί;
Κοίτα, δεν είναι τόσο τραγικό το λάθος σου και εφόσον δεν υπήρξαν τραυματισμοί κλπ. να λες πάλι καλά. Η μόνη ένσταση που έχω είναι πως όταν κάνουμε μια βλακεία δεν εξαφανιζόμαστε πάνω στον πανικό, ζητάμε συγγνώμη και προσπαθούμε να βρούμε λύση. Ίσως γι΄αυτό ο άλλος οδηγός υπέβαλε μήνυση, επειδή φύγατε. Δε θέλω να πιστεύω ότι σε μια χειρότερη κατάσταση - αν π.χ. είχατε χτυπήσει κάποιο ζώο ή κάποιον άνθρωπο- ότι θα φεύγατε. Κράτα αυτό, τα άλλα θα λυθούν από μόνα τους.
Ειναι λιγο υπερβολική η μήνυση για τέτοια μικροπράγματα. Οι δικοι σου πρέπει να προσφερθούν να πληρώσουν τη ζημια, αλλα με μια δήλωση της αλλης οικογένειας στην ασφαλιστική τους, το θέμα θα έληγε. Θα αποζημιώσει η εταιρεία τη ζημιά με κάποιον αλλο υποτιθέμενο οδηγό, κι ολα καλά. Ο ζημιωθεις δεν θα το τραβήξει -μαλλον- αν του μιλήσετε ολοι καθως και οι δυο ασφαλιστες. Το αμάξι του θελει να φτιάξει κι αν πεισθεί οτι ολα βαίνουν καλώς, δεν θα υπάρξει περαιτέρω συνέχεια.Καλα ξεμπερδέματα και να θυμάσαι όταν αρχίσεις να οδηγείς οτι πρόκειται για μια πολυ υπεύθυνη συνήθεια που απαιτεί παιδεία και πειθαρχία και δειχνει το χαρακτήρα μας.
Δεν είναι τόσο τραγικό. Ένα λάθος κάνατε. Πάντως όταν έρθει η ώρα να πάρεις τιμόνι στα χέρια σου να ξέρεις ότι εκεί δεν σηκώνει επιπολαιοτητες. Να μην ρισκαρεις και κινδυνεψεις εσύ ή άλλοι πραγματικά
Όχι και κτήνος, είπαμε! Κάνατε μία βλακεία, φερθήκατε ανεύθυνα. Αναμενόμενο στην ηλικία σας. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς, που είναι το πιο σημαντικό. Ούτε εσύ με το φίλο σου, ούτε κάποιος τρίτος. Αυτό είναι το πιο σημαντικό και δε φαντάζεσαι πόσο τυχερός είσαι. Αν έχει γίνει ζημιά σε ένα από τα δύο αυτοκίνητα, καλό είναι οι δικοί σου να προσφερθούν να την πληρώσουν, αν και φαντάζομαι θα το έχουν θίξει ήδη.
Καλό μου αγόρι ούτε κτήνος είσαι ούτε στιγματίστηκε η ζωή σου. Μη φορτώνεσαι με ενοχές και κατα τη γνώμη μου το θέμα δεν θα φτάσει καν στα δικαστήρια. Μια νεανική βλακειούλα κάνατε που σε λίγα χρόνια θα τη θυμάστε και μάλλον θα γελάτε. Ο φίλος σου μάλιστα ίσως ευθύνεται περισσότερο για ότι έγινε, το αμάξι της μητέρας του ήταν δική του ευθύνη όχι δική σου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ