Γνωρίστε την Kamala Khan, την πρώτη Μουσουλμάνα σούπερ - ηρωίδα

3

Χωράει ο κόσμος της Marvel -και των ταινιών της, φυσικά- ακόμη μία γυναίκα υπερηρωίδα και μάλιστα Μουσουλμάνα; Η απάντηση είναι «ναι» και μάλιστα μετά την επιτυχία των νέων ταινιών των “Avengers" η ανάγκη για έναν τέτοιο γυναικείο χαρακτήρα που να κινείται πέρα από τον Δυτικό κόσμο μοιάζει επιτακτική. 

Και πρόκειται για μια ανάγκη, η οποία θα καλυφθεί από τον χαρακτήρα της Kamala Khan, μιας 16χρονης έφηβης που κινείται στο Νιου Τζέρσι και η ιστορία της θυμίζει λίγο τον Σούπερμαν: μοιάζει με ένα κορίτσι σαν όλα τα άλλα, όμως διαθέτει υπερδυνάμεις, για την ακρίβεια είναι πολυμορφική, και αυτό έχει τη σημασία του. 

Το κόμικ της Kamala είναι ένα μικρό μανιφέστο τόσο εναντίον της ισλαμοφοβίας, όσο και εναντίον του σεξισμού. Η υπερηρωίδα ενσαρκώνει μία προσωπικότητα που μπορεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε φαινομενικά αντρικούς ρόλους, αλλά να υπερασπιστεί και τα γυναικεία δικαιώματα της σε κράτη που η υποχρεωτική μαντήλα είναι ακόμη ένα τεράστιο ζήτημα που ταλαιπωρεί τις γυναίκες. 

Και μπορεί οι επικεφαλής της Marvel πέρσι να ισχυρίζονταν ότι δεν "τραβάνε" τα κόμικ και οι ταινίες με γυναικείους χαρακτήρες, όμως η Ms Marvel έχει γίνει viral κι αυτό ίσως κάτι να λέει για το τι συμβαίνει στην εποχή του #MeToo και της ανάγκης να περάσουν οι αραβικές χώρες σε μια νέα εποχή που θα εγγυάται για τις γυναικείες ελευθερίες. 

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

2 σχόλια
Γιατί αυτό έλειπε από τη Marvel, να γίνει πιο politically correct βάζοντας ένα χαρακτήρα με καθαρό θρησκευτικό προσανατολισμό. Αντί να προωθήσουν ένα μήνυμα ενότητας με χαρακτήρας που αντιμετωπίζουν ρατσιστικές ή ομοφοβικές επιθέσεις, επέλεξαν να συμπεριλάβουν ένα χαρακτήρα με διαφορετική θρησκεία. Απλά απαράδεκτο.
Κανα μανιφεστο εναντίον του ισλαμοφασισμου έβγαλεΚατι για τη θέση της γυναίκας στην ισλαμική κοινωνία?Της σφαγής όσων δεν είναι "καλοί" μουσουλμάνοι?Της κλειτεριδεκτομης έστω?Κάτι ρε παιδί μου για τα δικαιώματα (αχαχαχα) των ΛΟΑΤΚΙ στις ισλαμικές κοινωνίες?