Μάθημα δημοσιογραφίας από ένα Κύπριο, με λίγες λέξεις σε ένα χαρτί

Μάθημα δημοσιογραφίας από ένα Κύπριο, με λίγες λέξεις σε ένα χαρτί Facebook Twitter
4

Η θαυμαστή ψυχραιμία των Κύπριων πολιτών μπροστά την οικονομική κατάσταση που βιώνουν, τόσο αυτοί όσο και η χώρα τους, αποτυπώνεται στη φωτογραφία του Κύπριου πολίτη ο οποίος ζητά σεβασμό, κατηγορώντας τα διεθνή ΜΜΕ που στήθηκαν μπροστά στις τράπεζες για να συλλέξουν εικόνες τρομαγμένου πλήθους. Η αναζήτηση της νέας Αργεντινής σε ευρωπαϊκό έδαφος έμεινε στους τίτλους και η προσπάθεια συλλογής εικόνων με ποδοπατήματα ευτυχώς απέτυχε. Αν κάτι θαυμάζει κανείς αυτές τις ημέρες της οικονομικής αστάθειας στο νησί, είναι η αξιοπρέπεια και η ψυχραιμία των πολιτών, όπως και ο ψύχραιμος τρόπος που διαχειρίζονται την κατάσταση και την επικαιρότητα τα κυπριακά ΜΜΕ. Μερικοί από τους εγχώριους τηλεοπτικούς σταρ επέδειξαν λιγότερη ψυχραιμία από τους δημοσιογράφους της Κύπρου που βιώνουν την κατάσταση. Μερικοί από τους εγχώριους πολιτικούς μοίρασαν περισσότερο τρόμο από τους Κύπριους συναδέλφους τους οι οποίοι-παρά τις διαφωνίες τους- με άμεσο λόγο και κατανοητό στον κόσμο προσπαθούν να εξηγήσουν την κατάσταση και δεν αφέθηκαν στην πατριδοκαπηλία και στις κορώνες.

Το μήνυμα που κρατά στα χέρια του ο Κύπριος γράφει: «Γιατί πρέπει τα διεθνή ΜΜΕ να είναι τόσο άπληστα με τα σενάρια τρόμου; Είναι η αξιοπρεπής και ερευνητική δημοσιογραφία νεκρή; Αλληλεγγύη στον λαό της Κύπρου όχι στις τράπεζές της».

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάου Μπρουνέτ: Ο 12χρονος σταρ του YouTube που εξηγεί στον κόσμο τον περίπλοκο σύμπαν του αυτισμού

TV & Media / Πάου Μπρουνέτ: Ο 12χρονος σταρ του YouTube που εξηγεί στον κόσμο τον περίπλοκο σύμπαν του αυτισμού

Η φήμη του ήταν ήδη σημαντική πριν μια συνέντευξη με τον διάσημο Ισπανό ποδοσφαιριστή Μαρκ Κουκουρέγια, ο γιος του οποίου είναι επίσης αυτιστικός, τον εκτοξεύσει σε άλλα επίπεδα δημοτικότητας
LIFO NEWSROOM
Δανάη Παππά: «Για ποιον λόγο να είμαι υπόλογη» - Το σχόλιο για την υπόθεση Μπισμπίκη

TV & Media / Δανάη Παππά: «Για ποιον λόγο να είμαι υπόλογη;» - Το σχόλιο για την υπόθεση Μπισμπίκη

«Βγήκα ένα βράδυ με τους φίλους μου, διασκέδασα, όπως κάνω πάντα. Την επόμενη ημέρα υπήρχαν άρθρα, τηλέφωνα» ανέφερε η ηθοποιός φανερά απορημένη με όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν τις προηγούμενες ημέρες
LIFO NEWSROOM
Έρικ Μεταξάς: Ο συντηρητικός Ελληνοαμερικανός που θέλει να γίνει ο νέος Jimmy Kimmel

TV & Media / Έρικ Μεταξάς: Ο συντηρητικός Ελληνοαμερικανός που θέλει να γίνει ο νέος Jimmy Kimmel

Ο Μεταξάς, συγγραφέας, ραδιοφωνικός παρουσιαστής και ευαγγελικός διανοούμενος, παρουσιάστηκε ως ο άνθρωπος που θα επαναφέρει τη «χαρά» στην ψυχαγωγία, απαλλαγμένη από το «δηλητήριο των φιλελεύθερων talk show»
LIFO NEWSROOM