«Τώρα πια μας ακούν, μας σέβονται»: Το νέο βίντεο του Αλέξη Τσίπρα διαφημίζει την «επιστροφή στην κανονικότητα»

«Τώρα πια μας ακούν, μας σέβονται»: Το νέο βίντεο του Αλέξη Τσίπρα διαφημίζει την «επιστροφή στην κανονικότητα» Facebook Twitter
5

Ένα βίντεο με μηνύματα για την ενδυνάμωση της χώρας και του ρόλου της στο ευρωπαϊκό και διεθνές στερέωμα, στην επιστροφή στην «κανονικότητα» και την επικέντρωση στις «ανάγκες των πολλών» δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας.

Το βίντεο ξεκινά με τον πρωθυπουργό να γράφει στο λάπτοτ καθισμένος στο γραφείο του και συνεχίζει με στιγμιότυπα από τις προετοιμασίες για την υποδοχή Ευρωπαίων και διεθνών ηγετών στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως μια καθαρίστρια που σκουπίζει το κόκκινο χαλί και το στήσιμο από τις κάμερες των δημοσιογράφων. 

«Από τον φόβο περνάμε στην κανονικότητα. Από την αμφισβήτηση στον σεβασμό. Τώρα πια μας ακούν, μας αναγνωρίζουν, μας σέβονται. Από τις θυσίες των πολλών, περνάμε στις ανάγκες, στο δίκιο των πολλών και στα δικαιώματα για όλους. Η κοινωνία σηκώνει το κεφάλι και βαδίζει πια σταθερά σε μια χώρα κανονική», σημειώνει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός. 


Σε όλη τη διάρκεια του βίντεο προβάλλονται παράλληλα μηνύματα όπως: «Ελλάδα. Από την άδεια θέση, στη δυνατή παρουσία». «Από τα χρόνια μικρής ευθύνης στη δύναμη της πράξης», «Με σαφήνεια, καθαρότητα, εξορθολογισμό», «Η χώρα μας, ξανά, ισότιμος συνομιλητής στην Ευρώπη. Μας αναγνωρίζουν, μας ακούνε, μας σέβονται». «Ελλάδα, διεθνής συνομιλητής».

Το βίντεο κλείνει με απόσπασμα από την πρόσφατη ομιλία του Ζ. Κ. Γιούνκερ στην ελληνική Βουλή, όπου σημείωσε ότι «μετά από 8 χρόνια δοκιμασίας, η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα». «Και συνεχίζουμε με την ίδια θέληση κι υπευθυνότητα», «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη», προσθέτει και καταλήγει ο πρωθυπουργός. 

Δείτε το βίντεο: 

 
Πολιτική
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Εκεί που πεθαίνω είναι στο τέλος που βάλανε το «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη»! Πόσο περιορισμένης αντίληψης πρέπει να είναι οι άνθρωποι στο Μαξίμου για να παίρνουν ως σύνθημά τους μια δήλωση που έχει γίνει ανέκδοτο σε σατιρικές εκπομπές; Την επόμενη φορά ας βάλουν και το «δηλαδή με συγχωρείτε, απατεώνες είμαστε;» της Φωτίου!
Αυτό που δεν έχεις καταλάβει είναι ότι οι ΣΑΝΕΛ με πρώτο τον Αλεκση ζουν σε μια άλλη γη. Φαντάσου έναν καθρέφτη που όλα είναι είναι ανάποδα. Οποίος μπαίνει σε αυτόν τον κύκλο αυτόματος πάει κι σε αυτή τη γη όπου ο Τσίπρας δεν είπε ψέμματα, δεν έκλεψε και έκανε αγώνα για το ψωμί του φτωχού. Η πλάκα είναι πως για εμάς είναι σενάριο φαντασίας αλλά για αυτό το παλικάρι και τους εκεί γύρω είναι πραγματικότητα. Που την πληρώνουμε εμείς. Με λίγα λόγια πληρώνουμε ένα κακόγουστο θεατρικό με ατάλαντους θεατρίνους και είμαστε υποχρεωμένοι να το δούμε μέχρι τέλους. Το θέμα είναι ποτε θα τους πετάξουμε τομάτες για να καταλάβουν πως δεν πάει άλλο;
Τώρα πια - που γίναμε υπάκουοι και ναίδες μετά το ξύλο -, μας αναγνωρίζουν, μας ακούνε, μας σέβονται.Και εδώ αυταπάτη - γιατί κατ' αρχήν ο εξαναγκασμός σε συνθηκολόγηση δεν σε καθιστά αντικείμενο σεβασμού, άσε που αφήνει τραύματα -, αν και χρήσιμη πάντως για ενίσχυση ηθικού εαυτού και αλλήλων.Μακάρι να μην κάνει ξανά κόλπα - γιατί εμείς θα τα πληρώσουμε πάλι - και ας αφήσουμε τον αυταπατόμενο στην αυταπάτη του, σαν το ελάχιστο κακό για την χώρα.Σε μας έγκειται να τερματίσουμε - στις εκλογές - το σύρσιμο και της χώρας πίσω του και να τον αφήσουμε να πίνει φραπέ στην Αίγινα με τον σοφό μπάρμπα Αλέκο τον Υμνωδό.