Αντιδράσεις στη Γερμανία για γελοιογραφία με πρωταγωνιστή τον Νετανιάχου, «ντυμένο» με τα ρούχα της νικήτριας της Eurovision

Αντιδράσεις στη Γερμανία για γελοιογραφία με πρωταγωνιστή τον Νετανιάχου, «ντυμένο» με τα ρούχα της νικήτριας της Eurovision Facebook Twitter
2

Έντονες αντιδράσεις, μεταξύ άλλων του εντεταλμένου της γερμανικής κυβέρνησης για τον αντισημιτισμό, προκάλεσε η γελοιογραφία που φιλοξενεί η Sueddeutsche Zeitung.

Στο σκίτσο παρουσιάζεται ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ντυμένος με το κοστούμι της νικήτριας του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, Νέτα Μπαρζιλάι, να χρησιμοποιεί την δική της φράση «Του χρόνου στην Ιερουσαλήμ», κρατώντας έναν πύραυλο, ενώ στην επιγραφή «Eurovision» το «v» έχει αντικατασταθεί από το εβραϊκό σύμβολο του αστεριού του Δαυίδ, το οποίο απεικονίζεται επίσης πάνω στον πύραυλο.

«Η γελοιογραφία έχει ξεκάθαρα αντισημιτικά χαρακτηριστικά. Ξυπνούν συσχετισμοί με τα αφόρητα σχέδια της ναζιστικής προπαγάνδας. Ακόμη και αν οι γελοιογραφίες θέλουν να ειρωνευτούν και να προκαλέσουν, εδώ έχουν ξεπεραστεί οι κόκκινες γραμμές», δήλωσε στην «Bild» ο εντεταλμένος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Φέλιξ Κλάιν.

Σύμφωνα μάλιστα με την Bild, υπήρξαν αντιδράσεις ακόμη και από μέλη της συντακτικής ομάδας της Sueddeutsche Zeitung πριν καν το σκίτσο δημοσιευθεί.

Μετά τις αντιδράσεις πάντως το σκίτσο αποσύρθηκε από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, η οποία ζήτησε συγγνώμη από τους αναγνώστες της.

«Η γελοιογραφία έχει προκαλέσει συζητήσεις εντός και εκτός της εφημερίδας. Ο γελοιογράφος Ντίτερ Χάνιτς λέει ότι με την παρουσίασή του ήθελε απλώς να δείξει ότι η επόμενη διοργάνωση της Eurovision θα φιλοξενηθεί στην Ιερουσαλήμ, αλλά ο τρόπος που επέλεξε μπορεί να παρεξηγηθεί», δήλωσε ο αρχισυντάκτης της SZ Βόλφγκανγκ Κραχ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζόχραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο Μπαράκ Ομπάμα προσφέρθηκε να γίνει «σύμβουλός» του εάν εκλεχθεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσαι την προεκλογική εκστρατεία του Μαμντάνι, ο οποίος διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι των δύο αντιπάλων του
LIFO NEWSROOM
Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
Βίντεο δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν σεξουαλικά Παλαιστίνιο κρατούμενο

Διεθνή / Παραιτήθηκε η Ισραηλινή αξιωματούχος που ήταν υπεύθυνη για τη διαρροή βίντεο με κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατούμενου

Το υλικό, που δημοσιοποίησε το CNN, φέρεται να δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν βάναυσα έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο τον Ιούλιο του 2024
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια