ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.5.2018 | 16:58

Νιώθω σαν αντρας ...

Γεία σας , δεν ξέρω τί να πώ και πώς .Είναι η πρώτη φορά που γράφω σε κάτι τέτοιο .Τους τελευταίους μήνες έχω περάσει δίαφορα προβλήματα υγείας . Μικροπροβλήματα όπως ουρολοιμώξης , προβλήματα με τα πνευμόνια μου , χαμηλο σίδηρο και διάφορα άλλα . Απο ότι καταλαβαίνεται έχω πάρει άπειρα χάπια και έχω πάει σε άπειρους γιατρους . Είχα αρχίσει να μην έχω τόσο μεγάλη φοβία με τα νοσοκομεία . Λογώ του ότι είχα καθυστέρηση για σχεδόν δύο μήνες αποφάσισα να πάω για πρώτη φορά σε γυναικολόγο . Εκτός του ότι αναγκάστικα να πάω σε δημόσιο νοσοκομείο χωρίς καποια φίλη μου (αυτό είναι άλλη ιστορία ) και χωρίς ούτε την μητέρα μου . Η οποία με απογητεύει όλο κι περισσόττερο .Μετά λοιπόν απο την πρώτη μου εξετάση έβερ σε γυναικολόγο . Οι κοπέλες που έχουν πάει θα καταλάβουν το ανχος μου .Μου ανκοίνωσε ότι έχω πολυκυστικές ωοθήκες . Αυτό για όσους δεν ξέρουν συνεπάγεται αρκετά παραπανήσια κιλα , σπυράκια ,ανυπαρκτο στήθος ,τριχοφυία και άλλα προβλήματα . Απο την μία είμαι χαρούμενη που επιτέλους ξέρω τι έχω και μπορώ να το αντιμετωπίσω .Αλλά δεν μπορώ να σταματήσω να νιώθω σκατά . Όλα τα κορίτσια τής ηλικίας μου είναι πολύ αλλιώς και δεν ξέρω ... Απλά νιώθω σαν άντρας . Σαν κάτι να μήν πάει καλά με εμένα . Σαν να είμαι χαλασμένη . Και δεν έχω κανέναν που να μορώ να μιλήσω . Η μάνα μου είναι στον κόσμο της και νιώθω μόνη . Εχω κλειστή στο σπίτι και δεν θέλω να δω κανέναν . κοπέλα 19 , φοιτήτρια
6
 
 
 
 
σχόλια
Μα καλά, όλοι οι άνθρωποι στο περιβάλλον σου είναι τόσο υγιείς που δεν έχεις ιδέα ότι όλα αυτά είναι συνηθισμένα; Ή απλά δεν τα συζητάνε; Στην ηλικία σου είχα παρουσιάσει όλα αυτά και τουλάχιστον 10 ακόμα. Που να ακούσεις πια το ιστορικό μου μέχρι τώρα. Αυτή τη στιγμή συγχρόνως έχω τουλάχιστον 7. Και παρόλα αυτά με θεωρώ πολύ υγιή, γιατί τα περισσότερα είναι μικροπροβλήματα και διαχειρίσιμα, το θεωρώ απολύτως φυσιολογικό μιας και όλοι έχουμε τέτοια προβληματάκια. Που να δεις πόσα θα σου παρουσιαστούν όσο μεγαλώνεις και το σώμα φθείρεται. Τα ποσοστά των νέων Ελληνίδων με πολυκυστικές ωοθήκες είναι πολύ μεγάλο, τουλάχιστον 20%, άρα μία στις 5 κοπέλες στην ηλικία σου έχει αυτό το πρόβλημα. Παρεμπιπτόντως, επειδή όταν μεγαλώνουμε αλλάζει η ισορροπία των ορμονών, σε πολλές κοπέλες μετά τα 35 μειώνεται τόσο ώστε να μη θεωρείται πια ότι το έχουν. Εγώ πια ιατρικά δεν θεωρείται ότι έχω πολυκυστικές παρόλο που στην ηλικία σου είχα διαγνωσθεί. Δεν είσαι χαλασμένη, είσαι απλά άνθρωπος και όπως σε όλους μας θα παρουσιάζονται διάφορα ιατρικά ζητήματα ανά καιρούς. Φαίνεται να σε επηρέασε περισσότερο από ότι έπρεπε γιατί παρουσιάστηκαν πολλά μαζί και δεν νιώθεις ότι έχεις στήριξη. Καλή η στήριξη αλλά ως ενήλικη είσαι εσύ πια υπεύθυνη για την υγεία σου.
Ακόμα και την πιο πυκνή τριχοφυία να έχεις, σίγουρα υπάρχουν κι άλλες γυναίκες με το ίδιο θέμα. Πέρα απο το αυτονόητο του οτι δε σε κάνει λιγότερο θηλυκή το να έχεις τρίχες, ξέρεις πόσος κόσμος κάνει lazer? Αν δεν χρησιμοποιούσαμε ξυράφια και κεριά ίσως να ήταν πιο ξεκάθαρο το πόσο κοινό είναι το θέμα.. Εγώ συγκεκριμένα έχω αρχίσει και βλέπω γένια στο σαγόνι μου..Αν δε σου αρέσει η ιδέα συμβουλέψου γυναικολόγο, ενδοκρινολόγο (δεν ξέρω ποιά ειδικότητα) για να ξέρεις τι να περιμένεις και αν πχ θέλεις κι εσύ να ξεκινήσεις lazer..Πάντως αν νιώθεις διαφορετική απ όλες τις άλλες, μη νομίζεις οτι έχεις κάτι αποκρουστικό, κακώς! Γενικά πάντως εφόσον είσαι κομπλέ με την υγεία σου κάνεις οτι καλύτερο μπορείς.
Στα 19 μου, ενας ενδοκρινολογος ειχε πει ότι εχω το συγκεκριμένο σύνδρομο καο πρέπει να πάρω πολύ δυνατά αντισυλληπτικά. Τα πρώτα χρόνια το παρακολουθούσα, μετα επαναπαυτικα με τα χάπια και σταματησα να ασχολούμαι περαιτέρω. Μετά από 15 χρόνια αντισυλληπτικων, ενας έμπειρος γυναικολόγος μού είπε ότι δεν υπήρχε κανενας λόγος να παίρνω κατι τέτοιο και να δηλητηριάζω τον οργανισμό μου! Πριν χρόνια ολα τα ονόμαζαν σύνδρομο πολυκυστικων! Τα χαπια που επαιρνα τόσο καιρό ηταν σχεδον απαγορευμένα! τα σταμάτησα εδω και 4 χρόνια και πανε ολα ρολόι στο σώμα μου! Ψαξτο πολύ και ποικιλοτρόπως πριν κανεις οτιδήποτε!
Δεν είναι απαραίτητο οι πολυκυστικές να συνοδεύονται από όλα αυτά τα συμπτώματα ταυτόχρονα, ας μην παραπληροφορούμε. Όσο για τα κιλά, είναι πολύ σημαντικό να διατηρείται το βάρος σε κανονικά επίπεδα γιατί αυτό βοηθάει στην ομαλοποίηση της κατάστασης, είναι λίγο φαύλος κύκλος αλλά πολύ πολύ σημαντικό. Αν έχεις αρχίσει αντισυλληπτικά για τις πολυκυστικές, να ξέρεις ότι επειδή είναι ορμόνες μπορεί να πυροδοτήσουν καταθλίψη, αγχώδη διαταραχή κ.ά. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μιλήσεις με έναν ψυχολόγο.

Απεργία την Πρωτομαγιά