H Europol εξάρθρωσε την μεγαλύτερη οργάνωση DDoS επιθέσεων στον κόσμο

H Europol εξάρθρωσε την μεγαλύτερη οργάνωση DDoS επιθέσεων στον κόσμο Facebook Twitter
1

Αστυνομικές αρχές 12 χωρών κατάφεραν να κλείσουν το μεγαλύτερο δίκτυο κυβερνο-επιθέσεων DDoS στον κόσμο, το οποίο, όπως ισχυρίζονται, κρύβεται πίσω από 6 εκατομμύρια επιθέσεις.

Οι επιθέσεις άρνησης υπηρεσιών (DDoS) είναι ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες των διαδικτυακών υπηρεσιών και επιχειρήσεων, αφού έχουν ως σκοπό να καταστήσουν τους υπολογιστές μιας υπηρεσίας ανίκανους να δεχθούν άλλες πιθανές επισκέψεις.

H Europol ανακοίνωσε ότι «έκλεισε» την μεγαλύτερη σπείρα προσφοράς τέτοιων υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο, Webstresser.org, μια υπηρεσία με αμέτρητες κυβερνο-επιθέσεις άρνησης υπηρεσιών, οι οποίες προκάλεσαν κυκλοφοριακή συμφόρηση σε χιλιάδες ιστότοπους τα τελευταία χρόνια.

Η οργάνωση Webstresser είχε 136.000 εγγεγραμμένους χρήστες και εξαπέλυσε πάνω από 6 εκατομμύρια κυβερνο-επιθέσεις DDoS. Tα διαθέσιμα πακέτα για τους χρήστες ξεκινούσαν από 15 ευρώ τον μήνα και μπορούσαν να προκαλέσουν συνεχείς ροές επιθέσεων εξαιρετικά μεγάλου όγκου.

Αστυνομικές αρχές από 12 χώρες ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια κοινή επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Operation Power Off», κατάσχοντας το hardware και το software της οργάνωσης σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Ολλανδία, ενώ τέσσερις διαχειριστές της σπείρας συννελήφθησαν σε Αγγλία, Καναδά, Κροατία και Σερβία.

H Europol εξάρθρωσε την μεγαλύτερη οργάνωση DDoS επιθέσεων στον κόσμο Facebook Twitter
Το Webstresser.org διαφημίστηκε ως το νούμερο ένα site δοκιμών DDoS στον κόσμο. Αλλά οι μπάτσοι πιστεύουν ότι χρησιμοποιήθηκε για εγκληματικές πράξεις και όχι για νόμιμες δοκιμές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Ένα αρχείο από ένα cache του Google στον ιστότοπο Webstresser.org αποκάλυψε ένα τεράστιο σύνολο διαχειριστών, οι οποίοι, βέβαια, φαίνονταν να διαφημίζουν τις DDoS επιθέσεις τους περισσότερο ως μια υπηρεσία δοκιμών (η οποία θα μπορούσε να διαπιστώσει πώς οι ιστότοποι θα άντεχαν τις επιθέσεις τους), παρά για κάτι παράνομο. Στη δική τους ιστοσελίδα οι διαχειριστές ισχυρίζονταν ότι παρέχουν «την ισχυρότερη και πιο αξιόπιστη δοκιμή αντοχής σε διακομιστές» και υπόσχονταν «υποστήριξη πελατών όλο το 24ωρο σε 7 διαφορετικές ηπείρους».

 

Ας σημειώσουμε ότι το κλείσιμο της συγκεκριμένης οργάνωσης δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα μειωθούν οι κυβερνο-επιθέσεις DDoS, οι οποίες τα τελευταία χρόνια συνεχίζουν να μεγαλώνουν και σε κλίμακα και σε εφευρετικότητα.

 

Τech & Science
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέλι Κλάρκσον για AI: «Είναι σαν να βάζεις ρομπότ να αγωνιστούν με ανθρώπους στους Ολυμπιακούς»

Πολιτισμός / Κέλι Κλάρκσον για AI: «Είναι σαν να βάζεις ρομπότ να αγωνιστούν με ανθρώπους στους Ολυμπιακούς»

Η Κέλι Κλάρκσον λέει ότι την ενθουσιάζουν οι δημιουργικές δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά θέλει ξεχωριστά charts για τους «AI artists». «Είναι σαν να βάζεις ρομπότ να αγωνιστούν με ανθρώπους στους Ολυμπιακούς», είπε στο podcast Las Culturistas.
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ ΡΟΖ ΚΟΡΔΕΛΑ

Τech & Science / Η άγνωστη ιστορία πίσω από τη ροζ κορδέλα: Το σύμβολο κατά του καρκίνου του μαστού

Πίσω από το παγκόσμια αναγνωρίσιμο σύμβολο, βρίσκεται μια ιστορία που εξελίχθηκε, μέσα σε λίγα χρόνια, σε μια από τις πιο αναγνωρίσιμες διεθνείς εκστρατείες ευαισθητοποίησης για την υγεία
THE LIFO TEAM
ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΧΙΤΖΑΜΠ ΑΦΑΙΡΕΣΗ

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης αφαιρούν το χιτζάμπ από τις εικόνες μουσουλμάνων γυναικών όταν τους ζητηθεί

Η γενετική τεχνητή νοημοσύνη διαδραματίζει όλο και πιο σημαντικό ρόλο στη δημιουργία εικόνων που, μεταξύ άλλων, σεξουαλικοποιούν τις μουσουλμάνες γυναίκες
THE LIFO TEAM
AI αυτόνομα συστήματα προσπάθησαν να παραβιάσουν τα κρατικά αρχεία του Καναδά για να βρουν διαζύγια του 1905

Τech & Science / AI αυτόνομα συστήματα προσπάθησαν να παραβιάσουν τα κρατικά αρχεία του Καναδά για να βρουν διαζύγια του 1905

Μια αναζήτηση για διαζύγια του 1905 κατέληξε σε κάτι πολύ πιο σοβαρό: ΑΙ αυτόνομα συστήματα άρχισαν να δοκιμάζουν αν μπορούν να ξεπεράσουν τις άμυνες ενός καναδικού κυβερνητικού site.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
"Το Webstresser.org διαφημίστηκε ως το νούμερο ένα site δοκιμών DDoS στον κόσμο. Αλλά οι μπάτσοι πιστεύουν ότι χρησιμοποιήθηκε για εγκληματικές πράξεις και όχι για νόμιμες δοκιμές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο."Ο αρθρογράφος κάτι θέλει να μας πει...