H Europol εξάρθρωσε την μεγαλύτερη οργάνωση DDoS επιθέσεων στον κόσμο

H Europol εξάρθρωσε την μεγαλύτερη οργάνωση DDoS επιθέσεων στον κόσμο Facebook Twitter
1

Αστυνομικές αρχές 12 χωρών κατάφεραν να κλείσουν το μεγαλύτερο δίκτυο κυβερνο-επιθέσεων DDoS στον κόσμο, το οποίο, όπως ισχυρίζονται, κρύβεται πίσω από 6 εκατομμύρια επιθέσεις.

Οι επιθέσεις άρνησης υπηρεσιών (DDoS) είναι ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες των διαδικτυακών υπηρεσιών και επιχειρήσεων, αφού έχουν ως σκοπό να καταστήσουν τους υπολογιστές μιας υπηρεσίας ανίκανους να δεχθούν άλλες πιθανές επισκέψεις.

H Europol ανακοίνωσε ότι «έκλεισε» την μεγαλύτερη σπείρα προσφοράς τέτοιων υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο, Webstresser.org, μια υπηρεσία με αμέτρητες κυβερνο-επιθέσεις άρνησης υπηρεσιών, οι οποίες προκάλεσαν κυκλοφοριακή συμφόρηση σε χιλιάδες ιστότοπους τα τελευταία χρόνια.

Η οργάνωση Webstresser είχε 136.000 εγγεγραμμένους χρήστες και εξαπέλυσε πάνω από 6 εκατομμύρια κυβερνο-επιθέσεις DDoS. Tα διαθέσιμα πακέτα για τους χρήστες ξεκινούσαν από 15 ευρώ τον μήνα και μπορούσαν να προκαλέσουν συνεχείς ροές επιθέσεων εξαιρετικά μεγάλου όγκου.

Αστυνομικές αρχές από 12 χώρες ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια κοινή επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Operation Power Off», κατάσχοντας το hardware και το software της οργάνωσης σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Ολλανδία, ενώ τέσσερις διαχειριστές της σπείρας συννελήφθησαν σε Αγγλία, Καναδά, Κροατία και Σερβία.

H Europol εξάρθρωσε την μεγαλύτερη οργάνωση DDoS επιθέσεων στον κόσμο Facebook Twitter
Το Webstresser.org διαφημίστηκε ως το νούμερο ένα site δοκιμών DDoS στον κόσμο. Αλλά οι μπάτσοι πιστεύουν ότι χρησιμοποιήθηκε για εγκληματικές πράξεις και όχι για νόμιμες δοκιμές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Ένα αρχείο από ένα cache του Google στον ιστότοπο Webstresser.org αποκάλυψε ένα τεράστιο σύνολο διαχειριστών, οι οποίοι, βέβαια, φαίνονταν να διαφημίζουν τις DDoS επιθέσεις τους περισσότερο ως μια υπηρεσία δοκιμών (η οποία θα μπορούσε να διαπιστώσει πώς οι ιστότοποι θα άντεχαν τις επιθέσεις τους), παρά για κάτι παράνομο. Στη δική τους ιστοσελίδα οι διαχειριστές ισχυρίζονταν ότι παρέχουν «την ισχυρότερη και πιο αξιόπιστη δοκιμή αντοχής σε διακομιστές» και υπόσχονταν «υποστήριξη πελατών όλο το 24ωρο σε 7 διαφορετικές ηπείρους».

 

Ας σημειώσουμε ότι το κλείσιμο της συγκεκριμένης οργάνωσης δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα μειωθούν οι κυβερνο-επιθέσεις DDoS, οι οποίες τα τελευταία χρόνια συνεχίζουν να μεγαλώνουν και σε κλίμακα και σε εφευρετικότητα.

 

Τech & Science
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"Το Webstresser.org διαφημίστηκε ως το νούμερο ένα site δοκιμών DDoS στον κόσμο. Αλλά οι μπάτσοι πιστεύουν ότι χρησιμοποιήθηκε για εγκληματικές πράξεις και όχι για νόμιμες δοκιμές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο."Ο αρθρογράφος κάτι θέλει να μας πει...