ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.4.2018 | 00:51

Μειωση ηθικου

Γεια σας!Ειμαι υπερβαρη σε λιγους μηνες 18 ετων και εδω και δυο βδομαδες εχω ξεκινησει τον αγωνα μου να χασω κιλα! Σημερα ηρθαν καποιοι συγγενεις για επισκεψη μαζι και ο αντιπαθεις θειος μου που καταφερε να μου καταστρεψει το ηθικο λεγοντας « την ζημια την εκανες και οτι να κανεις δεν διορθωνετε», « αργα το θυμηθηκες» « θα πρεπει να κανεις καμια πλαστικη να διορθωθεις» Με εκανε να νιωσω απαισια γιατι προσπαθω πολυ να χασω τα κιλα και να νιωσω καλα με το σωμα μου! Να ειμαι υγειης! Απλως με κανει να θελω να τα παρατησω αλλα δεν θελω να τα βαλω κατω ακομη μια φορα.
6
 
 
 
 
σχόλια
Στα λένε και οι άλλοι, αλλά άκουσέ το και ακόμα μία φορά - μην ακούς κομπλεξικούς ανθρώπους. Στην ηλικία σου όχι μόνο θα τα χάσεις, αλλά το σώμα σου είναι ακόμα νέο και θα προσαρμοστεί στα νέα κιλά χωρίς να κρεμάσεις, ή έστω λιγάκι μόνο.Μη μασάς, συνέχισε τον αγώνα. Μην ξεχνάς να γυμνάζεσαι, η διαιτα μόνο δεν αρκεί. Μισή ώρα περπάτημα την ημέρα και λίγα ελαφρά βάρη στο σπίτι είναι αρκετά. Το youtube είναι γεμάτο από βιντεάκια για απλές ασκήσεις στο σπίτι, ώστε να μην τρεχεις στα γυμναστήρια αν δε θες.Καλή τύχη!
Α από τέτοια σχόλια συγγενών άλλο τίποτα. Το έχω ζήσει, όλο το ενδιαφέρον τους για το πρόσωπό μου να ναι για τα κιλά μου και αν δουλεύω/σπουδάζω χωρίς στην ουσία να με ξέρουν καν. Λοιπόν η λύση είναι απλή: εσύ χάνεις τα κιλά αν θες όντως: για σένα. Ούτε για γκόμενο, ούτε για τίποτ' άλλο. Άλλαξε διατροφικές συνήθειες με τρόπο όμως που θα μπορείς να τ' ακολουθήσεις για πάντα. Τρώγε σχετικά σωστά και βάλε κίνηση. Μη βιάζεσαι να τα χάσεις, άσε να είναι φυσικό αποτέλεσμα της αλλαγής της στάσης σου στο σώμα σου. Το στρεσάρεις όταν του αλλάζεις τα πάντα εν μία νυκτί. Αντιδρά να ξέρεις. Είναι κι αυτό δούλος της συνήθειας. Μικρά βηματάκια κι άσε τον θείο να κουρεύεται. Υ.Γ. Αν ξεκινήσεις γυμναστική, τότε ξεκίνα χαλαρά και πρόσεξε: θα υπάρχουν και τα υποτιμητικά βλέμματα. Δεν λέει κάτι για σένα. Λέει πολλά για κείνους. Γενικά, μιας και είσαι μικρούλα να ξέρεις ότι πολλές φορές όσα μας λένε οι περισσότεροι άλλοι δεν αφορούν καν εμάς. Νομίζεις ότι ο θείος σου έκανε ένα σχόλιο για σένα; Έκανε ένα σχόλιο που θα τον έκανε να νιώθει δυνατός κι έτυχε να είσαι ο δέκτης γιατί ξέρει ότι είσαι. Νομίζεις ότι πολλοί δεν ξέρουν ότι καμιά φορά η υπερφαγία είναι μια συναισθηματική άμυνα: μπουκώνεσαι για να μη σπάσεις. Α ναι, το σημαντικό είναι να βρεις γιατί το παρακάνεις με το φαγητό. Τ' άλλα βρίσκονται. Το να νιώθεις καλά είναι το σημαντικό. Καλή επιτυχία.:)
Προφανώς, ανήκει στο είδος εκείνων των ανθρώπων που θεωρούν δικαίωμα τους να εκφέρουν την αποψάρα τους γιατί έτσι.Μη σε πτοούν τα ανόητα σχόλια του καθώς η άποψη του δεν έχει καμία βαρύτητα. Και την επόμενη φορά που θα θελήσει να την εκφέρει, να του απαντήσεις ότι οι ζημιές που έχει ο εγκέφαλος του και ο χαρακτήρας του, είναι ανεπανόρθωτες.
Ίσα ίσα επειδή λέει αυτές τις ανοησίες πρέπει να πεισμώσεις ακόμα περισσότερο και να του αποδείξεις ότι μπορείς, και αυτό χωρίς πλαστικές.Μην το βάζεις κάτω. Απέδειξε τους ότι μπορείς να καταφέρεις αυτό που οι ίδιοι δεν κατάφεραν.
Μην ασχολείσαι με κομπλεξικους, κακούς και μικρούς ανθρώπους. Δυστυχώς (αν και δεν στο εύχομαι) θα συναντήσεις κι άλλους τέτοιους στη ζωή σου. Εσύ μείνε προσηλωμένη στον στόχο σου και θα δεις οτι σε λίγο καιρό το σώμα σου θα αρχίσει να αλλάζει προς το καλύτερο ,αρκει να προσεχεις και να μην κανεις υπερβολες.