Πρωτοπαππάς: Δεν υπάρχει κακοδιαχείριση στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό

Πρωτοπαππάς: Δεν υπάρχει κακοδιαχείριση στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό Facebook Twitter
3

Έμμεση διάψευση των αιχμών του παραιτηθέντα Σταμάτη Κριμιζή, επιχείρησε σήμερα ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού. Ο κ. Πρωτοπαππάς χαρακτήρισε «δυσάρεστη έκπληξη» τις αναφορές του καθηγητή. 

Όπως σημειώνει σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», δεν τίθεται ζήτημα κακοδιαχείρισης σε έναν φορέα που δεν έχει λάβει ΑΦΜ, δεν έχει τραπεζικούς λογαριασμούς ή κατατεθειμένο κεφαλαίο.

Μπαράζ παραιτήσεων

Την Τετάρτη, ο καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής είχε ανακοινώσει δημοσίως την παραίτησή του από τη θέση το προέδρου, καταγγέλοντας «προσπάθεια καθαρής χειραγώγησης του ΕΛΔΟ προς προκαθορισμένες κατευθύνσεις».

Όπως επισήμαινε ο ακαδημαϊκός και Επίτιμος Διευθυντής Διαστημικών Προγραμμάτων της NASA, παραιτήθηκε «μετά από μόλις 4 εβδομάδες παραμονής και 3 συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου» καθώς διέκρινε «ξεκάθαρη διάθεση να προωθηθούν δράσεις χωρίς αξιολόγηση και χωρίς αξιοκρατία, μακριά από τα διεθνή πρότυπα» ώστε να υπηρετηθούν προσωπικές ατζέντες και να υπάρχει πλήρης έλεγχος από τη Γενική Γραμματεία».

Μία μέρα αργότερα είχε παραιτηθεί και ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, Κωνσταντίνος Πιλαφτσής.

Ο κ. Πιλαφτσής είναι σμήναρχος εν αποστρατεία και συμμετείχε, μεταξύ άλλων, στη διαχείριση του προγράμματος στρατιωτικών δορυφόρων Helios-2.

Υποσχέσεις για διαφάνεια


Ο κ. Πρωτοπαππάς διαβεβαιώνει τώρα πως στο πρόγραμμα κατασκευής μικροδορυφόρων «θα κληθούν να συμμετάσχουν με διαφανείς διαδικασίες τα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Θράκης, Πελοποννήσου και Πάτρας, μαζί με την ελληνική διαστημική Βιομηχανία», ενώ υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που έχει διακεκριμένους διαστημικούς επιστήμονες. Στο χέρι μας είναι να την πάμε πιο μπροστά».

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τι συμπέρανε ο ιδιοφυής επιστημονικά και πολύπειρος διοικητικά Κριμιζής - δεν χρειάζονταν 3 μήνες για να καταλάβει που πάει το πράγμα -, ή πράγματι δεν καταλαβαίνει.Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.Ανάμεσα στον Μαγκλάρα και στον Άγιο Πορφύριο, όλα υπό έλεγχο επιτέλους..
Ο Παππάς θεώρησε πως τέσσερις μήνες είναι πολύ μικρό χρονικό διάστημα για να αποφανθεί ο Κριμιζής, αυτός εδώ τα ξέρει όλα πριν καν να αναλάβει. Καθότι Πρώτο-Παππάς, προφανώς.
Tώρα ησύχασα! Φύγαμε λοιπόν να κατακτήσουμε τις εσχατιές του διαστήματος, πάντα με τις ευλογίες του Πορφύριου του Καυσοκαλυβίτη, μεγάλη η χάρη του, προσκυνώντας θαυματουργά κάστανα, παντούφλες, ματογυάλια και κουφάρια.