Στο σημερινό «Α μπα»: με σπασμένα πόδια

Στο σημερινό «Α μπα»: με σπασμένα πόδια Facebook Twitter
98

__________________

1.


Αγαπημενη Α, μπα και σχολιαστές, σας χαιρετώ... Η αλήθεια είναι ότι δεν ξερω γιατι αποφασισα να γράψω εδω... Τα προβλήματα μου είναι τόσο κοινότυπα. Τοσο ίδια με τα προβλήματα των υπολοίπων που δεν ξερω καν αν πρεπει να τα αναφέρω... Απλα τις τελευταίες μέρες νιωθω τόσο μίζερη. Στεναχωρημενη. Η οικονομική μου κατάσταση μου προκαλεί ενα μόνιμο αγχος. Είμαι φοιτήτρια στην Αθήνα, μακριά από τους δικούς μου που μένουν στην επαρχία και δεν δουλεύω. Ντρέπομαι που κλαίγομαι για τα λεφτά όταν δεν δουλεύω καν. Απλα η σχολή μου - ιατρική - είναι πολύ απαιτητική (όπως και χιλιάδων άλλων παιδιών που δουλεύουν το ξέρω) και εχει περίεργα ωράρια (εφημεριες, υποχρεωτικες παρακολουθησεις, κλινικες καθημερινά τα πρωινά). Οι γονείς μου προσπαθούν να στηρίξουν εμενα και τα αδέρφια μου με καθε τρόπο που μπορούν. Δουλεύουν και οι δύο αλλά είναι πολύ δύσκολο να συντηρεις 5 παιδιά εκ των οποίων οι 4 είναι φοιτητές σε αλλη πολη. Τους είπα ότι σκέφτομαι να βρω μια δουλειά και μου είπαν ότι τώρα η δουλειά μου είναι να αφοσιωθώ στη σχολή μου και αν δεν μου φτάνουν τα χρήματα που μου στέλνουν θα προσπαθησουν να στέλνουν κι άλλα... Αλλά εγω δεν θελω να μου στείλουν αλλα. Στερούνται οι ίδιοι για να μας σπουδάσουν. Δεν περισσεύει ουτε 1 ευρώ. Όχι μόνο δεν περισσεύει τίποτα, δανείζονται συνεχώς για να τα βγάλουν περα. Δεν εχω κανενα παράπονο από τους γονείς μου. Κάνουν ότι μπορούν. Απλα νιωθω θυμο, δεν ξέρω για ποιον. Νιωθω αδικημενη, δεν ξέρω από ποιον. Ποτε δεν ηθελα να ειμαι πλούσια ή να ξοδεύω αλόγιστα σε ρουχα και καλοπεραση. Αλλα οταν μετραω τα διλεπτα για να βγαλω τον μήνα με κυριεύει ο θυμός, επειτα στεναχωρια, κλαμα και τέλος αγχος για το μέλλον. Αυτή η κατάσταση έχει επηρεάσει και την κοινωνική μου ζωή όπως είναι αναμενόμενο. Πολύ σπάνια λεω ναι σε προταση για έξοδο ακόμα και για εναν καφε. Καθε φορα που γιορτάζει ενας φίλος και ξερω οτι θα με καλέσει σε γιορτή κλπ αγχωνομαι για το δωρο που πρέπει να αγοράσω. Δεν μπορώ να ευχαριστηθώ τίποτα. Δεν ζω.
Μαλλον ήθελα απλά καπου να τα πω. Και την πληρώσατε εσεις.
Λένα, σε ευχαριστώ πολύ για την παρέα που μου κάνεις όταν διαβάζω τη στήλη σου. Σε ευχαριστώ που μου δείχνεις το προφανές που δεν ειχα σκεφτεί. Ίσως να το κανεις και αυτή τη φορά, αν μου απαντησεις.
- Μπατίρω


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Σπουδάζεις ιατρική. Κοίταξε να διαπρέψεις λοιπόν. Αυτή είναι η διέξοδος σου και δεν την έχεις δει ακόμα. Πάρ' το στα σοβαρά. Γίνε καταπληκτική γιατρός και θα λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα.

__________________
2.


Αγαπημένη μου Αμπά,
Ήρθε λοιπόν αυτή η ώρα που πρέπει και εγώ να σου γράψω το πρόβλημα μου. Ξέρω ότι προφανώς δεν είναι σοβαρό αλλά εμένα με ταλαιπωρεί. Είχα μια σχέση από απόσταση με ένα παιδί, εγώ Αθήνα αυτός Κρήτη. Κάποια στιγμή στην διάρκεια της σχέσης του είχα δώσει μερικά βιβλία Γερμανικών γιατί σκόπευε να δώσει εξετάσεις για να πάρει ένα πτυχίο, ενώ εγώ ήδη το έχω και του έδωσα τα βιβλία μιας και δεν τα χρειαζόμουν. Χωρίσαμε λοιπόν και εγώ ,μετά από αρκετούς μήνες η αλήθεια είναι, τα ζήτησα πίσω. Του εξήγησα ότι δεν τα χρειάζομαι άμεσα απλά θεώρησα καλό να τα ζητήσω τώρα πριν περάσει παραπάνω καιρός γιατί μετά θα ήταν αρκετά περίεργο να εμφανιστώ και να τα ζητήσω. Του είπα πως αν σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει να τα κρατήσει και όταν μπορεί να μου τα στείλει. Μου απάντησε λοιπόν ότι όχι δεν τα χρειάζεται και αφού είναι δικά μου θα μου τα στείλει από Δευτέρα (έστειλα μήνυμα Παρασκευή). Ε λοιπόν έχει περάσει 1,5 μήνας και τα βιβλία ακόμα έρχονται. Δεν ξέρω τι να κάνω. Σκέφτηκα να ξαναστείλω μήνυμα αλλά από την άλλη δεν θέλω να είμαι η τρελή που ζητάει τα βιβλία της. Είμαι σε τρομερά δύσκολη θέση, δεν θέλω να γίνω κουραστική με τα μηνύματα. Πες μου σε παρακαλώ τι να κάνω είσαι η τελευταία μου ελπίδα. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Μπορείς να μου πεις γιατί σε ταλαιπωρεί αυτό το θέμα; Γιατί προφανώς δεν είναι τα βιβλία το πρόβλημα σου. Σου είναι δύσκολο να δεχτείς ότι είναι κάτι που δεν μπορείς να ελέγξεις; Ότι υπάρχει μια εκκρεμότητα που δεν μπορείς να βάλεις στο ντουλαπάκι του μυαλού σου ως ολοκληρωμένη; Ό,τι και να είναι, δεν είναι καλό. Σου είπε ότι θα σου τα στείλει, δεν σου τα έστειλε, άστα να πάνε στο καλό, ξέχνα τα βιβλία, πέτα το τηλέφωνό του, δεν χρειάζεσαι τα βιβλία για να νιώσεις καλύτερα. Μερικές φορές στη ζωή χάνουμε. Πράγματα, ανθρώπους. Πρέπει να είμαστε στη θέση να το ξεπερνάμε.

__________________
3.

Κατηγορούν την Kylie τη Jenner ότι με τις νυχάρες της αποκλείεται να αλλάζει πάνα στο μωρό, να το ντύνει κλπ. Και τι έγινε δηλ; Θα δεθεί λιγότερο με το παιδί της επειδή δεν κάνει κάποιες από αυτές τις μωρουδίστικες δουλειές;

Κι μια ακόμη ερώτηση: ποιον έχει πατέρα το παιδί;! Γιατί για παιδί του Travis, μοιάζει πολύ με τον Tyga.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Αν μπορεί να πληκτρολογεί στο κινητό, μπορεί και να αλλάξει πάνα, και δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που αναρωτιέται αν η Κάιλι μπορεί να πληκτρολογήσει στο κινητό της. Δεν το λέω έτσι. Το έχω δει να το κάνει στο ριάλιτι, αυτή και όλες οι μακρονύχες, και δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου. Γίνεται.


Πάντως, συμφωνώ μαζί σου, εννοείται. Δεν είναι αυτό κριτήριο για το αν είναι καλή μάνα, αυτή ή οποιαδήποτε άλλη.


Το μωρό μου φαίνεται πολύ γλυκούτσικο, οπότε πιστεύω ότι ευτυχώς δεν πήρε καθόλου από τον πατέρα του, όποιος κι αν είναι από αυτούς που διαλέγει.


__________________
4.


Α μπα μου, Α μπα μου!!
Έχω μία κολλητή φίλη, ετών 37 όπως κι εγώ, η οποία δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή της γιατί έχει από την οικογένειά της μία πολυκατοικία (ω ναι υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι) και εισπράττει νοίκια από 12 διαμερίσματα! Η ίδια, εκτός από πανέμορφη, είναι καταπληκτική προσωπικότητα! Αυτός ο άνετος τρόπος ζωής της έχει επιτρέψει να ταξιδέψει άπειρα, να ζήσει πολλές κι ενδιαφέροντες εμπειρίες, να διαβάσει να γνωρίσει ξεχωριστούς ανθρώπους... Ποιο είναι το πρόβλημα?! Η «κανονική» μου παρέα δε θέλει ούτε να την ακούει! Μου λένε πως είναι τραγικό κάποιος να μη δουλεύει όσα λεφτά και να έχει, πως είναι παράσιτο πως δε γίνεται κάποιος που είναι επί της ουσίας πλούσιος να μην κάνει απολύτως τίποτα, έστω φιλανθρωπίες έστω να έχει ένα χόμπυ κλπ κλπ... Εγώ ρε Α μπα σκέφτομαι πως άμα δεν είχα βιοποριστικό θέμα, εννοείται ούτε κι εγώ θα δούλευα! Ναι, δε θα δούλευα και πιστεύω πως η στάση των φίλων μου είναι καθαρή καθαρότατη ζήλια.. Εσύ τι πιστεύεις για τα σούπερ ευκατάστατα άτομα που δε δουλεύουν?
- όχι, δεν πειράζει!


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Πες τους ότι η άποψη ότι ο άνθρωπος μόνο μέσω της δουλειάς του αποκτά αξία είναι μια καπιταλιστική θεώρηση της ζωής, όμως ταυτόχρονα απεχθάνονται τη φίλη σου επειδή εκμεταλλεύεται τον καπιταλισμό, ενώ έχει καταφέρει να απορρίψει μέσα της την βασικά καπιταλιστική θεώρηση της αξίας της ζωής. Ινσέψιον.


__________________
5.


Καλημερα Αμπα και αναγνώστες! Θέλω να μιλαω συνεχεια για εναν τυπο που εχω απωθημένο παρα πολλά χρονια(ας πουμε 10)...θελω να αναλυω και να ξαναναλυω τι πηγε στραβα και το απωθημενο μου αυτο δεν εγινε μια σχεση... Ειτε σχεση σεξ ειτε περιστασιακή ειτε σχεση κανονική.. Ψαχνω αφορμες οταν βρισκομαι με παρεες να ανοιγω θεμα για γκομενικα γιι να μπορω ετσι με αυτα που λεμε να ηρεμησω... Νιωθω ανακουφιση αν εστω και 1 φορα τη μερα συζητήσω για αυτον. Βεβαια ο ιδιος δε ξερει τι κολλημα εχω φαει μαζι του.. Μπροστα του το εχω παιξει απειρες φορες αδιάφορη. Απλα το θεμα μου ειναι οτι.. Νιωθω να κουραζω τους ακροατες μου με την μανια μου να συζηταω συνεχεια για το ίδιο θεμα. Μου ειπαν το εχουμε εξαντλησει δεν υπάρχει κατι αλλο να πουμε.. Και πιανω τον εαυτο μου να θυμωνει. Τι να κανω αλλο; (ειμαι 32...εχω δουλεια.. Εχω ζωη... Αλλα το μυαλο κάπου στα χαμενα) - τρικυμια εν κρανιω

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν θα μακρυγορήσω. Έχεις μια εμμονή που σου δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις σου με τους άλλους. Δεν ξέρω γιατί, και πώς, αλλά δεν έχει σημασία, σημασία έχει ότι σίγουρα δεν ξέρεις εσύ, και όχι μόνο δεν ξέρεις, αλλά δεν έχεις καν καταλάβει ότι πρέπει να το βρεις. Πρέπει να βρεις την αιτία που έχεις κολλήσει έτσι. Ο τύπος είναι ένα αξεσουάρ που χρησιμοποιείς, δεν έχει ούτε αυτός σημασία. Πριν βάλεις σε σοβαρό κίνδυνο την θέση σου στην κοινωνική ομάδα που βρίσκεσαι, πρέπει να πας σε ψυχολόγο για να βρεις αυτό το μυαλό που είναι στα χαμένα.


__________________
6.


Οταν αγαπας αληθινά καποιον γίνεται να σταματήσεις να τον αγαπας καποια στιγμη?
- Εσμεραλντα Ντοτσε


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Πρέπει να ωριμάσεις αρκετά ώστε να σταματήσεις κάποτε να χρησιμοποιείς την φράση «αγαπώ αληθινά». Οι άνθρωποι δεν αγαπάνε ούτε αληθινά, ούτε ψεύτικα. Λένα ψέματα για την αγάπη τους, αλλά πρέπει να πιστέψεις ότι σπάνια το κάνουν εσκεμμένα. Ο καθένας αγαπάει όπως και όσο μπορεί, και φυσικά, όσο θέλει και όσο του βγαίνει. Το συναίσθημα και ο έλεγχος του είναι μια ικανότητα που βελτιώνεται με τα χρόνια, αν το θέλουμε βέβαια, και κάνουμε μεγάλη προσπάθεια.


Για να απαντήσω στην ερώτηση που κάνεις: αν (συνειδητοποιήσεις ότι) κάποιος σταματήσει να σε αγαπάει, αυτό δεν λέει κάτι για το κατά πόσο σε αγαπούσε πριν. Επίσης, αν κάποιος σε αγαπάει τώρα, αυτό δεν τον δεσμεύει ούτε τον υποχρεώνει να σε αγαπάει για πάντα, όσο και αν σε αγαπάει τώρα.


_________________
7.


Πάω να σου γράψω και παάντα κάπου εκεί στη μέση του κειμένου μου το χάνω, είναι τόσα πολλά αυτά που θέλω να ρωτήσω κάθε φορά. Τώρα όμως το χω. Μετά από μακροχρόνιες ερωτικές σχέσεις στη ζωή μου , μια ωραία πρωια τσουπ εμφανίζονται οι κρίσεις πανικού και σου αλλάζουν όλο το είναι. Και θα μου πεις που κολλάει το ένα με το άλλο... Πάντα ήμουν της άποψης ότι ο σκοπός της ζωής μας είναι η οικογένεια τα παιδία και και και (Κακόμοιρούλα αδερφούλα μου τώρα σε καταλαβαίνω). Μετά όμως τις κρίσεις πανικού οι οποίες έχω να πω είναι μεγάλο σχολείο, νιώθω ότι το δεν θέλω να ξανά μπω στη διαδικασία της σχέσης, με πνίγει η σκέψη και μόνο. Και κάπου εδώ έρχεται ο Ζορό. Ένας πολύ χαλαρός τύπος ο οποίος κέρδισε την προσοχή μου. Και ενώ θα έπρεπε να είμαι χαρούμενη γιατί η χαλαρότητα ήταν αυτή που ζητούσα, κάτι λείπει.. Τι λείπει όμως?
- Όταν ήρθε το χάος.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Νομίζω ότι λείπει να μας εξηγήσεις πώς κολλάει το ένα με το άλλο και με το τρίτο, γιατί δε νομίζω ότι κι εσύ έχεις καταλάβει. Αν λες ότι κατάλαβες ότι οι σχέσεις δεν είναι το άλφα και το ωμέγα επειδή οι κρίσεις πανικού σε εμποδίζουν να κάνεις σχέση, και με αυτό έχει βγει κάποιο χρήσιμο συμπέρασμα, είναι σα να λες ότι επειδή έσπασες το πόδι σου κατάλαβες ότι δεν θέλεις να περπατάς όλη την ώρα. Οι κρίσεις πανικού μπορεί να σε έχουν διδάξει πράγματα, δεν αμφιβάλλω για αυτό, όπως κάθε δυσκολία· μολαταύτα αν πιστεύεις πραγματικά ότι είναι σχολείο, είναι σα να λες ότι αδυνάτισες όσο ήθελες μέσω γαστρεντερίτιδας. Για να μην συνεχίσω τις παρομοιώσεις, οι κρίσεις πανικού είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσεις. Θα γίνουν γνώση και χρήσιμο εφόδιο ΑΦΟΥ τις λύσεις. Μέχρι τότε παραμένουν πρόβλημα που σε εμποδίζει να ζήσεις τη ζωή σου. Είναι ένα πρόβλημα που από πίσω κρύβει άλλα προβλήματα, τα οποία δεν βλέπεις, και οι κρίσεις αυτές είναι ο τρόπος που έχει το σώμα σου για να σε αναγκάσει να τα δεις.


Με αυτά τα δεδομένα πραγματικά είναι εντελώς άκαιρο να συζητάμε για τον Ζορό που κέρδισε την προσοχή σου. Αυτό σου έλειπε.


98

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Φίλη #1, μην απογοητεύεσαι!Η Λένα έχει απόλυτο δίκιο. Κάνε λίγη υπομονή κ μη βάλεις σε δεύτερη μοίρα τις σπουδές σου για να δουλέψεις. Τέλειωσε τη σχολή σου όσο πιο γρήγορα μπορείς, με όσο καλύτερη βαθμολογία γίνεται. Ήδη ξεκινώντας ως αγροτικός ιατρός θα κερδίζεις τα δικά σου χρήματα κ πλέον η αναμονή για ειδικότητα είναι πολύ μικρότερη. Απο κει κ πέρα η εξέλιξη μόνο καλύτερη μπορεί να είναι, αρκεί να είσαι σωστός επιστήμονας κ άνθρωπος! Ναι, οι έξοδοι κ οι παρέες μπορεί να είναι δύσκολες. Στους στενούς σου φίλους μπορείς να εξηγήσεις την κατάσταση κ κάποιες φορές να βρίσκεστε σε οικονομικά μέρη ή να μαζεύεστε στο σπίτι. Κάποιοι δεν θα καταλάβουν, αλλά οκ, τι να κάνουμε, ζουν ανάμεσα μας.Οι καλύτερες ημέρες είναι εκεί γι' αυτούς που προσπαθούν... Καλή πορεία! ;)
Έχω την εντύπωση ότι ως αγροτικός γιατρός θα πρέπει να πληρώνει και το ενοίκιο του σπιτιου που θα μενει, συν τα όποια έξοδα. Βάλε και 2-3 χρόνια αναμονής για την ειδικότητα, που όμως μπορεί να βρει δουλειά σαν ιατρικός σύμβουλος κάπου.Απλά ελπίζω όταν μετά από 6-7 χρόνια βγει όντως στο κουρμπέτι, να μην γίνει σαν το 90% των γιατρών που το μόνο που τους νοιάζει είναι τα λεφτά. Ελπίζω να κρατήσει λίγη ανθρωπιά.
Γιατί maggie αν ήταν υπάλληλος βιβλιοπωλειου δεν θα ειχε εξοδα ούτε και θα πλήρωνε ενοίκιο?Ολοι εχουν εξοδα και για αυτο χρειάζεται ο μισθός για ανα ανταπεξέλθεις σε αυτά.Τουλάχιστον ως αγροτικός γιατρος δεν θα χρειαζόταν να υποχρεώνεται σε μισθούς πείνας όπως μεγάλη μερίδα ελλήνων που βλέπουν τον κόπο τους να μην μπορει να τους πληρώσει ουτε εισητήριο σινεμά.Δεν το λέω αυτό για να της πω οτι θα τελειωσει τη σχολή και χαχα θα τρώει με χρυσά κουταλια οποτε ασε μας κουκλίτσα μου,αλλά για να της υπογραμμίσω οτι υπάρχουν και πολύ χειρότερα που δυστυχώς περνάει μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας.Δηλαδή να είναι σε κατάσταση οικονομιλής απελπισίας όπως τώρα και να δουλευει και νύχτα μέρα.Το φαινόμενο του οι εργαζόμενοι (οχι άνεργοι!) να ζουν κάτω απο το όριο της φτώχειας είναι μια μαστιγα που δυστυχως δεν υπολιγίζεται τοσο όσο η ανεργία ,ενώ είναι ήδη υπαρκτο προβλημα σε πολλες χωρες της ΕΕ.Οσο για το τι είναι το όριο της φτώχειας ,διάβασα κάτι ενδιαφερον : "είσαι φτωχός όταν στην κοινωνία που ζείς,ντρέπεσαι να κυκλοφορήσεις χωρις δερμάτινα παπούτσια ,αλλά δεν έχεις λεφτά να πάρεις."
Maggie, θα έχει κάποια έξοδα, αλλά θα είναι μηδαμινά, γιατί:Τα ενοίκια σε τόσο απομακρισμένες περιοχές είναι πάμφθηνα (πχ 100€) κ οι άνθρωποι εκεί συνήθως περιποιούνται τον γιατρό / δάσκαλο κτλ του χωριού, προσφέροντας ο ένας τα αυγουλάκια του, ο άλλος τα πορτοκάλια του κ τα συναφή...Δεν έχεις πολύ άδικο για το τελευταίο, αλλά ο χαρακτήρας δεν αλλοιώνεται από το επάγγελμα στην πορεία. Όλοι αυτοί που λες ήταν μ_____ς από πριν κ απλά δεν έχασαν ποτέ τη μεγάλη ιδέα που είχαν για τον εαυτό τους...
Λόγω της μετανάστευσης νέων επιστημόνων, πλέον οι αναμονή για ειδικότητα (ή σε κάποιες ειδικότητες τουλάχιστον) έχει πέσει σε 2-3 μήνες. Εχω ακούσει ότι έχει βγει και σχετική εγκύκλιος για την άμεση "δέσμευση" των πτυχιούχων σε ειδικότητες, αλλά δεν το έχω δει με τα μάτια μου για να πω ότι ισχύει 100%.Επίσης τελευταία δε βρίσκονται γιατροί να στελεχώσουν τις νεοσύστατες ΤΟΜΥ γιατί οι νέοι την έχουν κάνει με ελαφρά και τους παλαιότερους δεν τους συμφέρει οικονομικά.Αυτά για το σημερινό ιατρικό ρεπορτάζ.
Παπάρα & LisaΔεν είναι φθηνά όλα τα απομακρυσμένα μέρη. Όλα τα νησιά είναι πανάκριβα και αρκετές παραθαλάσσιες περιοχές. Φθηνά καταλύματα 100 ευρώ όπως δίνεις παράδειγμα Λίζα μπορείς να βρεις σε κάτι ξεχασμένα ορεινα χωριουδάκια που δεν εχει φτασει ο τουρισμος. Και πάλι οι βενζίνες και τα μεταφορικά από τα φτηνά χώρια που είναι τόσο μακριά φέρνουν το κόστος ζώης στα ίδια.Και μετα ερχεται και το Airbnb
Φούστα αυτό είναι πολύ ευχάριστο, επιτέλους.Μέχρι το 2010 οι περισσότεροι γιατροί έπρεπε να περιμένουν το λιγότερο 3 χρόνια για αυτό και έφευγαν Σουηδία. Όσο για το άλλο μου θυμησες τα μικρά χωριά που έχουν έναν παπά ανά δέκα χωριά ενώ στις μεγάλες Μητροπόλεις θα βρεις 20 και 30 παπάδες να πηγαινοέρχονται
Lisa ως δασκάλα που έκανα πολλά χρόνια σε χωριό έχω να πω ότι το ενοίκιο ήταν στο θεό, και δεν είδα ούτε ένα αυγό από τους ντόπιους. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε ποιο μέρος θα βρεθεί ο γιατρός ή ο δάσκαλος. Ιστορίες με αυγουλάκια, τενεκέδες λάδι και πίτες πεσκέσι έχω ακούσει μόνο από δασκάλους σε κάτι απομακρυσμένα χωριά της ορεινής Κρήτης.
Lisa εντός σπιτιού μπορούν να περάσουν εκπληκτικά, πειραματιζόμενες μαγειρεύοντας (ο καθένας έχει να διηγηθεί απίθανες,ανεκδιήγητες ιστορίες φοιτητικής μαγειρικής!),μπορούν να συζητάνε με την ησυχία τους ως αργά και να διανυκτερεύουν στα σπίτια των φίλων τους.Το να περνάει κανείς καλά είναι σε μεγάλο βαθμό και θέμα καλής,πλακατζίδικης παρέας.Το μαγείρεμα στο σπίτι δε,είναι ανεξάντλητη διασκέδαση για τους μη επα ίοντες.
Αν έβλεπα αυτη την απαντηση οταν ήμουν και εγω άφραγκη θα έβγαζα καντήλες....οι άφραγκοι φοιτητές τρώνε στην εστία τουλαχιστον αυτοί με οικογενειακό εισόδημα με ένα παιδι 45000 ευρω. Ναι καλα διαβάζετε το εχω πρόσφατο ...η μαγειρική στο σπίτι κοστίζει αρκετά οταν διαθέτεις δύσκολα δυο ευρω για καφέ.
Ελπίζω κάποτε η #1 να θυμάται με γλυκιά νοσταλγία τις μέρες της νιότης που έκανε πατέντες για να της βγουν τα λεφτα του μήνα. Το παρόν της είναι ζόρικο, αλλά στο μέλλον ίσως να το βρίσκει ρομαντικό.
Κλεοπάτρα μάλλον δεν έγινα κατανοητή;Εννοούσα μακαρονάδες και ομελέτες και συνταγές με ρύζι,όσπρια κτλ.Ανεξάντλητες οι συνταγές και πάμφθηνο το κόστος όταν το μοιράζονται δύο τουλάχιστον άτομα.Δεν εννοώ πένες με σολωμό και βότκα βέβαια,ούτε ομελέτα με συκωτάκια πουλιών και δεν ξέρω τι άλλο.(Στην γειτονική Ιταλία ας πούμε που και εκεί παρατηρείται οικονομική δυσπραγία και περισσότερο σε αυτούς τους φοιτητές που προέρχονται από τον νότο, την βγάζουν κυρίως με ζυμαρικά και λόγω κουλτούρας και λόγω οικονομίας).
4.Λυπάμαι που στο λέω αλλά η παρέα σου αποτελείται από κορόιδα.Ως γνωστόν το κορόιδο είναι το συστατικό κύτταρο,η πρώτη ύλη για τις μηχανές του καπιταλισμού και καλά κάνει.Ξερεις όμως τι λένε οι κακές γλώσσες:Αν είσαι ο πιο έξυπνος σε ένα δωμάτιο βρίσκεσαι σε λάθος δωμάτιο.
'Η απλα εχουν λιγοτερο καπιταλιστικα ονειρα, ποια είναι η επιτομη του καπιταλιστικου ονειρου; να παραξεις τοσο πλουτο που να αποδεσμευτουν απο αυτον σε συνδοιασμο με τον λιγοτερο κοινωνικο ελεγχο πανω στο ατομο (ο αναρχικος τραπεζίτης είναι η επιτομη του καπιταλιστικου ονειρου).Η Καπιταλιστικη θεωρηση είναι με το λιγοτερο κοστος να παραξεις το μεγιστο κερδος, δηλαδη ο πλουτισμος. Κανενα οικονομικο/πολιτικο συστημα δεν θεωρει την εργασία "κακη", περαν μερικων ανεφαρμοστων ρομαντικων. Οι διαφωνίες πανω στην εργασία είναι λεπτολογικες, όχι θεμελιακες. Οι ανθρωποι που εχουν αφοσμοιωσει την καπιταλισμο καλυτερα απο όλους είναι αυτοι που ονειρευονται "απαιδευτες" ζωες.Σιγα μην δοξασουμε τους αργοσχολους και ντροπιασουμε τους εργατικους. Δεν είναι περιεργο που η "καλη ζωη" είναι επινοηση της Καπιταλιστικης Αμερικης. Οι λεξεις "αργοσχολος" και "εργατικος" χρονολογονται πολυ πριν τις λεξεις "καπιταλισμος" και οποια θεωρει εκαστος ως αντιθετη αυτου αλλα δεν το ομολογει. Πανε πες στις μηχανες του Κουμουνισμου ότι η εργασία είναι "κοροιδο και πρωτη υλη για αυτον".Η εργατικοτητα θεωρηται σε όλα τα αξιακα συστηματα ως Αρετη, η οκνηρία/αργοσχολία ως πληγη στην προσωπικοτητα, ακομα και στα Καπιταλιστικα, Κουμουνιστικα και Ελευθεριακα (Κ.Κ.Ε. τυχαίο; δεν νομίζω).
Προσωρινώς ο Ποκοπίκε,no offence και χωρίς παρεξήγα,είναι τόσο ότι να ναι τα σχολια σου,τόσο όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω τόσο αυθαίρετα και χαοτικά τόσο από που να το πιάσεις και που να τ'αφήσεις που μπέσα σου μιλαω δεν τα διαβαζω πια.Παρ'όλα αυτά πιθανότατα είσαι μια χαρά παιδί,απλά έχω κακή συναστρία με τον τρόπο που γράφεις.Put the blame on me και κατάλαβες.
"Αν είσαι ο πιο έξυπνος σε ένα δωμάτιο βρίσκεσαι σε λάθος δωμάτιο." !!!!Ότι καλύτερο μπορεί να έχω διαβάσει εδώ και χρόνια !!!Φυσικά ταιριάζει και στις καταστάσεις που βιώνω στο παρόν χρονικό διάστημα.Όπως και να'χει μου άρεσε πολύ !
Καραβαν' ο καπιταλισμος είναι διαφορετικος π.χ απο τον Φεουδαρχισμο, το ότι μπορει να εχουν καποια κοινα σημεια σημαινει ότι δεν υπάρχει παρθενογεννεση όχι ότι ο καπιταλισμος ως συστημα είναι πιο παλιο απο την βιομηχανικη επανασταση, με αυτην την λογικη τοτε όλα αναγωνται απο το συστημα του τροφοσυλλεκτη, οπου συλλεγε παραπανω απο όσα χρειαζοταν για να εχει και την επομενη και μαλιστα επινοουσε καλυτερους και πιο αποτελεσματικους τροπους για την συλλογη αυτη, δεν το λεμε όμως "καπιταλισμο". Καπιταλισμος διχως την συγχρονη εννοια της υπεραξιας δεν νοήται.Κουνιαδα εργαψες ότι: Ως γνωστόν το κορόιδο είναι το συστατικό κύτταρο,η πρώτη ύλη για τις μηχανές του καπιταλισμού και καλά κάνει. Πηγή: www.lifo.grΣου εγραψα ότι αυτο που αποκαλεις "κορόιδο" υπάρχει σε όλα τα οικονομικα συστηματα, μαλλον δεν σου αρεσε η απομυθωποιηση του δαιμονικου "καπιταλισμου". Δεν εχει υπάρξει ποτε κανενα οικονομικο μοντελο που να μην εχει ως πυρηνα το "κοροιδο", κανενα, τελος. Ακομα και οι αναρχικοι χωρις τα "κοροιδα" στις πετρελαιοπηγες δεν θα είχαν τι να πεταξουν.Λυπαμαι αλλα η μοιρα του εργαζόμενου σε κανενα συστηματα δεν θα είναι αυτο που ονειρευεστε και ποτε δεν θα γίνει..ακομα και με τον αυτοματοποιισμο.Αναφορικα με το τσιτατο: μπορει να ισχυει και ότι αυτος ο καποιος είναι αλλαζονας.
#1 Πολλοί θα θύμωναν στη θέση σου.Ο θυμός σου δικαιολογείται.Είσαι έξυπνη,φιλότιμη θες να προχωρήσεις στη ζωή σου και η έλλειψη οικονομικής άνεσης αισθάνεσαι ότι σε ζορίζει.Οι χαρούμενοι με κατανόηση φίλοι,όταν υπάρχουν, είναι σπουδαία στηρίγματα. Από την άλλη ,σκέψου ότι σπουδάζεις αυτό που θες,στην πόλη που θες,μία δύσκολη,εξαιρετική επιλογή,η εισαγωγή σου στην συγκεκριμένη σχολή δεν ήταν καθόλου θέμα τύχης και ότι δεν θα διαρκέσει για πάντα η πίεση.4 παιδιά φοιτητές δείχνουν μία οικογένεια όπου τα πράγματα λειτούργησαν καλά μάλλον και δεν είσαι μόνη σου ίσως.Θα σε βοηθούσε να μιλήσεις ή να μιλάς σε κάποιον τρίτο για να αποφορτιστείς;Μπορείς να εξηγήσεις σε αυτούς από τους φίλους που μπορούν να καταλάβουν ότι είστε 5 παιδιά ,σπουδάζουν τα 4 και δεν κληρονομήσατε χρήματα. Κάντο με όσο χιούμορ μπορείς να επιστρατεύσεις.Είναι σπουδαίο που έχεις την συμπαράσταση των γονιών σου,η ανταμοιβή τους είναι οι σπουδές σας.Στην θέση σου θα επιδίωκα να εξωτερικεύω μέρος της πίεσης όπου θα μπορούσα να ακουστώ με κατανόηση.Πολύς κόσμος στριμώχτηκε και στριμώχνεται πάντως και τα κατάφερε. Κι εσύ θα τα καταφέρεις.Είναι σημαντικό να έχεις χαρούμενους ανθρώπους δίπλα σου,ή έστω,ανθρώπους που δεν θα σε ρίχνουν ψυχολογικά.Το μυαλό το διαθέτεις,την θέληση την διαθέτεις, σου λείπει χαρούμενη διάθεση.Τα χρήματα είναι και λίγο σχετικά,με την έννοια ότι δεν εξασφαλίζουν ούτε το μυαλό,ούτε την θέληση να αλλάξεις τα πράγματα,ούτε και όραμα για το μέλλον. Εσύ τα έχεις όλα. Ξαναγράψε μας.
#7 αγαπητό νούμερο επτά, ένα ερώτημα ήθελα να θέσω, πόσες φορές πίστεψες ότι συνάντησες Ζορό στη ζωή σου (τουλάχιστον έτσι αισθάνθηκες εκείνη τη στιγμή, στα ξεκινήματα, και σε ξαλάφρωσε από τα θέματά σου, προσωρινά μάλλον);ό,τι λείπει συνήθως είναι εντός.
#6 Ορισμένες ερωτήσεις είναι σούπερ για να συζητάμε εμείς εδώ μεταξύ μας με τις ώρες.Καταφανώς,ο καθένας αντιλαμβάνεται την αληθινή αγάπη διαφορετικά.Εάν σε ενδιαφέρουν προσωπικές απόψεις,σίγουρα θα διαβάσεις πολλές σήμερα στην στήλη.
Η "αληθινη αγαπη" είναι μια ποιητικη αληθεια, δεν νοηται να προσπαθει καποιος να την ερμηνευσει λογικα. Είναι ρομαντισμος, είναι αυταπατη, είναι ελπιδα, είναι ονειρο, είναι προσδοκία, είναι μεταφυσικη. Το εχω ξαναπει, ο ακαδημαισμος είναι καλο εργαλείο αλλα όχι για καθε εργασία.
Τι'ναι αυτό που το λένε αγάπη; Τι'ναι αυτό; Τι'ναι αυτό;ΠΟυ κρυφά τις καρδιές οδηγείκι όποιος τό'νιωσε Γέλιο δάκρυ λιακάδα βροχήτης ζωής μας και τέλος κι αρχή.Ποτέ κανένα στόμα δεν το'βρε και δεν το'πε ακόμα.https://www.youtube.com/watch?v=MDMiUPcZst8Το ότι όλο το μπέρδεμα γίνεται για την ερωτική αγάπη (κανείς δεν μπλέκεται με την γονεϊκή αγάπη ας πούμε ή με την αγάπη για ένα αντικείμενο του Γνωστικού) και -άντε- την αγάπη του (νοούμενου) Θεού τα λέει όλα. Μάλιστα με ωθεί να πιστέψω ότι ακριβώς και τα δύο πηγάζουν από την ίδια υπαρξιακή ρίζα.
#7 Λείπει το άγχος που θα σου προκαλούσε κάποιος άλλος που δεν θα ήταν χαλαρός;Μεγάλο ή μικρό σχολείο οι κρίσεις πανικού,σκέψου μήπως μπορείς να δεις σε κεντρο ψυχικής υγείας ειδικό.Εν πάση περιπτώσει,μην το απορρίψεις.Είναι καλή ιδέα να τακτοποιεί κανείς εκκρεμότητες παρελθοντικές.Ξεφορτώνεται τους σακους της άμμου που κουβαλάει και συνεχίζει ελεύθερος.Σκέψου το.
Χμ, δεν ξέρω... Μπορεί απλά να αδιαφόρησε, να ξεχάστηκε, να μην το θεωρεί σημαντικό. Προσωπικά, αν τα βιβλία ήταν μεγάλης αξίας ή δυσεύρετα, θα έστελνα ένα δεύτερο, ευγενικό αλλά σαφές μήνυμα ότι τα χρειάζομαι και να τα στείλει. Αν δεν, αστα να πάνε στο καλό. Κοιτάμε μπροστά.
Η κοπέλα της ερώτησης δε μας λέει ούτε πώς χώρισαν ούτε ποιος χώρισε ποιον. Αν και ψυχανεμιζομαι από τα λεγομενα της ότι η σχέση έληξε από τη μεριά του. (Εγώ πχ όταν χώριζα κάποιον ζητούσα και άμεσα τα πράγματα μου πισω)Οπότε ειναι πιθανο είτε να του είναι αδιάφορο είτε να φοβάται μην ανοίξει νέος δίαυλος επικοινωνίας (? Άβυσσος η ψυχή του ανθρωπου)Θα συμφωνήσω με τη Λένα σε ολα.Προχώρα και μην ψάχνεις αφορμές για επικοινωνία.
Εαν ηθελε να επικοινωνησουν θα ειχε παρει τηλ για " συνεννοησεις".η αδιαφορησε λογω φορτου/αδιαφοριας, η θεωρησε οτι η κοπελα ψαχνει αφορμη να βρεθουν και δεν τα θελει πραγματικα.