Γαβρόγλου μετά την απόφαση ΣτΕ για τα θρησκευτικά: Το κάνει επίτηδες για να μην βαριόμαστε

Γαβρόγλου μετά την απόφαση ΣτΕ για τα θρησκευτικά: Το κάνει επίτηδες για να μην βαριόμαστε Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Τη νέα απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών σχολίασε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, αναφέροντας πως «Μία πρώτη αντίδραση είναι ότι προφανώς το Συμβούλιο της Επικρατείας το κάνει επίτηδες για να μην βαριόμαστε, κάθε εβδομάδα από μία απόφαση». 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Κώστας Γαβρόγλου τόνισε ότι «η ευθύνη για τη σύνταξη των προγραμμάτων σπουδών είναι της Πολιτείας». 

Ανέφερε ότι η νέα απόφαση είναι πανομοιότυπη με την προηγούμενη και υποστήριξε ότι επειδή αφορά σε παλαιότερη Υπουργική Απόφαση, του Ν. Φίλη, δεν έχει επίπτωση στη διδασκαλία του μαθήματος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι θα πρέπει, ζητήματα όπως αυτό της διδασκαλίας των θρησκευτικών, να αφεθούν να τα χειρίζεται συντεταγμένα η Πολιτεία με τους θεσμούς της.

«Είμαστε σε συνεχή συζήτηση με την Εκκλησία, με άλλες θρησκείες, και με την κοινωνία. Κάνουμε μία προσπάθεια να βρεθεί μία ισορροπία, ώστε να γίνει ένα σύγχρονο μάθημα, ένα μάθημα που τα παιδιά θα το παίρνουν στα σοβαρά» είπε ο κ. Γαβρόγλου.

 
Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΑΡΚΑ

Πολιτική / Απάντηση ΥΠΕΞ σε Τουρκία για θαλάσσια πάρκα: Είναι παράνομα, δεν δημιουργούν τετελεσμένα

Η Τουρκία ανακήρυξε δύο «εθνικά θαλάσσια πάρκα» στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, τα όρια των οποίων εκτείνονται και πέραν των τουρκικών χωρικών υδάτων
THE LIFO TEAM
Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τους Δούρου, Πολάκη και Παππά: «Επιστρέφουμε, προχωράμε»

Πολιτική / Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τους Δούρου, Πολάκη και Παππά: «Επιστρέφουμε, προχωράμε»

Το σποτ των 47 δευτερολέπτων «δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις σε μεθοδεύσεις, αρνητικές ειδήσεις και μύθους που στοχευμένα διαδόθηκαν και αναπαράγονται εδώ και μήνες» - Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια