Οι ιρακινές τερατογενέσεις

Οι ιρακινές τερατογενέσεις Facebook Twitter
12

 

Μια δεκαετία μετά την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ κατά του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσείν, παρατηρούνται σε διάφορες πόλεις όπου πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις υπερβολικά υψηλά ποσοστά τερατογενέσεων και αποβολών.

Οι επιστήμονες υποψιάζονται ότι το πρόβλημα αυτό ξεκινάει από τον πόλεμο του Κόλπου, το 1991, καθώς οι περιπτώσεις καρκίνου λαμβάνουν τρομακτικές διαστάσεις. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2012, με τίτλο «Η Μόλυνση των Μετάλλων και η Επιδημία των Γενετικών Ανωμαλιών στις Ιρακινές Πόλεις», τα ποσοστά αυτά είναι ασυνήθιστα υψηλά. 

Οι ιρακινές τερατογενέσεις Facebook Twitter

Για το φαινόμενο αυτό ευθύνονται τα τοξικά μέταλλα όπως ο μόλυβδος, το απεμπλουτισμένο ουράνιο και ο υδράργυρος που χρησιμοποιήθηκαν στα πυρομαχικά του αμερικανικού στρατού. Στο Ιράκ ο αμερικανικός στρατός και ο βρετανικός στρατός απελευθέρωσαν πάνω από 2.000 τόνους απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Ο ανταποκριτής του Al Jazeera, Dahr Jamail, μετέφερε την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη Φαλούτζα, γνώστη και ως ιρακινή Χιροσίμα, ύστερα από πρόσφατη επίσκεψή του στη χώρα και αποκάλυψε ότι τα βρέφη γεννιούνται με σοβαρά προβλήματα στο ανοσοποιητικό και νευρικό σύστημα, στην καρδιά ή στον σκελετό.

Οι ιρακινές τερατογενέσεις Facebook Twitter
Φαλούτζα

Η Σαμίρα Αλάνι, είναι γιατρός στο νοσοκομείο της πόλης και υποστηρίζει ότι οι περιπτώσεις τερατογενέσεων ξεπερνούν εκείνες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι. Μια έρευνα που εξέτασε τον πληθυσμό της Φαλούτζα και συγκεκριμένα 711 νοικοκυριά με πάνω από 4.000 κατοίκους, έδειξε ότι μέσα σε μία πενταετία τα ποσοστά καρκίνου είχαν τετραπλασιαστεί, ενώ η θνησιμότητα των νεογνών έφτανε το 80‰, την ίδια ώρα που το ποσοστό αυτό βρισκόταν στο 19‰ στην Αίγυπτο, 17‰ στην Ιορδανία και 9,7‰ στο Κουβέιτ.

Οι ΗΠΑ δεν παραδέχονται τη χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου, ενώ σε ερώτημα που υπέβαλε το ΝΑΤΟ, δεν έλαβε κάποια απάντηση.

 

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

8 σχόλια
Χιροσιμα, Ναγκασακι, agent orange στο Βιετναμ οπου και εκει γεννιωνται ακομα σημερα παιδια τερατα, Φαλουτζα, Ιρακ.Η μεγαλυτερη τερατογεννεση της ιστοριας εχει ονομα. Τρια γραμματα: ΗΠΑ
> Η μεγαλυτερη τερατογεννεση της ιστοριας εχει ονομα. Τρια γραμματα: ΗΠΑΑδικείτε τις ΗΠΑ κατάφωρα και μάλιστα εντός του Διαδικτύου, που γεννήθηκε στις ΗΠΑ. Αν οι ΗΠΑ είναι τερατογένεση, τότε δίκιο είχε ο Osama bin Laden να θέλει να τις καταστρέψει.
αυξηση υπογεννητικοτητας, αποβολες, παθησεις του θυρεοειδους, κυστικη ενωση και διαφορες αλλες μορφες καρκινου και εν τελει οι τερατωγενεσεις δεν ειναι κατι αγνωστο στις εταιριες που χρησιμοποιουν διαφορες ουσιες ή στο στρατο που χρησιμοποιει τα βιολογικα οπλα. εδω βλεπουμε την χειροτερη εξελιξη με τον χειροτερο τροπο. ακομα και το αποσμητικο ή η ενυδατικη προσωπου που χρησιμοποιουμε καθημερινα δεν εχουν μονο νερακι μεσα! βιομηχανιες και κυβερνησεις ειναι στην κυριολεξια πληρωμενοι δολοφονοι της υγειας μας και του περιβαλλοντος μας!
Πρώτη φορά που δεν κατάφερα να δω όλο το video. Δεν άντεξα... τρόμαξα... συγκλονίστηκα... πώς η χαρά της δημιουργίας, της γέννεσης να γίνεται λύπη και καημός... Και λύτρωση? Υπάρχει?
μαλιστα... να τους δανεισουμε τον καιαδα αμα δεν εχουν μερος να τα πεταξουν! μωρο ειναι και ας εχει ενα ματι ή κανενα! δεν μπορει κανενας ετσι απλα να το δολοφονησει! ευτυχως η φυση και ολα τα δηλητηρια που τους ψεκασανε εχουν προνοησει και ολα αυτα τα μωρα εχουν συνηθως και αλλες σοβαρες παθησεις και δεν ζουν για πολυ...
Εσύ έλα να μου το ξαναπείς αυτό όταν σου τύχει(που ειλικρινά το απεύχομαι)ένα παιδί άρρωστο...Έχεις ιδέα πως μεγαλώνει ένα παιδί με αυτισμό ή νοητική υστέρηση;Ξέρεις πως δεν ζουν αλλά απλά υπάρχουν;Ξέρεις οτι βιώνουν τον απόλυτο εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας;Ξέρω οτι είναι ψυχές και δεν μπορέις να αφαιρέις μια ζωή έτσι αλλά απο το να καταδικάσεις ένα άρρωστο μωρό και την οικογένεια του σε μια ζωή γεμάτη πόνο εγώ το θεωρώ καλύτερο να διακόψεις την εγκυμοσύνη απο το να φέρεις στην ζωή έναν άνθρωπο εξ αρχής δυστυχισμένο.Έξω απο το χορό όλοι τα βλέπουν απλά κ ωραία.Πηγαίνετε όμως να δείτε πως ζει ένα άτομο με ειδικές ανάγκες(τι ζωή περνάει το ίδιο όχι οι γύρω του) και αν νιώσεις περήφανος και ήρεμος έλα να μου το παίξεις cool και άνετος.
Καμιά φορά όμως, καμιά φορά... Οι άνθρωποι έχουμε ένα πείσμα να υπάρχουμε και να την διεκδικούμε αυτή τη ρημάδα τη μοναδική μας ζωή.http://www.youtube.com/watch?v=YNx-LEdv72o