Πώς και γιατί η Κέιτ Μίντλετον βγαίνει πάντα από το νοσοκομείο λίγο μετά τη γέννα

Πώς και γιατί η Κέιτ Μίντλετον βγαίνει πάντα από το νοσοκομείο λίγο μετά τη γέννα Facebook Twitter
6

Τα νέα για το βασιλικό μωρό συνοδεύτηκαν από μια απορία που πέρασε από το μυαλό σχεδόν όλων. Πώς γίνεται η Κέιτ Μίντλετον να γέννησε το πρωί και το απόγευμα να βγήκε από το μαιευτήριο;

Για τα δεδομένα της Ελλάδας, αλλά και πολλών ακόμη χωρών, αυτό μοιάζει απίστευτο ή και επιτηδευμένο, αλλά η αλήθεια είναι πως στη Βρετανία δεν είναι καθόλου παράξενο.

Επτά ώρες μετά τη γέννα, η Δούκισσα της Ουαλίας βγήκε από την κλινική κρατώντας το μωρό στην αγκαλιά της και μπήκε στο αυτοκίνητο για να επιστρέψει σπίτι της.

Πώς και γιατί η Κέιτ Μίντλετον βγαίνει πάντα από το νοσοκομείο λίγο μετά τη γέννα Facebook Twitter

Στις ΗΠΑ, οι νέες μητέρες έχουν μέσο όρο παραμονής δύο μέρες στο νοσοκομείο προτού πάρουν εξιτήριο.

Ωστόσο στη Βρετανία, οι γυναίκες που γέννησαν παραμένουν περίπου μιάμιση ημέρα- η συντομότερη διαμονή σε νοσοκομείο μετά τον τοκετό σε οποιαδήποτε ανεπτυγμένη χώρα, σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο της εφημερίδας Guardian. 

Παρόλο που η Κέιτ διανυκτέρευσε στην κλινική μετά την γέννηση του πρίγκιπα Τζορτζ το 2013, όταν γέννησε το 2015 την πριγκίπισσα Σάρλοτ έφυγε μετά από 10 ώρες. 

Χθες έκανε νέο «ρεκόρ»!

Πώς και γιατί η Κέιτ Μίντλετον βγαίνει πάντα από το νοσοκομείο λίγο μετά τη γέννα Facebook Twitter

Ένας άλλος λόγος για την τόσο σύντομη έξοδο της Κέιτ είναι η φρενίτιδα που προκαλεί η παρουσία της στο νοσοκομείο. Θαυμαστές του βασιλικού ζεύγους είχαν κατασκηνώσει για εβδομάδες έξω από το Lindo Wing και η αστυνομία χρειάστηκε να λάβει έκτακτα μέτρα.

Η Κέιτ φυσικά δεν είναι η μοναδική μητέρα που γεννά εκεί οπότε η τόση φασαρία και υπερδραστηριότητα εκτός της κλινικής οπωσδήποτε δεν αρέσει σε όλους. 

Σε κάθε περίπτωση, αν η Κέιτ ή το νεογέννητο χρειαστούν ο,τιδήποτε, μια ολόκληρη ομάδα γιατρών και προσωπικού είναι «ετοιμοπόλεμοι» να σπεύσουν στο Παλάτι τους Κένσιγκτον να τους βοηθήσουν. 

Πολιτισμός
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν υπάρχει περίπτωση δηλαδή να γέννησε νωρίτερα και να το απέκρυψαν; Ή να εμφανίστηκε με άλλο μωρό απο το κανονικό; Αν και δεν έχει ανάγκη, στο παλάτι θα έχει ενα κάρο γιατρούς γύρω της, ακόμα καλύτερα και απο νοσοκομείο.
Πολυ πιθανο να γεννησε πιο μπροστα,αλλα επειδη τη Δευτερα γιορταζε ο Αγιος Γεωργιος,προστατης της Αγγλιας,και θελανε να τα συνδυασουν,καθυστερησαν την εμφανιση του μωρου για να συμπεσει.Ειχαν αποφασισει πριν 2-3 εβδομαδες οτι το μωρο θα γεννηθει 23 του μηνος.Τυχαιο?
Επειδή μένω Αγγλία θα ήθελα να πω ότι είναι συνηθισμένο να σε διώχνουν από την κλινική μερικές ώρες μετά από τη γέννα. Θεωρείται πολύ περίεργο να έχεις γεννήσει το πρωί και να κάνεις έστω μία διανυκτέρευση αν δεν έχεις γεννήσει με καισαρική ή δεν έχεις κίνδυνο για επιπλοκές. Αν κάτσει κάποιος να διαβάσει μαρτυρίες γυναικών από Αγγλία σε φόρουμς θα δει περιπτώσεις που τις διώξανε μετά από 2-3 ώρες ακόμα και τη νύχτα, ενώ το νωρίτερο με καισαρική είναι 24 ώρες.
O Λιακοπουλος θα ηταν περηφανος για σας... Το γεγονος οτι αυτο ειναι νορμαλ στην Αγγλια δυστυχως ειναι μια πραγματικοτητα που χαλαει τις θεωριες συνομωσιας...
Στην Ελλάδα η παραμονή σε κλινική είναι 3-4 ημέρες για φυσιολογικό τοκετό και 4-5 για καισαρική (που είναι παραπάνω από το 50% του σύνολου των γεννήσεων).Σου λέει, το ταμείο πληρώνει. Ας την να αράξει κανά πενταήμερο.(Για αυτό και ξεκληρίστηκαν όλα τα ταμεία).