Μυτιλήνη: Φασίστες δεν συνέλαβαν για τα επεισόδια, αλλά σήμερα συνέλαβαν 120 πρόσφυγες

Μυτιλήνη: Φασίστες δεν συνέλαβαν για τα επεισόδια, αλλά σήμερα συνέλαβαν 120 πρόσφυγες Facebook Twitter
29

Φασίστες και ακροδεξιοί δεν συνελήφθησαν για τα χθεσινά επεισόδια στη Μυτιλήνη και τις επιθέσεις εναντίον προσφύγων, αλλά σήμερα συνελήφθησαν και οι 120 ενήλικες μετανάστες και πρόσφυγες που το πρωί βρισκόταν στην πλατεία Σαπφούς την οποία και είχαν καταλάβει από το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης.

Το τι ακριβώς έγινε χθες στο νησί μπορείτε να δείτε εδώ.

Όλοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απείθειας και της παράνομης κατάληψης δημόσιου χώρου. Μαζί με τους 120 συνελήφθησαν και δυο Έλληνες κατά πληροφορίες αλληλέγγυοι σε αυτούς που βρισκόταν το πρωί στην πλατεία.

Στο σύνολο τους οι παραπάνω κρατούνται σε χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου όπου κι οδηγήθηκαν αμέσως μετά την μετακίνηση τους από το κέντρο της πόλης.

Μαζί τους διαμένει και μεγάλος αριθμός ανηλίκων παιδιών τους με τα οποία βρισκόταν στην πλατεία. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου συλλέγονται στοιχεία κυρίως από το διαδίκτυο για να ταυτοποιηθούν όσοι πρωταγωνίστησαν και συμμετείχαν στα χθεσινά επεισόδια σε βάρος της Αστυνομίας και των αλλοδαπών.

Τέλος, σε 30 ανέρχονται οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Στην πλειοψηφίας τους με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι από πέτρες που πετούσαν οι επιτιθέμενοι και οι υπόλοιποι με αναπνευστικά προβλήματα λόγω ρίψης δακρυγόνων.

Από τους τραυματίες που τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν, οι τρεις ανήκαν στις ομάδες των επιτιθέμενων πολιτών και οι υπόλοιποι ήταν αλλοδαποί.

Ελλάδα
29

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Από όποια πλευρά και να πιάσεις το τι συνέβη ντρέπεσαι. Μόνο ντροπή αξίζει σε αυτούς τους κατοίκους που επιτέθηκαν, μόνο ντροπή για τις συλλήψεις, ντροπή και σε αυτούς που -μιλημένοι βέβαια καθώς φαίνεται- μπήκαν εδώ να υπερασπιστούν ό,τι συνέβη.Κι όλα αυτά βέβαια γιατί έρχεται καλοκαίρι και περιμένουν κάποιοι ντόπιοι να κάνουν μπίζνες, παράλληλα με εκείνους που ψάχνουν για τα εξιλαστήρια θύματα των όποιων προβλημάτων τους.
Τι ακριβώς ήθελε η δημαρχία να καθαρίσει πριν 2 μέρες στην πλατεία και έκαναν το χαπενινγκ με τα μπλουζάκια η μετανάστες?Αποτσιγαρα?Πατατάκια?Τσοφλια απο πασατέμπο?
Μια απορία έχω, αφού εκεί στη λίφο αντιτίθεστε τάχα μου σε φασισμούς ρατσισμός κτλπ....Αν δούμε τη συμπεριφορά των "προσφύγων" εναντίον οτιδήποτε δεν είναι ενήλικος στρέιτ μουσουλμάνος άντρας (το ίδιο με αυτούς δλδ), διαπιστώνουμε πως είναι ο ορισμός του φασίστα ρατσιστή σεξιστή ομοφοβικού. Εσείς, γιατί τους υπερασπίζεστε αντί να ζητάτε την άμεση απέλαση τους; θα κάνατε το ίδιο αν βρισκόταν σε ανάγκη ένας χρυσαυγίτης;
Η διακήρυξη και υποκίνηση μίσους, καθώς και οι σχετικές αξιόποινες πράξεις μίσους, είναι αυτές που διώκονται, κι όχι το γεγονός ότι κάποιος, απλά, είναι Σύρος ή Αφγανός. Προφανώς, δεν μπορεί να αποδωθεί ευθύνη σε κάποιον που ειναι διωκόμενος/πρόσφυγας/αιτών άσυλο ή ακόμη και οικονομικός μετανάστης, επειδή τυγχάνει να προέρχεται από μία χώρα που τυγχάνει "οπισθοδρομική", και προφανώς δεν μπορούμε να κοπτόμεθα -δήθεν τάχα μου- για τα γυναικόπαιδά τους και όλους τους άρρενες να τους θεωρούμε κτήνια, είναι εξωφρενικό αυτό που λες. Επιπλέον, περι απελάσεων και λοιπών, οι πρόσφυγες/αιτούντες άσυλο, χαίρουν και πρέπει να χαίρουν προστασίας: http://asylo.gov.gr/?page_id=414 Η κατάσταση στο hotspot της Μόριας είναι τραγική κι αυτό δεν έχει τον αντίκτυπό του μόνο στους γηγενείς του νησιού, που σίγουρα έχει, αλλά και στους σαπίζ...διαμένοντες εντός του hotspot προφανώς. Η διαμαρτυρία γι' αυτές τις συνθήκες, δια μέσου μίας ολιγοήμερης κατάληψης πλατείας, πρέπει να ισοδυναμεί με απέλαση, δηλαδή; Αν ναι -κανένα πρόβλημα- μόνο που τότε κι εγώ θα αιτούμουν οι κύριοι που καταφέρθηκαν με λόγο μίσους, που βάλθηκαν με καδρόνια, ναυτικές φωτοβολίδες και εμπρησμούς εναντίον άμαχου πληθυσμού και που κατάφεραν τραυματισμό δεκάδων ατόμων και τους έστειλαν στο νοσοκομείο και από τύχη δεν είχαμε και χειρότερα, να συλληφθούν πάραυτα και να φυλακιστούν, χωρίς αναστολή, για ικανό διάστημα.
Η διακήρυξη και υποκίνηση μίσους, καθώς και οι σχετικές αξιόποινες πράξεις μίσους, είναι αυτές που πρέπει να διώκονται ανεξάρτητα αν δράστης είναι Ελληνας,Αφγανός ,Αγγλος ή Μαροκινος κτλ. Μία χώρα πδεν τυγχάνει να είναι"οπισθοδρομική"Οι πολίτες της την κάνουν και οι μετανάστες δεν ερχονται μόνοι τους ,φέρουν τις ιδέες τις αξίες και την κουλτούρα τους που η πολιτισμικότητα ορίζει οτι δεν χρειαζεται να τις αναθεωρήσουν. Αν μεταφεραμε και ανταλλάσαμε όλους τους Γερμανούς πχ με όλους τους Αφγανούς που θα ήταν το Αφγανισταν και που οι Γερμανια?Απο ότι γνωρίζω δεν υπαρχουν πρόσφυγες/αιτούντες άσυλο Υπάρχουν παρανομα εισελθόνταις που αιτουνται ασύλου και εφόσον αναγνωριστουν ως προσφυγες τους αναγνωρίζεται το προσφυγικό προφιλ και τους δινεται ασυλο.Εδω στην Ελλαδα λεμε τους παντες προσφυγες,δεν κανουμε διαχωρισμο με τον οικονομικό μεταναστη κτλ(για να παιρνουμε επιδοτησεις και να δουλευουν οι ΜΚΟ),δεν τηρουμε την συμφωνία ΕΕ Τουρκίας για επαναπρωωθήσεις οπότε και οι αθλιες συνθήκες στα νησια για τους μετανανάστες και για τους Ελληνες (γηγενεις)Τέλος όποιος παρανομεί πρέπει να τιμωρήται ανάλογα με το εγκλημα(Ελληνας ή μη) και φυσικά οποιος παρανομεί σε μια χώρα απο την οποία την ίδια στιγμη αιτήται προστασία πρέπει να απελαυνετε .Οι χώρες,τα κράτη δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρυματα.
Πάρα πολλές συνθήκες, πλαίσια και παράμετροι συνηγορούν στο αν μια χώρα θα είναι "οπισθοδρομική" και πώς θα εκδηλώνεται αυτό. Πόσες δεκαετίες, είπαμε, ότι υπάρχει εμπόλεμος κατάσταση στο Αφγανιστάν, με τις όποιες ιδιαιτερότητες; Συλλογικές ευθύνες είναι εύκολο να ρίχνουμε, μόνο που όταν μας τις ρίχνουν εμάς, συνηθίζουμε να βγάζουμε καντήλες, αυτό ξέρω εγώ. Αυτό που επίσης γνωρίζω είναι πως *κανένας* δεν θα ξεριζωθεί από την χώρα του, για να κινδυνεύψει απ' το να σκυλοπνιχτεί μέχρι δεν ξέρω και γω τι άλλο, για καπρίτσιο και μόνο: συντρέχουν άκρως σοβαροί λόγοι, όποιοι κι αν είναι αυτοι και στην θέση τους ελπίζω ποτέ να μην βρεθείτε.Καλή σας νύχτα.
@Βλαχάκι Να ξεμπερδεύουμε τα μπούτια μας κάποια στιγμή.. εμείς ούτε δικαστές είμαστε ούτε θα ασκήσουμε δίωξη εναντίον κάποιου. Σχόλια κάνουμε. Όταν βλέπω λοιπόν τους συντάκτες να βαφτίζουν φασίστες τους κατοίκους χωρίς να έχουν ιδέα τι ακριβώς συνέβη, έχει λογική να απορώ πως δεν συμπεριφέρονται παρομοίως και για τους "πρόσφυγες", που έχουν δώσει πολύ περισσότερες αφορμές να τους θεωρούμε τέτοιους. Πέρα από αυτό, περιορίσου σε πράγματα που έγραψα και άσε τη δημιουργικότητα στην άκρη. Κανείς δεν είπε πως τα γυναικόπαιδα δεν φασιστίζουν αλλά μόνο οι άντρες τους. Μια χαρά θα σε έκαιγαν ζωντανό και οι γυναίκες τους αν ήσουν γκέι.Όταν δημοσιεύεις ένα λινκ, φρόντισε να διαβάζεις τι λέει. Προστασίας διανοούμενοι είναι αυτοί που παίρνουν άσυλο, όχι αυτοί που το αιτούνται. Επιπλέον, το αναγράφει σαφώς, για να δικαιούσαι άσυλο πρέπει να κινδυνεύεις στη χώρα προηγούμενης διαμονής σου. Τουρκία δλδ. Κανένας από αυτούς δε δικαιούται άσυλο στην Ευρώπη, το ξέρουν και οι ίδιοι, γι αυτό γίνεται και όλη η φασαρία. Αλλιώς θα το είχαν πάρει εδώ και μήνες και θα είχε λήξει το θέμα. Όσο αφορά τις συνθήκες, με δεδομένο πως το πρόγραμμα οικειοθελούς επιστροφής είναι ανοικτό, επιλογή τους είναι. Τώρα πως βρίσκεις λογικό να διαμαρτύρεται ο εισβολέας που δε γίνεται αυτό που γουστάρισε αυτός πέρα από κάθε νομιμότητα, μόνο εσύ ξέρεις. Αναρωτιέμαι, θα έκάνες και στο σπίτι σου το ίδιο αν μπουκάριζε κάποιος;Για να μιλάς έτσι, θα φιλοξενεί 2-3 "πρόσφυγες" σπίτι σου... Ή πουλάς ανθρωπισμό με των μυτιλινιών τις πλάτες;Τέλος, αν βγάλεις τις παρωπίδες θα δεις πως οι τύποι που καταφέρθηκαν "Με μίσος" , κάνουν το αυτονόητο, αυτό που δεν έκανε 3 μέρες η αστυνομία. Τα δικαιώματα τους και τον τρόπο ζωής τους προστατεύουν. Δεν είναι μίσος όπως βιάστηκε να κρίνεις, ξέσπασμα είναι. Έχουν φτάσει στα όρια τους βλέπεις.
Παρεπιμπτόντως, δε σε είδα να σκέφτεσαι συνθήκες, πλαίσια και παραμέτρους ή τη θεωρία σου περί συλλογικών ευθυνών πριν χαρακτηρίσεις φασίστες τους ντόπιους.Συντρέχουν άκρως σοβαροί λόγοι=μοιράζουν επιδόματα. Πόσο ακόμα θα πιπιλάτε αυτήν την καραμέλα;600χιλ Έλληνες βρέθηκαν στη θέση τους τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τη λογική σου, θα έπρεπε να αγνοήσουν την Ευρώπη όπου είναι ΝΌΜΙΜΟΙ, να μπουν σε μια βάρκα και να την βουλιάξουν έξω από το Μαϊάμι. Σωστά;
Αγαπητε Kostas, εχετε δικιο ότι πολλες απο τις κοινωνικες συμβ΄σεις με τις οποιες εχουν γαλουχιθει είναι ποινικα αδικηματα στην Ελλάδα αλλα η Ελληνικη Δικαιοσυνη λειτουργει ατομικα και όχι συλλογικα, με το τεκμηριο της αθωωτητας και όχι της ενοχης (αυτο καλο είναι να το θυμομαστε ολοι).Μην μπερδευεις στατιστικες κοινωνικες αναλυσεις με την αποδοση Δικαιοσυνης.Βεβαια για να υπάρχει Δικαιοσυνη θα πρεπει να υπάρχει αστυνομευση και στα hotspots υπαρχουν ας πουμε αντιδρασεις στην αστυνομευση τους απο μειοψηφικες ομαδες εδωδιμες κυρίως. Το αποτελεσμα είναι οι μειοψηφικες ομαδες εντος των προσφυγων και των μεταναστων να αδικουντε καταφορα. Αυτο είναι θεμα προς συζήτηση αλλα φοβαμαιοτι μου δινεις την εντυπωση ότι εχεις παει λιγο παραπερα απο αυτο.Τα σεξιστικα και ρατσιστικα εγκληματα με θυτες προσφυγες και μεταναστες και θυματα στην συντριπτικη τους πλειοψηφία επισης προσφυγες και μεταναστες βαρενουν την συνειδηση των αλληλεγγυων και διαφορων περίεργων καθως και των υποστηρικτων τους. Σε αυτο θα συμφωνήσω.Βλαχακι πολυ απο την αγανακτηση των σχολίων βασιζεται σε μια πραγματικότητα ότι μια ισχυρη πολιτκα μειοψηφία ρητορευει με δυο μετρα και σταθμα, ζητα ποινικες διωξεις μεροληπτικα κτλ. Εθελοτυφλει κοινως στα ποινικα αδικηματα που παραγει μεριδα μεταναστων και προσφυγων που ομως δεν χαρίζει καστανο στους ντοπιους. Οσο υπάρχουν δυο μετρα και σταθμα που ξεκινανε με πολιτικες σκοπιμότητες αλλα πειθουν τους συναισθηματίες τοσο θα υπάρχει αυτη η διενεξη. Απο όσο ξερω η ανευ αδειας χρηση πλατειας απο ομαδα κατοικων/διαμενουντων κτλ για διαμαρτυρία θεωρήται ποινικο αδικημα, ή ολοι εχουμε το δικαιωμα να καταλαμβανουμε πλατείες χωρις αδεια ή κανενας, και για να είμαι ειλικρινης γιατι δεν ζητηθηλε η αδεια; ο Δημαρχος θα την εδινε. Θυμαμαι ακομα εκεινο το αρθρο με κατι προσφυγες/μεταναστες που σκοτωσανε κατι σκυλια για τροφη και είχε το ερώτημα, "είναι παρανομο όταν το κανουν προσφυγες και μεταναστες;" ε ναι είναι, αν δεν εχουν επαρκη τροφη δεν τους κανουμε "σκοντο" στο τι είναι ποινικη πραξη και τι όχι, αλλα τα βαζουμε με αυτους που δεν κανουν σωστα την δουλεια τους.Αυτα τα λεω γιατί οταν ο Συριζα χασει τις εκλογες θα δουμε μπαραζ απο "αρθρα", "διαμαρτυρίες" κτλ απο αλληλεγγυους για τις συνθηκες των μεταναστων και προσφυγων που δεν εχουμε δει ακομα. Δυστυχως το μεταναστευτικο εχει εργαλειοποιηθει απο τους ακροδεξιους με την φοβικη ρητορία και απο τους αριστερους με την καταγγελτικη ρητορια "δειτε αυτον εδω τον ταλαιπωρο, είστε ρατσιστες, ξενοφοβικοι κτλ". Σου βαζω στοιχημα απο τωρα ότι με την αλλαγη κυβερνησης θα δουμε δραματικη αυξητικη καταγγελτικη ηθικορητορικη απο την Αριστερα που θα ευνοησει την φοβικη ηθικορητορικη απο την Δεξια, προς το παρον όλα αυτα τωρα είναι απλως η νηνεμια πριν την καταιγιδα. Στην Ελλαδα οι μεταναστες και οι προσφυγες δεν αντιμετωπίζονται σαν ανθρωποι αλλα σαν πολιτικα εργαλεία απο την συντριπτικη πλειοψηφία των συμπολιτών μας.
Αγαπητέ ποκοπίκε δεν αντιλαμβάνομαι τους συμψηφισμούς στα συγκεκριμένα παραδείγματα: Όχι, δεν είναι το ίδιο να κάνεις κατάληψη σε μία πλατεία επειδή "έτσι σου κάπνισε", για χαβαλέ ή γουατέβα, κι άλλο ως ένδειξη διαμαρτυρίας, για κάτι το τόσο σοβαρό. Είναι άλλο να σκοτώσεις έναν σκύλο ή μια γάτα, (βλ. https://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/10381310/Eat-cats-and-dogs-imam-tells-starving-Syrians.html) επειδή δεν έχεις να φας κι άλλο επειδή διασκεδάζεις να βλέπεις ζώα να πονούν και να βασανίζονται και θες κάπου να εξασκήσεις την "τέχνη σου στο σημάδι", βρε αδερφέ, ενώ η κοιλίτσα είναι γεμάτη με άλλα ζωάκια. Όλα αυτά, ναι, συνιστούν "ποινικές" πράξεις, αλλά η ηθική και οι προθέσεις από πίσω διαφέρουν, αν ήταν έτσι θα υπήρχε μία και μόνον ποινή για κάθε έγκλημα: προφανώς άτοπο. Και σε κάθε περίπτωση η ποινή για κατάληψη δημοσίου χώρου είναι άλφα, περιμένω *α-να-λο-γι-κά* την ποινή που αρμόζει σε αυτούς που έστειλαν κόσμο στο νοσοκομείο.
Δε θυμάμαι να έκανα λόγο για νομικά θέματα ή απόδοση δικαιοσύνης, μάλλον δεν είμαι εγώ αυτός που μπερδεύεται. Επίσης, δε βλέπω να τηρείται το περί ατομικής απόδοσης ευθυνών στην περίπτωση των ντόπιων, όλοι μαζί συλλογικά φασίστες χαρακτηρίστηκαν.Αυτή ήταν και η ένσταση μου, όλοι έχετε 2 μέτρα και 2 σταθμά. Δικάζετε τους ντόπιους με την παραμικρή ευκαιρία, θυμάστε κάθε νομική λεπτομέρεια (λες και είμαστε δικαστές εμείς) για να αποφύγετε να κακοχαρακτηρίσετε τοτς "πρόσφυγες".
Βλαχακι, αδεια "καταληψης" δημοσιου χωρου δινεται εαν ο λογος είναι κοινωνικα, πολιτικα και πολιτιστικα σημαντικος. Η καταληψη δημοσιου χωρου είναι αυθαιρετη, ιδιως όταν εξυπηρετει μικροπολιτικα συμφεροντα.Ερωτηση: Ζητησαν αδεια χρησης της πλατείας; αν ναι με ποια αιτιολογία;, αν όχι γιατί όχι; οι αλλυλεγγυοι είχαν αναμιξη στην οργάνωση της διαμαρτυρίας; αν ναι γιατί δεν συμβουλεψαν την νομιμη οδο; αν όχι ποιος αναλαβανει την ευθυνη της οργάνωσης τετοιων πρακτικων;Προσοχη, μην τυχον εχουν βαλει το χερακι τους οι αλληλεγγυοι αλλα σφυρανε κλεφτικα τυπου "ηταν αυθορμυτο των αφγανων"...Το τι είναι σημαντικο και τι όχι δεν αναιρει την νομιμη οδο. Αν καποιοι εχουν ακολουθησει και παρασυρουν αλλους στο "νομος είναι το δικιο του...." περνουν ανθρωπους στο λαιμο τους.Αυτη η "δικαιη" παρανομία είναι χαρακτηριστικη πολιτικη επιλογη της Αριστερας εδω και δεκαετίες.Αντιμετωπίζεις τους μη Ελληνες ως εν δυναμει πολιτες ειδικης αντιμετωπισης αναφορικα με τις εννομες συνεπειες, εε δεν τα μπορω αυτα τα αμα είσαι Ελληνας θα εχεις διαφορετικη αντιμετωπιση αμα διαπραξεις το ίδιο εγκλημα με αν είναι προσφυγας/μεταναστης, σε αντιθεση με τους περισσότερους εγω βλέπω ότι επι της ουσίας η "λασκα" σε ποινικα αδικηματα που δεν απτονται με την προσφυγια (παρανομη εισοδος κτλ) είναι ρατσισμος χαμηλων απαιτησεων και ναι είναι ρατσιμος. Εσυ υποτιμας την ικανοτητα των προσφυγων να είναι νομοταγεις. Απο τους χιλιαδες στην Λεσβο ποσοι ήταν στην διαμαρτυρία της Σαπφους; Γιατι ενω η πλειοψηφία των προσφυγων και μεταναστων ενω ΔΕΝ παρανομουν πρεπει να κανουνε τα στραβα ματια μιας μειοψηφιας; η πλειοψηφία των προσφυγων είναι Privileged σε σχεση με την μειοψηφία αυτων; Βλαχακι μονο σε συναισθηματικο επιπεδο στεκουν αυτα.Μην υποτιματε τοσο την ικανοτητα όσο και την θεληση των προσφυγων να είναι νομοταγεις.Διαφωνω ριζικα με το "είσαι προσφυγας δεν ισχυουν οι ίδιοι νομοι για εσενα", δημιουργει πνευμα ανομίας που θα βγει σε κακο όλων.
Το Βλαχάκι σε λίγο θα ζητήσει δίωξη όσων συμμετείχαν στην εθνική αντίσταση, γιατί έστελναν κόσμο στα νοσοκομεία. Με δεδομένο πως αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά που κάνει η αιτία και η πρόθεση, ο λόγος τέλοςπάντων, αντιπροτείνω: δεν αρμόζει ποινή. Ευχαριστώ και μπράβο ταιριάζει. Ανακατάληψη του χώρου τους έκαναν.
Θα είμαι πολύ, πολύ σύντομ@, Κώστα."Κρεμάστε τον αδερφό μου γιατί εγώ ζαλίζομαι". Συμφωνώ, κακή νοοτροπία.Γιατί, λοιπόν, να πρέπει η Τουρκία αλλά και χώρες "κλανιές" βλ. Λίβανος, να φέρουν το βάρος των προσφύγων; ...Επειδή έτσι μας αρέσει, προφανώς. Γιατί, λοιπόν, συγκρίνουμε χώρες, σε πραγματική εμπόλεμη κατάσταση, επί σειρά ετών (ή και δεκαετιών στην περίπτωση Αφγανιστάν) με την δική μας; Γιατί δεν τραβάς και συ στην Καμπούλ να μείνεις, αν νομίζεις ότι μπορείς να συγκρίνεις ανόμια πράγματα; Γιατί, λοιπόν, λες ότι εγώ προσωπικά αποκάλεσα τους Λέσβιους φασίστες; Πας καλά; Τι να πει, κανείς, όμως; Όταν γινόμαστε διεθνώς ρόμπα για την Μόρια [που εξυπακούεται πως δεν ευθύνονται οι λέσβιοι για τον γενικότερο σχεδιασμό, διαχείρηση κ.λπ] η αντίδραση σου είναι η πλήρης απανθρωποίηση αυτών που διαμένουν μέσα εκεί, με μάλλον άθλια μέσα....Και αφού πιάσαμε την εθνική αντίσταση και το μαϊάμι, ας πούμε κι ότι οι εβραίοι έδωσαν τις αφορμές τους και τους έβαλαν στους φούρνους, μωρε! Ευχαριστώ και μπράβο, θα έπρεπε να πούμε και σε αυτούς που είχαν αυτήν την φαεινή ιδέα (Σαρκασμός).Υγ. Να χαρεις τους οφθαλμούς σου, μην επιχειρείς pinkwashing σε μένα. Κάντο σε κάνα άλλο άτομο. Over and out (και πολύ έκατσα)
Δεν καταλαβαίνετε ότι η κοινωνία του νησιού εχει φτάσει στον "πάτο" απο τα κύματα των παρανόμων μεταναστών που εισέρχονται στο νησί σχεδόν καθημερινώς ?Δεν πάει καθόλου το μυαλό σας οτι το νησί δεν αντέχει άλλο?Δεν σκέφτεστε καθόλου τούς πολίτες αυτού του νησιού οι οποίοι με το δίκιο τους είναι αγανακτισμένοι και ψυχολογικά σε άθλια κατάσταση?Αντί να βοηθήσετε ,με κάθε μέσο, αυτό το ταλαιπωρημένο νησί προσβάλετε τούς κατοίκους του αποκαλόντας τους φασίστες ??
Σε αντιδιαστολη με τους πρωτεβουσιανους κοσμοπολίτες; Ελεος με τον σνομπισμο βρε jose, ενα φυσιολογικο σχολίο γραφτήκε (γιατί το 99% των υπολοιπων είναι απλα συναισθηματικα ακραια, σε ξεπλημα των πραξεων των ακραιων στοιχειων μεν και δε). Πολυ ευκολα κανετε τους προοδευτικους στις πλατες κοινωνιων που σνομπαρετε. Η Λεσβος επειδη την ξερω αρκετα καλα δεν είναι ενα "βαρβαρονησι", εχουν ζησει με προσωπικες θυσίες πολυ περισσότερα απο τις μεταναστατευτικα ευκολες περιοχες των "Χαλανδριου", "Κηπουπολη", "Νικαιες" κτλ.Ολοι, σας λεγαμε ότι αμα δεν αντιμετωπιστει το μεταναστευτικο ΣΟΒΑΡΑ ο κοσμος θα κουραστει και να αντιδρασει συναισθηματικα παρασυρόμενος απο ακροδεξια στοιχεια και ρητοτικη. ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ, τι κανατε; ότι κανετε και τωρα, ΣΝΟΜΠΙΣΜΟΣ, ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΟΣ ευαισθητοποιισμος, και κοινωνικος στιγματισμος πληθυσμων για την δικη σας κοινωνικη αποδοχη στον μεσο αστικο διαγωνισμο ποιος είναι πιο "ανθρωπιστης".Βρικατε όλοι σας την ριζα του κακου για αλλη μια φορα στους ΑΛΛΟΥΣ. Εσεις που ΤΟΣΟΟΟΟΟ νοιαζεστε γιατί εχετε αποτυχει τοσο μα τοσο τραγικα;Συγχαρητήρια βρηκατε την ριζα του κακου, παρτε ενα παρασημο τωρα. Αθηνα, Θεσ/κη η Μεκκα του πολιτισμου, και η επαρχια αντρο βαρβαρων....το ότι τα πρωτα ΠΡΟΓΚΡΟΜ στην Αθηνα γίναν, σας λεει τιποτα; αλλα δεν είμαστε τιποτα χωριατες εμεις, εμεις ημεθα πολιτισμενοι, μενουμε σε διαμερίσματα και εχουμε και Ερμου (που εχει και η Μυτιληνη) και θελουμε free wifi στις πλατειες και βαφουμε τα μαλλια μας πρασινα για να σπασουμε τα στερεοτυπα με τον Αι-Φονι στο προσκεφαλι μας.Επειδη είμαι Λεσβιος θα σου πω το εξης ότι ναι εκει που οι Λεσβιοι φανταζουν στα ματια των καθως πρεπει αστων βαρβαροι εκει είναι που βαζουν τα γυαλια στους πολιτισμενους ευαισθητουλιδες των προαστίων με το μεγαλείο τους. Και αυτο το εχω συναντησει σε όλες τις επαρχείες που εχω παει, πανε στα "κωλο" χωρια της Ευρυτανίας να σου κανουν μαθηματα Ανθρωπιας, ασε τα χιονοδρομικα σαλε.Αιντα που μου γιναν και οι Ελληνες αστοι του Μποστ κοσμοπολιτες επειδη πηγαν να ψωνίσουν στας Αγγλετερας.Οι Χωριαταρεοι ΔΕΝ είναι Ζωα, συ ειπας περι "ζωοποίησης" και αρα Ζωα. Και μιας η Αθηνα ηταν μια κομωπολη των 10.000 νοματεων αληθεια απο πιο χωριο κατάγεσαι; Αν εχεις συνοχη αποψεων και πραξεων διακοπες μην πας στην Ζωοποιημενη Φασιστοεπαρχία μας, τραβα πανε Νεα Υορκη, με τους πολιτισμενους.Σαν δεν ντρεπομαστε λιγακι.
Jose ακομα χειροτερα γιατί συγκρινεις την προ 13 χρονων Λεσβο οπου σε ολη την επικρατεια αστικη και μη κυκλοφορουσαν διχως κρανη, την προ οικ κριση, την προ μεταναστευτικη κριση με το σημερα...και με τι την συγκρινεις; και καθε συγκριση εχει δυο σκελη, πιο είναι το δευτερο; την Ελληνικη πρωτευουσα και συμπρωτευουσα ή την Βορεια Ευρώπη;Η Λεσβος και η Χιος εχουν φαει το χειροτερο ζορι απο ολοκληρη την Ευρωπη. Οι κατοικοι αυτων των νησιων δεν "ανθρωπίζουν" μονο όταν τα ΜΜΕ δημοσιοποιουν αρθρα.Δεν θα σου επιτρεψω βασιμενος/η πανω στις πραξεις μια ισχνης μειοψηφίας να συνδοιαζεις "επαρχια" και "ζωα". Την στιγμη μαλιστα που τα πρωτα Προγκρομ δεν υπήρξαν στην Επαρχία αλλα στις Πολεις των πολιτισμενων και μαλιστα οταν εμεις με την "στοιχειωδη μορφωση και καλλιεργεια" σας εχουμε εξηγήσει τα εδω και χιλιαδες χρονια Power dynamics μεταξυ κουρασης, ανασφάλειας, κοινωνικης και οικονομικης απομονωσης με τις ακραιες βιαιες συμπεριφορες και το αφοριστικο σχολιο σου ανηκει στην κατηγορία της κοινωνικης απομονωσης στο οποιο υπάρχει εκδηλος σνομπισμος "οποιος εχει στοιχειωδη μορφωση...", σκατα τα εχουν κανει οι περιβόητοι μορφωμενοι. Υπάρχει συνδεση. Ειλικρινα δεν κατανοω την επεξηγηση σου.Δεν θα κατσω εγω να ζω σε μια ολοενα συντηρικοποιημενη κοινωνία επειδη η αρχουσα κοινωνικη ταξη (λευκοι μεσο αστοι με πτυχίο) την εχουν δει αριστοκρατες και προσβαλουν την "πλεμπα".Η Επαρχία ειναι η δευτερη μεγαλυτερη κοινωνικη ταξη της χωρας.Εδω και δεκαετίες όλες οι κοινωνικες, πολιτικες και οικονομικες πολιτικες χαρασσονται απο γονους μεγαλο αστικων περιβάλλοντων σε ολοκληρο τον Δυτικο πολιτισμο και των χωρων που εχεις ζησει και ξαφνικα οι συνεπειες είναι αυτων που τα λουζονται;Αυτην την ρητορία "μορφωμενοι millenials" vs "αμορφωτοι επαρχιωτες" την ειδαμε στις αμερικανικες εκλογες...οι πολιτισμενοι αστοι και οι φασιστες χωριατες. Θα σε ρωτήσω ευθεως, αυτο το "ΜΕΡΟΣ" (με κεφαλαια για εμφαση) ποσο μερος του συνόλου θεωρεις ότι είναι;Αυτο που διαβασα στο πρωτο σχολιο απο εσενα ήταν ενας προβλεψιμος ευκολος αφορισμος που μεταθετει την ευθυνη στην Επαρχία και αποποιηται καθε συμμετοχη στην δημιουργία του προβληματος.Σε ρωτάω ξεκαθαρα, με δεδομενο ότι όσο διατηρήται αυτη η κατασταση στην Λεσβο τοσο θα αυξανει η απηχηση της ακροδεξια και θα εχουμε αυξηση τετοιων περιστατικων με την μορφη δρασεων-αντιποινων και απο τους μεν και τους δε, τι προτίνεις περαν καποιων γενικολογων αφορισμων;Να ιδρυθουν hotspots σε Χαλανδρι, Εκαλη, Παπαγου κτλ και να μεταφερθουν 20.000 εκει απο ΟΛΑ τα νησια; απλα εχουν αν μην τι αλλο. Δες το και σαν κοινωνικο πειραμα, να δουμε και τις κοινωνικες αλλαγες των εκει κατοικων.Δυστυχως δεν είναι τυχαία η επιλογη να κρατηθουν στα νησια οι μεταναστες; όχι, η λογικη είναι να μεινουν μακρια απο τις πολεις που ζουν οι περισσότεροι ετσι ωστε να είναι ενα "μακρινο" προβλημα για την καθημερινότητα των αστων, αλλο να χασεις τις ψηφους δυο-τριων νησιων και αλλο να χασεις ψηφους απο τα αστικα κεντρα.Ο Αφορισμος είναι Αδικος, γιατί όχι μονο μας εχουν βγάλει λαδι οι ανθρωποι αλλα και πολυ αντεξαν, εμ πολιτικη αδιαφορια, εμ κοινωνικος σνομπισμος; και κερατας και δαρμενος που ξανακουστηκε;Jose οι αφορισμοι σου ηταν και βαριοι και αδικοι.
Ένα ωραία φτιαγμένο ενημερωτικό βιντεάκι της Λέσβου χρειάζεται με τα γεγονότα και ένα κάλο promotion στα social media. Live your racist myth in Lesbos! Η ΛΟΑΤ κοινότητα του εξωτερικού, που διαλέγει το νησί λόγω ονόματος, μάλλον δε θα βρει πολλά κοινά ούτε με τους φασίστες (που γνωρίζουν όλοι εκτός από την αστυνομία) άλλα ούτε και με την σιωπηρά συμφωνούσα κοινωνία του νησιού.
Η ΛΟΑΤ κοινότητα δεν έχει καθόλου να κάνει με το μεταναστευτικό, μην συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια. Πόσο μάλλον όταν στις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι ομοφυλοφιλία θεωρείται ποινικό αδίκημα...Δεν μπορώ να καταλάβω πως η ΛΟΑΤ κοινότητα θα νιώθει ανέμελη γυρίζοντας στα σοκάκια δίπλα δίπλα με γυναίκες που φοράνε μαντήλες και μπούργκες και με παρέες Ανατολιτών ανδρών που έχουν τους ΛΟΑΤ για μαστίγωμα στις χώρες τους.Η σύνδεση ΛΟΑΤ και μεταναστών είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για να υποστηρίζουν οι δήθεν (πλούσιοι) προοδευτικοί την είσοδο φθηνού εργατικού δυναμικού.
Τα μέλη της λοατ κοινότητας μπορούν να περάσουν ένα 5λεπτο μόνοι με κάποιον από αυτούς τους "πρόσφυγες". Αν επιβιώσουν, θα γίνουν και αυτοί "φασίστες".Απορώ γιατί υπερασπίζεσαι αυτούς που θα σε έκαιγαν ευχαρίστως ζωντανό για αυτό που είσαι. Επίσης απορώ πως θεωρείς εσύ τον εαυτό σου καλύτερο κριτή και γνώστη από την "σιωπηρά συμφωνούσα" κοινωνία του νησιού. Δεν ξέρουν δλδ τι τους γίνεται όλοι αυτοί που ζουν εκεί και ξέρεις εσύ από τον καναπέ σου καλύτερα;
aftos1-0 Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι οι Λέσβιοι, ως σύνολο, δεν είναι αυτοί που πρέπει να επωμιστούν το βάρος των δράσεων μεμονωμένων φασιστών, ειδικά εφόσον έχει τονιστεί *επανειλημμένως* τα τελευταία χρόνια ότι η κατάσταση στην Μόρια είναι ένα αίσχος και μισό, κάτι που δημιουργεί συχνά πυκνά εκρηκτικές καταστάσεις.Μία περαιτέρω απομόνωση, με οικονομικές συνέπειες και δυσπραγία, τύπου μποϊκοτάζ αφενός μεν θα είναι άδικη, για αρκετό κόσμο και αφετέρου στο μέλλον θα δημιουργήσει μεγαλύτερο αίσθημα μίσους προς τους ξεριζωμένους.______λukum (το) Όπως είχα πει και σε άλλο σχόλιο αποτελεί διαστροφή της λογικής να βαρύνονται ηθικά, τα μωρά, οι γυναίκες και άνδρες πρόσφυγες, για το συστημική διαχείριση που υφίστανται οι lgbtq, στις χώρες καταγωγής των εν λόγω.Το αν "έχει να κάνει" ή όχι η ΛΟΑΤ κοινότητα με το μεταναστευτικό δεν το ορίζεις εσύ, ούτε κι εγώ φυσικά. Στην πραγματικότητα κάποιοι, μεμονωμένα ή σαν ομάδες -φυσικά- και ασχολούνται (εκτός των άλλων υπάρχουν και lgbtq πρόσφυγες και μετανάστες), κάποιοι όχι, ενώ κάποιοι τηρούν εχθρική στάση.Στο παρελθόν είχα διαβάσει κάτι που περιέγραφε εύστοχα του σκεπτικού μερίδας των «εχθρικών»:«there are more psychologically fraught explanations for many gays' attraction to right-wing populism. "If I push people down, I automatically look better, relatively speaking," she said. She pointed to several studies that have shown that minority groups have a tendency to "close the door after themselves, or kick downwards"—which is to say, to work against the interests of other minorities once they have gained rights themselves».Η εργαλειοποίηση των δικαιωμάτων των lgbt (είτε από άτομα συγγενή με τον χώρο, είτε από άσχετους χώρους με δικά τους συμφέροντα βεβαίως-βεβαίως) εναντίον των προσφύγων, έχει κι αυτή όνομα: Ροζ ξέπλυμα (pinkwashing).
Για μια ακόμα φορά, η έλλειψη ξεκάθαρης πολιτικής και επιτυχημένης αστυνομικής προστασίας των πολιτών (ελλήνων και μεταναστών), οδηγεί τη χώρα σε διχασμό ανάμεσα σε φασίστες και αντιφά, σε αυτούς που "αγαπάνε" την ελλάδα και στους "άλλους". Για μένα είναι ξεκάθαρο ποιός φταίει: η μη πολιτική και θεσμική ανάληψη, μιας πολιτισμένης και αποτελεσματικής δράσης προς όφελος των ντόπιων και των ανθρώπων που χρειάζονται την βοήθεια μας. Αυτό που δεν μου είναι ξεκάθαρο, είναι το γιατί αντί να κοπανάμε τους βουλευτάδες και τους υπουργάρες μας, μισίομαστε μεταξύ μας και ορμάμε σαν τα λυσσασμένα σκυλιά σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
Το lesvosnews πάντως κάνει λόγο για πολίτες, όχι για φασίστες ...Στις φλόγες η Μυτιλήνη – Βίαιες συγκρούσεις των ΜΑΤ με κατοίκους της Λέσβου για το μεταναστευτικό.
Και τι επρεπε να γίνει λοιπόν?Να μην συλλάβουν τους μετανάστες που παρανόμησαν καταλαμβάνοντας την πλατεία και να πιάναν τους πιτσιρικάδες που κατέβηκαν απο τα χωρια της Λέσβου! Το αρθρο λέει ότι αναζητούνται και θα συλληφθουν οι υποκινητες των χθεσινών επεισοδίων.Τι άλλο να έκανε η αστυνομία,να βάλει φυλακή όλους τους ντόπιους που αντιτιθενται σε μια παράνομη καταληψη πλατείας?Με τους υποκινητές των μεταναστ'ων τι γινεται.Με τους ΄μεταφραστες" που τους ελεγαν ψευδως ότι ο καρδιοπαθείς μεταναστης είχε πεθάνει τι γινεται?
Ούτε θα κάτσω να γράψω κατεβατά, ούτε να σας κάνω τα μαθηματικά του τι σημαίνει να φεύγουν 1 εκ Νέοι και 300.000 να έρχονται, σε βάθος 30ετίας (Με 50.000 νέους να έρχονται κάθε χρόνο)Είναι σαφές ως η παράνομη μετανάστευση απορυθμίζει την αγορά εργασίας και συντελεί θετικά στους οικονομικούς δείκτες μόνο από την πλευρά των εύπορων κοινωνικών στρωμάτων. Υπάρχουν πάμπολες μελέτες που το αποδεικνύουν...Οι φίλοι που μας κάνουν μαθήματα ανθρωπισμού ας ρίξουν και μία ματιά στους όρους «κοινωνική συνοχή» και «εθνική ταυτότητα» ...