ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.4.2018 | 21:42

Θέματα Συνείδησης

Δεν πήγα στρατό από πεποίθηση. Υπάρχουν νόμιμοι λόγοι να μην πας αν δεν το επιθυμείς. Αντιρρησίας λόγω πεποίθησης. Ποια πεποίθηση? Απλά ιδεολογική, πιστεύω πολύ στην ισότητα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων για όλους ανεξαιρέτως μόρφωσης, οικονομικής κατάστασης, τάξης, και φύλου. Εφόσον λοιπόν δεν υπάρχει υποχρέωση στράτευσης για το γυναικέιο φύλο, αρνήθηκα κι εγώ να στρατευθώ. Και νιώθω καλά, πολύ καλά γι' αυτό. Και πόλεμος να γίνει δε θα πολεμήσω, εκτός αν κηρυχθεί γενική επιστράτευση όλων των φύλων, χωρίς εξαιρέσεις. Απλά σκέφτηκα να το μοιραστώ..
7
 
 
 
 
σχόλια
Δεν πιστεύεις σε καμία ισότητα όσο κι αν νομίζεις ότι η ιδεολογική μπαρούφα που μόλις αμόλησες δικαιολογεί το τεμπελίκι σου. Σιγά μην διαδηλώσεις κιόλας για ίσες εργασιακές ευκαιρίες υπέρ των γυναικών! Άνοιξε ωστόσο και κανά βιβλίο, μπας και μάθεις σε πόσες περιπτώσεις γυναίκες στρατεύθηκαν για την αντίσταση, σε χώρες που διακυβευόταν η ελευθερία τους.
Και πού πας στρατό όμως δε μαθαίνεις τίποτα. Εγώ πήγα πέρσι, και μάλιστα τους 7 από τους 9 μήνες θητείας τους έβγαλα στον Έβρο, που υποτίθεται είναι μάχιμη περιοχή. 1 χρόνο μετά δε έχω ιδέα. Και πόλεμος δε γίνεται πλέον όπως παλιά με όπλα κλπ. Ότι είναι να γίνει θα γίνει είτε με τα αεροπλάνα , είτε με πυραύλους. Δε θα πάρουμε το τουφέκι και άιντε γεια... Δε ζούμε στο 1940. Για μένα ο στρατός είναι χάσιμο χρόνου γιατί δε κάνεις εκπαίδευση. Εγώ 9 μήνες το μόνο που κέρδισα ήταν +7 κιλά και έμαθα να κάνω καφέδες. Ουαου!!!
Συμφωνώ μαζί σου με την ισότητα και των δύο φύλων. Εφόσον έχεις αυτή την άποψη θα είσαι ένθερμος υποστηρικτής μία γυναίκα να γίνει διευθύντρια πολυεθνικής εταιρίας, πρωθυπουργός και άλλα ανώτερα στελέχη και να παίρνει τον ίδιο ακριβώς μισθό με τους άντρες. Όπως επίσης δεν θα υποβιβάζεις το νοικοκυριό και άλλες λοιπές "γυναικείες" εργασίες τις οποίες θα τις αναλαμβάνεις και εσύ. Ο τρόπος όμως σκέψης σου δεν είναι σωστός, ούτε υποστηρίζεις τα ανθρώπινα δικαιώματα και γι' αυτό τον λόγο σε κάνει σεξιστή. Αν πράγματι σε ενδιαφέρει η ισότητα των δύο φύλων δεν θα έλεγες "δεν πάω στον στρατό επειδή οι γυναίκες δεν υποχρεούνται" αλλά ξέρεις τι θα έλεγες; Είμαι υπέρ της ισότητας και ο στρατός θα πρέπει να γίνει εθελοντικός και γι' αυτό δεν θέλω να συμμετάσχω. Και επειδή ξέρω ότι θα πέσεις πάνω να με φας, θα σου πω το εξής, κάνω "αντρικές" δουλειές, το αντικείμενο της εργασίας μου είναι ανδροκρατούμενο και πολύ συχνά περιστρέφομαι γύρω από άντρες (τόσο που έχω σιχαθεί να σας βλέπω :P) και πράγματι θα ήθελα να πάω στον στρατό. Ήμουν εξωτερικό και σκεφτόμουν αυτό το ενδεχόμενο, εφόσον μου έδιναν αυτή την δυνατότητα.