ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.4.2018 | 17:56

Για αυτους που προσπαθουνε να χασουνε κιλα.

Λοιπον... Σταματα την στερητικη διαιτα που κανεις. Μπορει να νομιζεις πως εχει αποτελεσμα. Και οντως εχει. Αλλα για ποσο καιρο? Θα χασεις μερικα κιλα και μετα που θα αρχισεις να τρως παλι κανονικα θα τα παρεις ολα πισω, αν οχι παραπανω, σχεδον ολα. Για 1 μηνα εκανα και γω στερητικη διαιτα. Πολυ στερητικη. Για να καταλαβετε, υπηρχαν μερες που ετρωγα 500 θερμιδες μονο για να χασω οσο πιο γρηγορα γινετε τα κιλα που θελω. Και ναι, εχασα 5 ολοκληρα κιλα. Τον επομενο μηνα ομως ειχα εξαντληθει. Ετρωγα οτι εβρισκα μπροστα μου. Ηταν μια πολυ αρρωστη κατασταση. Το μονο που σκεφτομουν ηταν τι θα φαω στο επομενο μου γευμα. Σοκολατες, γλυκα, πιτογυρα, μπεργκερ... Και αυτο κρατησε για ενα σχεδον μηνα. Ενοιωθα οτι δεν μπορουσα να ελεγξω τον εαυτο μου. Φοβομουν να ζυγιστω, αλλα τελικα με βαρια καρδια το εκανα... Και μαντεψτε... Ειχα παρει 4 ολοκληρα κιλα πισω. Στην αρχη στεναχωρηθηκα. Ομως, η αληθεια ειναι πως το καλοκαιρι πλησιαζει, και καλως ή κακως τωρα θυμηθηκαμε οι περισσοτεροι οτι θελουμε να χασουμε κιλα και να σουλουπωσουμε το σωμα μας. Γι' αυτο λοιπον, κανουμε οσο πιο γρηγορα μπορουμε. Βιαζομαστε να αδυνατισουμε βαζοντας μη ρεαλιστικους στοχους στον εαυτο μας. Οχι φιλε/φιλη μου. Δεν μπορεις με καμια παναγια να χασεις 10 κιλα σε ενα μηνα. Το να χανεις κιλα δεν ειναι ευκολη ουτε γρηγορη διαδικασια. Θελει υπομονη και επιμονη. Απο τα λαθη μαθαινουμε ομως... Στερητικες διαιτες= Υπερφαγικα επεισοδια για μενα τουλαχιστον. Και μετα απο ολη μου αυτη τη περιπετεια αποφασισα να αδυνατισω ουσιαστικα. Θα παρω τον χρονο μου αυτη τη φορα. Θα τρωω αρκετα και οσο γινετε υγειινα. Και ας μου παρει 1 ή 2 χρονια. Δεν ειναι λιγα αυτα που θελω να χασω. Αλλα πιστεω πως θα τα καταφερω.
3
 
 
 
 
σχόλια
Δεν ξερω τι διαιτα κανεις/εκανες.Χωρις να εχω στερηθει τιποτα σημαντικο εχω χασει 17 κιλα σε 65 ημερες.Να σου συστησω τον διατροφολογο μου αν θες...Τροπο ζωης αλλαξε. Ρουτινες. Μην λοιμοκτωνεις.
Μην ακολουθήσεις ξαφνικές στερητικές δίαιτες και ιδιαίτερα χωρίς την παρακολούθηση κάποιου ειδικού. Θα τρως τα πάντα, ακόμη και junk food. Το μυστικό είναι ο τρόπος με τον οποίο θα ξεκινήσεις και θα συνεχίσεις την όποια δίαιτα και φυσικά η ποσότητα. Εννοείται πως όλοι οι οργανισμοί δεν είναι το ίδιο με αποτέλεσμα η μία δίαιτα να είναι χειρότερη ή καλύτερη για κάποιον οργανισμό. Γι' αυτό και θα επιμένουμε στο να τρώμε τα πάντα όταν δεν είμαστε υπό παρακολούθηση. Φυσικά αν απομακρύνουμε από την διατροφή μας τα junk food, τις πίτες, το ψωμί, τα αναψυκτικά, γαριδάκια, chips, τα πολλά γλυκά κτλ, δηλαδή οτιδήποτε ανθυγιεινό, θα χάσεις αρκετά κιλά σε αρκετό διάστημα. Τα κιλά βέβαια θα εξαρτηθούν από το σώμα σου, δηλαδή αν είσαι υπέρβαρος ή παχύσαρκος, συνήθως αυτοί τα χάνουν πιο γρήγορα στην αρχή ενώ ένας που έχει κανονικό βάρος αργεί να τα χάσει. Να αποφύγεις την ξαφνική δίαιτα και να τα κάνεις όλα με πρόγραμμα και μέτρο, σιγά σιγά έτσι ώστε να προσαρμοστεί εύκολα ο οργανισμός σου και να μην πάθει κάποιο "σοκ". Δηλαδή αν τρως 3 γεύματα την ημέρα, συνέχισε το έτσι για μία ή δύο εβδομάδες, αλλά περιόρισε λίγο την ποσότητα. Εκεί που τρως δέκα πατάτες, να φας πέντε. Μετά να αποφύγεις το βραδινό φαγητό και να τρως μόνο τα 2 γεύματα και το βράδυ μπορείς να φας ένα φρούτο ή γιαούρτι. Και όσο θα περνάνε οι μέρες θα συνεχίσεις να περιορίσεις ακόμα περισσότερο το φαγητό σου, από τις πέντε πατάτες να τρως τις δύο, και θα παραμείνεις εκεί. Αν τυχόν κάποια στιγμή ξεφύγεις (όλοι άνθρωποι είμαστε και έχουμε τις αδυναμίες μας) την επόμενη μέρα δεν χρειάζεται να φας κάτι, μόνο κάποιο φρούτο και συνεχίζεις κανονικά την μεθεπόμενη μέρα την διατροφή σου. Και σιγά σιγά, να εντάξεις τον εαυτό σε μία πιο υγιεινή διατροφή. Μην ψάχνεις στο διαδίκτυο για προγράμματα, παρά μόνο να πάρεις ιδέες για να τρως κάτι διαφορετικό εφόσον θα έχεις περιοριστεί στην υγιεινή διατροφή και θα τρως συνέχεια τα ίδια. Αυτά πάνω κάτω. Πολλή υπομονή και φυσικά άσκηση, πολύ περπάτημα αν δεν θέλεις τρέξιμο, να χρησιμοποιείς τα ΜΜΜ αντί για το αμάξι σου και τις σκάλες αντί για κυλιόμενες ή ανσασέρ κτλ. Και κάτι άλλο, μην βάζεις μεγάλους στόχους, δηλαδή δεν θα πεις πρέπει να χάσω 20 κιλά αλλά ο στόχος σου τώρα είναι να χάσεις 5 κιλά, όταν τα χάσεις, ο επόμενος στόχος θα είναι άλλα 5 κιλά, και πάει λέγοντας μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ελπίζω να σε βοήθησα με κάποιον τρόπο.
Λένε ότι λογικό / σωστό είναι έως 4 κιλά το μήνα. Αλλά εγώ το θεωρώ πολύ δύσκολο και αυτό εκτός αν κάνεις φυσικά μία στερητική δίαιτα (που φυσικά δεν είναι επιθυμητό) ή πάρα πολύ έντονη άσκηση. Βέβαια είμαι και 35. Στα 20 θυμάμαι τα έχανα για πλάκα. Αχ :(