Σεισμός

διχόνοια

Facebook Twitter
3

άκουσες τα γεγονότα με την κύπρο. χάρηκες αρχικά. το ξανασκέφτηκες μετά. μούδιασες. κάτι σου θύμισε όλο αυτό. δεν ήσουν βέβαιος τι. ήθελες απλά να πάρεις αέρα. ανέβηκες στην ταράτσα. ατένισες. και ήταν όλα για μια στιγμή ωραία. άναψες ένα τσιγάρο. σιγοτραγούδησες έναν σκοπό. πέρα από τις ταράτσες, πίστεψες πως θα υπάρχει ελπίδα. μα μετά είδες τις κεραίες και τους θερμοσίφωνες. γύρισες σπίτι και ο σκάϊ είχε τον τράγκα. ο γείτονας άκουγε παντελίδη. στη ραγκαβή μια πουτάνα έβριζε τον νταβά της. οι νεραντζιές πλέον γέμισαν με άνθη. και μοσχοβολούσαν. οι οινοθήκες ήταν γεμάτες. οι δρόμοι άδειοι. τα σπίτια σιωπηλά. κάτι υπάρχει εκεί έξω, αλλά κανείς δεν ξέρει τι. μείνε σπίτι, δες tv, άναψε ένα τσιγάρο, κι όλα θα πάνε καλά.

 

(πόσο θέλω να αποδομηθεί το σύμπαν, ούτε που το φαντάζεσαι)

 

θα πάνε ?

 

 

3

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Ωραίο κείμενο. Μάλλον για να πάνε όλα καλά, θα πρέπει πρώτα να αποδομηθεί το σύμπαν. Δεν γίνεται διαφορετικά. Αυτό που υπάρχει εκεί έξω είναι καπνός πάνω στα συντρίμμια του παρόντος.Απλώς οι περισσότεροι νομίζουν ότι είναι καπνός από τσιγάρο.
Με το να δω tv και να αναψω τσιγαρο μονος στο σπιτι τιποτα δεν θα παει καλα. Τα πραγματα πανε καλα οταν προσπαθουμε. Με τα τσιγαριλικια και το αραγμα στην tv(ιδιως αυτην του Τραγκα και του Λαζοπουλου)απλως θα οδηγηθουμε με ασφαλεια σε ακομα μεγαλυτερα βαθη