Απεργία την Πρωτομαγιά

Γκρέμισαν αυθαίρετο κοσμηματοπωλείο στην Ψαρού - Το πρόστιμο έφτασε τα 500.000 ευρώ

Γκρέμισαν αυθαίρετο κοσμηματοπωλείο στην Ψαρού - Το πρόστιμο έφτασε τα 500.000 ευρώ Facebook Twitter
1

Στην κατεδάφιση παράνομων καταστημάτων που βρίσκονται λίγο πριν από την είσοδο του Nammos στην Ψαρού προχώρησαν οι δημοτικές αρχές στη Μύκονο.

Συγκεκριμένα, παρουσία της Αστυνομίας και στελεχών της Πολεοδομίας, κατεδαφίστηκαν και απομακρύνθηκαν αυθαίρετα κτίσματα που τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργούν ως μαγαζιά που πωλούν ρούχα, κοσμήματα και αξεσουάρ στους επισκέπτες του εμβληματικού για το νησί των Ανέμων beach bar restaurant. 

Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», το πρόστιμο ύψους 500.000 ευρώ που επιβλήθηκε στα καταστήματα είναι ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχουν καταλογιστεί ποτέ στη Μύκονο.

Το υπέρογκο πρόστιμο καταλογίστηκε από την υπηρεσία Δόμησης Μυκόνου για κατασκευές ( υπέργεια κτίρια, πέργκολα, ημιυπαίθριοι χώροι, κοντέινερ) σε φερόμενη ιδιοκτησία του Εμμανουήλ Αγγελετάκη πίσω από την παραλία της Ψαρού, όπου παράνομα είχαν χτιστεί εμπορικά μαγαζιά.

Τα μαγαζιά είχαν μισθωθεί από μέλη της οικογένειας Βλαχάκη και υπήρχε ένα λουκουματζίδικο. Μάλιστα το μαγαζί ενώ φαινόταν να πουλάει λουκουμάδες και άλλες λιχουδιές, οι αποδείξεις που έκοβε αναφέρονταν σε είδη ιματισμού, γεγονός που ερευνάται από τις φορολογικές αρχές μεταξύ πολλών άλλων ευρημάτων που είχαν εντοπιστεί.

Δίπλα στο λουκουματζίδικο είχε ανοίξει κατάστημα ένδυσης, στο οποίο ήταν υπεύθυνη η σύντροφος του γιου του εκλιπόντα επιχειρηματία, Ελένη Βλαχάκη, ενώ παραδίπλα ήταν το γνωστό κοσμηματοπωλείο Ozar που άνηκε στην ετεροθαλή αδελφή της Ελένης Βλαχάκη, την Όλγα Ζαριφοπούλου, μια νέα και δυναμική επιχειρηματίας που διαπρέπει με τις δημιουργίες της σε διεθνές επίπεδο.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, πρόκειται για τη κόρη που απέκτησε η Άννα Καλλικούνη Βλαχάκη από τον γάμο της με τον Βασίλη Ζαριφόπουλο, πρώην στέλεχος της εταιρίας Κωτσόβολος.

Όπως διαπιστώθηκε από τις πολεοδομικές αρχές του νησιού, τόσο στο κοσμηματοπωλείο, όσο στο κατάστημα με τα είδη ένδυσης και στο λουκουματζίδικο, καθώς και στα υπόλοιπα κτίσματα που τα πλαισιώνουν, σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας των τοπικών πολεοδομικών αρχών, είχαν εντοπιστεί σοβαρότατες πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

Το πρόστιμο σύμφωνα με το δημοσίευμα βαραίνει και τον ιδιοκτήτη των ακινήτων, Μανώλη Αγγελετάκη, ο οποίος στράφηκε δικαστικά εναντίον των εκμισθωτών του, τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

 
Ελλάδα
1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια