O Guardian ακύρωσε το απαράδεκτο πακέτο διακοπών στην Ελλάδα της κρίσης

O Guardian ακύρωσε το απαράδεκτο πακέτο διακοπών στην Ελλάδα της κρίσης Facebook Twitter
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI
9

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων και την σφοδρή κριτική που δέχτηκε τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς, ο Guardian ακύρωσε το πακέτο διακοπών που διαφημιζόταν ως εκδρομή στην Ελλάδα της κρίσης.

Η βρετανική εφημερίδα σε συνεργασία με την εταιρεία ταξιδίων Political Tours καλούσε τους αναγνώστες της να δηλώσουν συμμετοχή στην εκδρομή, την οποία παρουσίασε ως «μία συναρπαστική εξερεύνηση των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα».

Η διοργάνωση προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και σχολιάστηκε ακόμη και από διεθνή ΜΜΕ, ενώ ο Guardian δέχτηκε μαζικά πυρά και στο διαδίκτυο με χιλιάδες σχόλια στα ελληνικά social media.

Η διαφημιστική καμπάνια για συμμετοχές στο ταξίδι που έδινε λεπτομέρειες έχει πλέον κατέβει από την ιστοσελίδα του Guardian.

«Ο Guardian συνεργάζεται με την Political Tours για να προσφέρει πληροφοριακά ταξίδια στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες για ανθρώπους που επιθυμούν να αναπτύξουν την κατανόηση που έχουν του πολιτικού και κοινωνικού τοπίου σε αυτά τα μέρη. Κατόπιν σκέψης διακόπτουμε αυτό το πρόγραμμα ούτως ώστε να επανεξετάσουμε την προσέγγισή μας», σημείωσε εκπρόσωπος του ειδησεογραφικού ομίλου Guardian στο Al Jazeera.

Η τιμή του πακέτου ξεκινούσε από 2.500 λίρες το άτομο για 7 διανυκτερεύσεις ενώ οι συμμετέχοντες θα είχαν τη δυνατότητα να συναντηθούν μεταξύ άλλων, με μέλη ΜΚΟ που ασχολούνται με την προσφυγική κρίση, έναν πρώην υπουργό, καθώς και οικογένειες που έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση.

Η Guardian ανέφερε χαρακτηριστικά στην περίληψη του πακέτου με τίτλο «Η Ελλάδα & το Ευρώ»:

«Συναντήστε την ανταποκρίτρια της Guardian στην Αθήνα Έλενα Σμιθ, σε αυτή τη συναρπαστική εξερεύνηση των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα. Πουθενά στην Ευρώπη η οικονομική κρίση δεν είχε πιο βαθιά επίδραση από ό,τι στην Ελλάδα, όπου οι δραστικές περικοπές του προϋπολογισμού είχαν τεράστιο αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων. Επιπλέον, η χώρα πρέπει να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη προσφυγική κρίση.

»Αλλά με κάποιο τρόπο η χώρα απέδειξε ότι μπορεί να αντέξει. Ανακαλύπτουμε τα διδάγματα που μπορούν να αντληθούν για την υπόλοιπη Ευρώπη.

»Η περιήγησή μας ξεκινάει από τους αμπελώνες της Σάμου, ένα γραφικό νησί μόλις ένα μίλι από την Τουρκία, και στη συνέχεια πηγαίνουμε στην πρωτεύουσα, Αθήνα. Ταξιδεύουμε από απομακρυσμένες φάρμες στα προάστια της πόλης και στη Βουλή, για να δούμε τις απόψεις απλών ανθρώπων, ΜΚΟ, επιχειρήσεων και πολιτικών.

»Κορυφαίοι αναλυτές και η Έλενα θα είναι στη διάθεσή σας και θα έχετε την ευκαιρία να θέσετε τα δικά σας ερωτήματα και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα σχετικά με μερικά από τα πιο κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν την Ευρώπη και την Ελλάδα σήμερα».

Ελλάδα
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Το να αντιμετωπίζεις ως τουριστικό έκθεμα την δυσχερή κοινωνική και οικονομική κατάσταση μιας χώρας, είναι τουλάχιστον επιεικώς απαράδεκτο! Και απορώ με την προσέγγιση ειδικά αυτής της εφημερίδας. Όσοι έχουν επισκεφτεί και διαμείνει στην Βρετανία, έχουν σαφή γνώση για την ποιότητα ζωής του μέσου Βρετανού. Δεν ζούνε δα και παραδεισένια...Πάντως αν τους προκαλούσε η Ελλάδα δυσάρεστες εντυπώσεις, δεν θα την επισκέπτονταν χρόνια τώρα για να ξεσαλώσουν. Και κάτι σχετικό. Εφόσον θεωρούν τόσο απωθητική την κατάσταση που δημιούργησε στη χώρα το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα, ας συνέδραμαν τόσο αυτοί, όσο και οι υπόλοιπες χώρες που αντιδρούν, ώστε να δεχτούν κάποιες χιλιάδες από αυτούς. Εξάλλου δεν δημιούργησε η χώρα μας το πρόβλημα...
Μάλλον θα τους το σφύριξε κάποιος οτι στην Ελλάδα της κρίσης τα καφέ και οι ταβέρνες είναι ξέχειλα απο κόσμο, οπότε οι τουρίστες που θα έκλειναν το πακέτο για να δούνε σκελετωμένα χαμίνια σε παράγκες απο ελενίτ στο Σύνταγμα θα ζητούσαν τα λεφτά τους πίσω...
Μεγάλη γελοιότητα εκ μέρους της Guardian που κατά κανόνα είναι μία αξιόπιστη εφημερίδα (με αριστερή απόχρωση αλλά οι ειδήσεις που γράφουν είναι έγκυρες). Τουλάχιστον φαίνεται να κατάλαβαν το φάουλ τους μετά το κράξιμο που έφαγαν και το απέσυραν. Γενικώς το όλο concept των Political Tours μου φαίνεται μια ανοησία και μισή. Με μια γρήγορη ματιά στην ιστοσελίδα τους βλέπω ότι όλες αυτές οι εκδρομές κοστίζουν μια περιουσία και δυσκολεύομαι πραγματικά να καταλάβω σε ποιον απευθύνονται. Όποιος θέλει να πάει διακοπές στην Ελλάδα, μπορεί να το κάνει με πολύ λιγότερα λεφτά και όποιος ενδιαφέρεται να μάθει για την κρίση μπορεί να το κάνει χωρίς κόστος, διαβάζοντας άρθρα και παρακολουθώντας ρεπορτάζ.
Εδώ που τα λέμε, πρέπει να είμαστε ο μόνος λαός(τουλάχιστον από τους λεγόμενους "πολιτισμένους")που μετά από εννέα(9!!) χρόνια κρίσης εξακολουθεί να επιδεινώνεται εξαιτίας των επιλογών του!Ναι, είμαστε κάτι σαν εξωτικα πουλιά για τους ξένους. Γιατί μας κάνει εντύπωση?