ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Πολάκης παραδέχθηκε ότι διπλομέτρησε 89 εκατομμύρια ευρώ στην «τρύπα» του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο Πολάκης παραδέχθηκε ότι διπλομέτρησε 89 εκατομμύρια ευρώ στην «τρύπα» του ΚΕΕΛΠΝΟ Facebook Twitter
SOOC
2

Το αριθμητικό λάθος 89 εκατομμυρίων ευρώ στον υπολογισμό του ελλείμματος στο ΚΕΕΛΠΝΟ αναγκάστηκε να παραδεχθεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, κατόπιν πιέσεων της Νέας Δημοκρατίας, στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής για την Υγεία. 

Μιλώντας πριν από μία εβδομάδα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, ο κ. Πολάκης είχε καταγγείλει «μαύρη τρύπα» 230 εκατομμυρίων ευρώ, κάνοντας εκτενή αναφορά στα Μέσα Ενημέρωσης που είχαν πάρει χρήματα για διαφημιστική δαπάνη από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως όμως αποδείχθηκε, ο αναπληρωτής υπουργός είχε προσθέσει δύο φορές ένα ποσό ύψους 89 εκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα σύμφωνα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Γεωργαντά, από μια πρώτη ανάλυση των στοιχείων οι διπλοεγγραφές του κ. Πολάκη ανέρχονται σε περίπου 166 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Παύλος Πολάκης μετέφερε εσφαλμένα τα έσοδα μιας χρονιάς στην επόμενη με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί η διαφορά εσόδων-εξόδων του ΚΕΕΛΠΝΟ στα 230 εκατομμύρια

«Τα 166,2 εκατ. ευρώ από τα 230 του κ. Πολάκη έχουν διπλοεγγραφεί. Αρα από το αρχικό ποσό πρέπει να αφαιρεθεί», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργαντάς.

Μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή, ο κ. Πολάκης επέμεινε πως προκύπτει ζήτημα για τα υπόλοιπα 140 εκατομμύρια ευρώ.

«Κάποιοι σήκωσαν τα λεφτά του δανείου και τα έβαλαν σε λογαριασμούς με τους οποίους έπαιζαν μπάλα» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Γεωργαντάς ρώτησε τον κ. Πολάκη γιατί, ενώ στην προηγούμενη συνεδρίαση ανέφερε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε 36 τραπεζικούς λογαριασμούς, επί των ημερών του προστέθηκαν ακόμα 8 για να εισπράξει την απάντηση του κ. Πολάκη ότι «δημιουργήθηκαν για να απεμπλακούν από τους προηγούμενους λογαριασμούς».

Πολιτική
2

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM
Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια