Ο ξαφνικός θάνατος της Έλενας Φραντζή συγκλόνισε την Κύπρο - Η ιστορία της κοπέλας που βίαζε ο ιερέας πατριός της

Ο ξαφνικός θάνατος της Έλενας Φραντζή συγκλόνισε την Κύπρο - Η ιστορία της κοπέλας που βίαζε ο ιερέας πατριός της Facebook Twitter
5

Ο ξαφνικός θάνατος της 29χρονης Έλενας Φραντζή στην Κύπρο την περασμένη Παρασκευή αποτέλεσε την αφορμή για να δει το φως της δημοσιότητας μία ιστορία που συνταράσσει την τοπική κοινωνία και όχι μόνο. 

Σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ, η 29χρονη κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της ενώ βρισκόταν στο σπίτι της στη λεωφόρο Τσερίου και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. 

Η είδηση του θανάτου της προκάλεσε αναταραχή καθώς η νεαρή κοπέλα είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από την ανάδοχη οικογένειά της και πιο συγκεκριμένα από τον θετό πατέρα της, ο οποίος είναι ιερωμένος μέχρι σήμερα. 

Η ιστορία της Έλενας

Σε ηλικία τεσσάρων ετών η μικρή Έλενα δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια λόγω ακαταλληλότητας των βιολογικών της γονέων.

Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες έδωσαν το κορίτσι σε έναν ιερέα που υπηρετούσε σε χωριό της επαρχίας της Λευκωσίας και στη σύζυγό του. 

Το κορίτσι κακοποιούνταν σεξουαλικά από τον ιερέα ενώ σωματική βία φέρεται να ασκούσε σε βάρος της και η θετή της μητέρα. 

Σε ηλικία 10 ετών η Έλενα κατήγγειλε το περιστατικό στο Γραφείο Ευημερίας, ωστόσο φαίνεται πως δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία στις καταγγελίες της. 

Λίγα χρόνια αργότερα, η νεαρή κοπέλα κατήγγειλε εκ νέου τον ιερέα με αποτέλεσμα η υπόθεση να οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου. 

Το δικαστήριο με απόφασή του, καταδίκασε τον ιερέα σε δύο χρόνια φυλάκιση, απόφαση που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων του χωριού, ενώ η θετή της μητέρα δεν κατηγορήθηκε.

Το διάστημα εκείνο, την Έλενα παρακολουθούσε ψυχολόγος, ενώ η ίδια σπούδαζε κοινωνική λειτουργός.

Ο ιερέας τελικώς άσκησε έφεση, με το Ανώτατο Δικαστήριο, ωστόσο, να κρίνει ορθή την πρωτόδικη απόφαση επικυρώνοντας τη μέγιστη ποινή φυλάκισης των δύο χρόνων.

Μετά την ολοκλήρωση της ποινής του ο ιερέας επέστρεψε στα καθήκοντά του, κάτι που φαίνεται πως απογοήτευσε βαθιά τη νεαρή κοπέλα. 

Τα τελευταία χρόνια ζούσε με επίδομα που λάμβανε από το κράτος, όμως πλέον, τα ψυχικά της τραύματα από τις κακουχίες που είχε υποστεί τα προηγούμενα χρόνια, ήταν περισσότερο από εμφανή. 

Ο ξαφνικός θάνατος της Έλενας Φραντζή συγκλόνισε την Κύπρο - Η ιστορία της κοπέλας που βίαζε ο ιερέας πατριός της Facebook Twitter

Μητροπολίτης Ταμασού: Μας στοιχειώνει που χάσαμε την Έλενα

 

Συγκλονισμένος εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, Ησαΐας αναφορικά με την είδηση του θανάτου της Έλενας Φραντζή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η 29χρονη βρισκόταν για κάποια χρόνια υπό την φροντίδα της Μητρόπολης.

Μιλώντας στην μεσημεριανή εκπομπή του ΡΙΚ, ο Μητροπολίτης τόνισε πως «είμαστε συγκλονισμένοι. Εμείς αναλάβαμε την κοπέλα μετά από την δίκη.

Ασχοληθήκαμε με πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης και θεραπείας της. Αναλάβαμε όλα τα έξοδα. 3 χρόνια είχαμε κάποια σχέση.

Οι ψυχολόγοι είναι συντετριμμένοι, "την χάσαμε μέσα απ΄ τα χέρια μας"», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ο Μητροπολίτης τόνισε ακόμη πως τα τελευταία 24ωρα η 29χρονη είχε ενοχλήσεις στο στομάχι. «Δεν το προλάβαμε. Ήταν κάτι πάνω απ' τις δυνατότητές μας φαίνεται..».

Κληθείς να απαντήσει για τον ιερωμένο ο οποίος καταδικάστηκε είπε τα εξής: «Εξαντλήσαμε όλη την αυστηρότητα που μας επιτρέπεται. Έφυγε απ' την κοινότητα. Πήγε σε Μονή. Μπήκε σε κάποιο πρόγραμμα. Εύχομαι ο Θεός να τον φωτίσει. Δεν παραδέχεται μέχρι σήμερα».

«Η τελική καταδίκη ήταν για άσεμνη επίθεση εναντίον γυναικός» σημείωσε ο Μητροπολίτης, που εξήγησε ότι ο ιερέας αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

«Κύριο μέλημά μας ήταν το παιδί που αγκαλιάσαμε και στηρίξαμε. Δεν περιμέναμε αυτή την εξέλιξη» συμπλήρωσε.

Θετή κόρη ιερέα: «Βρίζουν τον παπά μου, θα κινηθούμε νομικά»

Στο μεταξύ, σε λήψη νομικών μέτρων αναμένεται να προχωρήσει η οικογένεια του ιερέα που φυλακίστηκε για άσεμνη επίθεση εναντίον της Έλενας Φραντζή. 

Μιλώντας στο SigmaLive, η θετή κόρη του ιερέα, η οποία προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, υποστήριξε ότι είναι ψέματα όσα βλέπουν τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας. 

Αναφορικά με βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν τον πατέρα της, η νεαρή αναφέρει ότι ο πατέρας της μετέβη νωρίς το πρωί σε αστυνομικό σταθμό, προκειμένου να καταγγείλει ότι από χθες βράδυ τού τηλεφωνούν σωρεία άγνωστοι και τον βρίζουν.

«Θα κινηθούμε νομικά», προανήγγειλε η νεαρή κοπέλα, η οποία συμπλήρωσε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει τα τελευταία 24ωρα.

Η ίδια εξέφρασε τη στεναχώρια της για τον χαμό της Έλενας, ενώ παράλληλα ισχυρίστηκε ότι «στην κατάθεσή της ανέφερε ότι είναι ψέματα τα περί σεξουαλικής κακοποίησης. Δεν ισχύει αυτό. Όντως η Έλενα δεν έζησε τα καλύτερα χρόνια».

Κάποιοι την παρότρυναν να τα πει αυτά..», πρόσθεσε η νεαρή, που επέμεινε ότι ο φάκελος της υπόθεσης δεν χάθηκε, παρά τα όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα. «Υπάρχει ο φάκελος της υπόθεσης και η κοπέλα του Γραφείου μάς έβλεπε και τις δυο ξεχωριστά».

Κλείνοντας, ανέφερε ότι ζούσε μαζί με την Έλενα, επανέλαβε ότι στεναχωρήθηκε για τον χαμό της, ενώ αποκάλυψε ότι μαζί της τώρα στο σπίτι του ιερέα ζει ένα άλλο κορίτσι το οποίο έστειλε το Γραφείο Ευημερίας.

Ο ξαφνικός θάνατος της Έλενας Φραντζή συγκλόνισε την Κύπρο - Η ιστορία της κοπέλας που βίαζε ο ιερέας πατριός της Facebook Twitter

Την ίδια ώρα, τον γύρο του διαδικτύου κάνει φωτογραφία του ιερέα, ο οποίος καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση της ανάδοχης κόρης του, Ελένας Φραντζή, που τον δείχνει να είναι και πάλι με παιδιά.

 Μετά την καταδίκη του σε δύο χρόνια φυλάκισης, και την έκτιση της ποινής του, ο ιερέας επέστρεψε στα καθήκοντά του και από ό,τι φαίνεται να έχει επαφές με παιδιά.

Η φωτογραφία που δείχνει τον ιερέα με παιδιά αναρτήθηκε στο Facebook από τον ίδιο, τον Ιούνιο του 2015, όταν θέλησε να πληροφορήσει τους διαδικτυακούς του φίλους ότι έχει επιστρέψει και πάλι στα  ιερατικά του καθήκοντά του.

Με πληροφορίες από Φιλελεύθερο, Sigmalive και Πολίτη

Διεθνή
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
ενώ αποκάλυψε ότι μαζί της τώρα στο σπίτι του ιερέα ζει ένα άλλο κορίτσι το οποίο έστειλε το Γραφείο Ευημερίας. Πηγή: www.lifo.grΚατάλαβα καλά? Ποιός πήρε αυτή την απόφαση? Τι πρέπει να γίνει για να πιστέψουν τα θύματα?
Πόση σαπίλα ακόμα χωράει στην Εκκλησία; Επέστρεψε στα καθήκοντά του σα να μη τρέχει τίποτα. Και μετά λέμε για τους καθολικούς και το Βατικανό, λες κι οι δικοί μας είναι αγγελούδια. Ντροπή και στον Μητροπολίτη που δηλώνει "συγκλονισμένος". Αηδία.