Αν και η Αυστρία φέρεται να ζητά τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας ο Ερντογάν από τη Βάρνα δηλώνει ότι η χώρα του παραμένει προσηλωμένη στην ενταξιακή διαδικασία, ωστόσο θέτει θέμα προσφύγων.

 

Η Τουρκία θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να άρει όλα τα εμπόδια για την ένταξή της και παραμένει προσηλωμένη στην ενταξιακή διαδικασία, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν αναχωρήσει για τη σύνοδο με τους επικεφαλής της Ένωσης στη Βουλγαρία.

 

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι θα συζητήσει το ζήτημα της αποτυχίας, όπως θεωρεί η Άγκυρα, της Ένωσης να τηρήσει τις υποσχέσεις της ως προς τους Σύρους πρόσφυγες.

 

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι ο επικεφαλής των τουρκικών υπηρεσιών Πληροφοριών θα συναντηθεί σήμερα με ιρακινό αξιωματούχο για να συζητήσουν την ιρακινή στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή του Σιντζάρ, στο βόρειο Ιράκ, όπου η Αγκυρα επιμένει ότι μαχητές του PKK έχουν εγκαταστήσει επιχειρησιακή βάση και προειδοποίησε ότι «η Τουρκία θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο» σε περίπτωση αποτυχίας της ιρακινής επιχείρησης.