Στο σημερινό «Α μπα»: στο δικό μου χωριό

Στο σημερινό «Α μπα»: στο δικό μου χωριό Facebook Twitter
57

__________________
1.


Αγαπητή Αμπά,

Δεν ξέρω πως να προσεγγίσω το ζήτημα μιας φίλης μου. Πρόκειται για ένα άτομο που μοιάζει δυναμικό εξωτερικά, αλλά είναι πολύ ευαίσθητο και εσωστρεφές. Έχει το τουπέ «δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου», αλλά η αυτοπεποίθησή της είναι ταυτόχρονα πολύ χαμηλή. Για παράδειγμα, γκρινιάζει συνεχώς για τη δουλειά που κάνει και δεν της αρέσει, αλλά άμα τη ρωτήσεις γιατί δεν φεύγει θα σου πει γιατί δεν υπάρχει τίποτε άλλο, χωρίς να έχει ψάξει ή να έχει στείλει ένα βιογραφικό (κι άλλους χίλιους δυό λόγους).
Στο θέμα μας τώρα, είναι στα 26 και δεν έχει ερωτικές/συντροφικές εμπειρίες. Μια φορά προσφάτως που κάτι έγινε 1-2 φορές με ένα παιδί και μετά δεν προχώρησε, κράτησε μια στάση τύπου «νταξει μωρέ έτσι για να ξεδώσω λίγο τον ήθελα σιγά», ενώ δεν είναι έτσι. Γενικώς διακωμωδεί κάπως την έλλειψη ερωτικών εμπειριών (αν είμαστε σε κλειστό κύκλο), αλλά δεν θεωρώ ότι είναι όντως άνετα με αυτό. Ξέρω ότι θέλει και σεξ να κάνει και να έχει σύντροφο, αλλά για κάποιο λόγο αυτό δεν συμβαίνει. Το αποδίδει συνήθως στην κακή της την τύχη, ότι «δεν την θέλει το πράγμα» και άλλα μοιρολατρικά. Από την άλλη βέβαια, δεν δείχνει να της αρέσει και κάποιος. Αν τη ρωτήσουμε για κανέναν γνωστό με τον οποίον θα μπορούσε να ταιριάξει ή κάποιον που ίσως φαίνεται καλός σε κανα μαγαζί έξω, ο ένας της βρωμάει και ο άλλος της ξινίζει. Ε κι ετσι δεν γίνεται δουλειά! Άμα δεν ήθελε γενικώς οκ, δεν θα την πίεζε κανείς προφανώς, αλλά να παραπονιέσαι και να μην προσπαθείς κιόλας δεν γίνεται! Θα ήθελα λοιπόν καμιά ιδέα σχετικά με το πως θα μπορούσα να βοηθήσω (και η παρέα γενικώς). Μήπως κάνουμε κάτι λάθος? Έχει γνωρίσει διάφορο κόσμο κατά καιρούς μέσα από όλες μας, αλλά δεν.. Επίσης δεν είναι και τρομερά του έξω, οπότε κι αυτό με τις γνωριμίες στα μαγαζιά έχει δυσκολέψει πολύ. Θεωρώ ότι είναι ζήτημα αυτοπεποίθησης, αλλά αυτή η αντίθεση με το τουπέ με μπερδεύει.

ΥΓ. Μην πεις για ψυχολόγο γιατί έχει γίνει κουβέντα παλιότερα, αλλά θεωρεί οτι δεν τον χρειάζεται γιατί κάνει πολύ καλή αυτο-ανάλυση μόνη της και είναι ικανοποιημένη με αυτό.
- πυγολαμπίδα

 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ρε παιδιά, επειδή είσαστε όλη η παρέα γύρω στα 26, φαντάζομαι, για να ρωτήσω κι εγώ κάτι: οι υπόλοιποι τα έχετε όλα λυμένα και ασχολείστε με τα δικά της προβλήματα; Όλοι με τις δουλειές που θέλατε, με τους συντρόφους που θέλατε, με την εσωτερική ισορροπία που θα ζήλευε και ο Γιόντα; Οι υπόλοιποι δεν παραπονιόσαστε για τίποτα;


Αν είχα να της προσάψω κάτι, από αυτά που ακούω, θα ήταν η γκρίνια. Για το θέμα «σύντροφος», θα σας πρότεινα να σταματήσετε αμέσως τα προξενιά. Το «δεν θεωρώ ότι είναι άνετα με αυτό» κράτα το για τον εαυτό σου. Για κάποιο λόγο δεν συμβαίνει αυτό που νομίζεις ότι θέλει, αλλά αν και είναι φίλη σου, δεν έχεις βρει ποιος είναι ο λόγος.

 

Διακωμωδεί το θέμα, λες, και μετά λες ότι παραπονιέται. Διακωμωδεί, ή παραπονιέται; Και όταν παραπονιέται, έχει πει ποτέ «γνωρίστε μου κάποιον;» Λες ότι δεν δείχνει ότι της αρέσει κάποιος, αλλά πρόσφατα έκανε κάτι με κάποιον, άρα πολύ πρόσφατα, κάποιος της άρεσε, και τον βρήκε χωρίς την βοήθεια σας.


Οπότε, αν θεωρήσουμε ότι η ερώτηση είναι «μήπως κάνουμε κάτι λάθος», η απάντηση είναι ναι, κάνετε κάτι λάθος. Αφήστε την ήσυχη με αυτό το θέμα. Αν δεν σας μιλήσει από μόνη της για αυτό, σημαίνει ότι δεν σας εμπιστεύεται, οπότε επικεντρωθείτε στο να ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ.

__________________
2.

Αγαπημένη Α μπα, θέλω να σου εκφράσω ένα παράπονο. Το Σεπτέμβρη του '17 μετακόμισα σε ένα σπίτι πολύ κοντά στη σχολή μου το οποίο μεν είναι πολύ παλιό και βγάζει θέματα αλλά επειδή με βολεύει η περιοχή και γενικά είναι φωτεινό και ζεστό τωρα το χειμώνα κάνω υπομονή και δεν με χαλάει τόσο. Το πάτωμα είναι ξύλινο και όταν περπατάω τρίζει πάρα πολύ και ενοχλεί τους κάτω. Μου έχουν κάνει παρατήρηση 1 φορά. Όταν έγινε αυτό έπεσα από τα σύννεφα διότι προσπαθούσα να μη περπατάω τόσο πολύ και γενικά δυνατά διότι φανταζόμουν ότι θα ενοχλούσε. Αποφάσισα λοιπόν το εξής: Να φοράω χοντρές κάλτσες με αυτά τα πλαστικά από κάτω (δε ξέρω πως λέγονται, σορρυ) και να μη περπατάω αλλά να κάνω μια μορφή "πατιναζ" μέσα στο σπίτι για να μην ενοχλώ. Μέχρι τώρα δεν έχω δεχθεί άλλα παράπονα για αυτό το θέμα. Έρχεται χθες βράδυ η ένοικος του απο κάτω σπιτιου, μέσα στα νεύρα, φουριόζα επειδή τα υδραυλικά του σπιτιού μου (του παλιού προφανώς σπιτιού μου, τα οποία προφανώς μια εικοσάχρονη φοιτήτρια αγγλικής φιλολογίας ΔΕΝ μπορεί να ελεγξει) έχουν κάνει υγρασία στο ταβάνι της. Η συμπεριφορά της ήταν απαράδεκτη και παρόλο που γενικά είμαι ετοιμόλογη με κόλλησε στον τοίχο. Ευτυχώς ήταν η διαχειρίστρια μπροστά και ισορροπούσε λίγο η κατάσταση. Λοιπον το θέμα είναι ότι δε μπορώ να ηρεμήσω. Φοβάμαι να παρω τηλέφωνο το σπιτονοικοκύρη, φοβάμαι μην έχω κάνει εγω κάποιο λάθος. (Δεν απορροφούσε το νερό το σιφώνι, και τα νερά απο το μπάνιο βγήκαν και πήγαν στο υπνοδωμάτιο και για όση ώρα ημουν μεσα στο μπάνιο ίσως πότισαν στο ταβάνι της από κάτω;!) Με έχει φάει το άγχος, μη με διώξουν από το σπίτι, μη πληρώσω τα κέρατα μου κλπ κλπ. Έχω ήδη καλέσει υδραυλικό, ο σκοπός τη ερώτησης δεν είναι τεχνικός. Δε μπόρεσα να κοιμηθώ από το άγχος, νιώθω απειλούμενη στο σπίτι μου. Γενικά αισθάνομαι την ανάγκη να πάρω ένα αεροπλάνο και να πάω στο πατρικό μου, έχε χαρη η εξεταστική. Καμία συμβουλή; αν ήσουν εγώ πως θα αντιμετώπιζες την όλη κατάσταση;
- Ντάλια Βεντάλια


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Αν δεν πήρες καμιά βαριοπούλα να διαλύσεις το σιφόνι, είναι θέμα του ιδιοκτήτη. Όχι μόνο είναι θέμα του, αλλά οριακά θα μπορούσες κι εσύ να πας φουριόζα να τον κολλήσεις στον τοίχο που δεν το έχει φροντίσει το παλιό σπίτι. Η ζημιά δεν έγινε τη μια φορά που έκανες μπάνιο. Την επόμενη φορά που θα γίνει αυτό, πες της, λυπάμαι για τη ζημιά αλλά δεν είναι δικό μου το σπίτι. Θέλετε να πάρετε εσείς τον ιδιοκτήτη ή να τον πάρω εγώ; Εγώ νοικιάζω εδώ πέρα.


Δεν θα σε διώξει από το σπίτι. Ούτε θα πληρώσεις. Η ζημιά έγινε με τα χρόνια. Αν σε βάλει να πληρώσεις για φυσική φθορά, είναι καλύτερα να φύγεις. Δε νομίζω ότι θα δυσκολευτείς να βρεις άλλο.


Νομίζω ότι είσαι υπερβολικά ενοχική και υπερβολικά βολική. Δεν ξέρω άλλον άνθρωπο που σκέφτηκε να κάνει πατινάζ για να μη τρίζει το πάτωμα. Πολύ τυχερή είναι η από κάτω σου. Νομίζω ότι το βασικό πρόβλημα το έχεις με την από κάτω, όχι με το σπίτι. Ένας κακός γείτονας πραγματικά μπορεί να σου χαλάσει την καθημερινότητα.


__________________
3.

Αγαπητή Αμπα,
Θα έπρεπε να βαρέσει καμπανάκι εάν ένας άντρας στα 36 του σου λέει ότι όλες οι προηγούμενες σχέσεις του (μακροχρόνιες και μη) τον έχουν απατήσει; Μα όλες; Δεν σημαίνει αυτό ότι κάτι κάνει λάθος είτε στην επιλογή συντρόφων είτε στην συμπεριφορά του μετέπειτα μέσα στην σχέση; Η απιστία είναι πολύ πιθανό να συμβεί, απλά απορώ με το "όλες".


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Είναι κακό σημάδι, κυρίως επειδή δεν το πιστεύω. Ή μεγαλοποιεί τα πράγματα, ή κάτι κρύβει. Θα ξεκινούσα με το «όλες». Δηλαδή, από τότε που άρχισε να βγαίνει με κορίτσια, ας πούμε από τα 15, μέχρι σήμερα, είκοσι χρόνια μετά, δεν συνάντησε γυναίκα που δεν τον απάτησε; Για πόσες σχέσεις μιλάμε δηλαδή; Δύο; Ή δεκαπέντε; Έχει διαφορά. Θα δεις ότι με τις επεξηγηματικές ερωτήσεις θα βγουν πολλά στη φόρα, αλλά κυρίως το εξής: σου το είπε για να σε προειδοποιήσει ότι έχει ήδη αποφασίσει ότι δεν σε εμπιστεύεται, και έχει και πολύ σοβαρό λόγο που δεν σε εμπιστεύεται, άρα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να του αλλάξεις γνώμη. Είσαι σε μόνιμη παρακολούθηση.

__________________
4.

αγαπητή μου α μπα, πρωτα να σε ευχαριστήσω που η στήλη σου με έχει βοηθεισει να απλοποίησω τα προβλήματα μου και να κανω την ζωη μου καλύτερη. Αυτή την στιγμη ομως ζω μια κατάσταση την οποια δεν μπορω να διαχειριστώ.με τον αντρα μου ειμαστε ενα πολυ ευτυχισμένο ζευγαρι στηρίζουμε ο ενας τον αλλον και αγαπιόμαστε παρα πολυ. το προβλημα μου ειναι τα πεθερικά μου. Ζουσαν στο εξωτερικό και πριν αποφασίσουμε να συγκατοίκησουμε με τον αντρα μου μας ανακοινωσαν πως θελουν να γυρίσουν ελλαδα. αυτο εγινε γιατι δεν ειχαν καμια πηγη εισοδήματος. ειχα προτείνει λοιπον στον αντρα μου να μείνουν μαζι μας για να βοηθήσουν και αυτοι εμας αλλα και εμεις αυτούς καθως αν δεν εμεναν μαζι μας θα επρεπε να πληρωνουμε 2 ενοικια και δεν εχουμε αυτη την δυνατότητα.το προβλημα μου λοιπον ειναι ότι νιωθω ξενη στο σπιτι μου. μου κανουν συνέχεια παρατηρήσεις για τον τροπο που βαζω πλυντήριο για το πως μαγειρεύω για το οτι αφήνω το παιδι να χαϊδεύει τα κατοικίδια γενικα για τα πάντα αυτο έχει ως αποτέλεσμα να κλείνομαι στο δωμάτιο μαζι με τα παιδια μου και να μην κοικλοφορω στο υπολοιπο σπιτι για να μην μαλωνω μαζί τους.αυτο ομως εχει αρχίσει να με κουράζει. δεν θελω να ζω πλεον μαζι τους αλλα ταυτόχρονα δε θα μπρουσα να τους διωξω ( δεν θα αφηνα κανέναν στον δρόμο ) και θα ειχε μεγαλο αντικτιμο στον αντρα μου ο οποίος θα επρεπε να δουλεύει περισσότερο ωστε να συντηρεί 2 σπίτια. τι να κανω να περιμενω να βελτιωθούν τα οικονομικά και να τους πω να φύγουν? πως να τους προετοιμάσω? πολλες φορες ο αντρας μου μου εχει πει να τους διωξει αλλα παντα του απαντούσα οχι ενω μεσα μου φώναζα ενα μεγάλο ΝΑΙ.
- Νικόλ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Την επόμενη φορά που θα σου το πει ο άντρας σου λοιπόν, πες ναι. Δεν θα τους διώξετε. Θα τους εξυπηρετήσετε. Δεν είναι κακό να μένουν σε άλλο σπίτι δύο διαφορετικές οικογένειες. Είναι υγιές και απολύτως απαραίτητο.

__________________
5.

Συναισθηματικη εξαρτηση!
Μπουμ, εφτα χρονια μετα ανακαλυψα ποσο προβληματικη ημουν , τρεια χρονια αργοτερα καταφερα.να το.αλλαξω.
Ηταν η ποιο δυσκολη μεταβαση στη ζωη μου και η ανεξαρτησεια ηρθε με πολυ κοπο και προβληματικη συμπεριφορα.

Εχω μια αγαπημενη φιλη-αδερφη, στην οποια διακρεινω την ιδια.προβληματικη συμπεριφορα στις σχεσεις της , πως μπορω να την βοηθησω ?
Πως μπορω να της υποδειξω οτι ο μονος δρομος ειναι ο ψυχολογος ξεροντας ποσο.χρονοβορο και δυσκολη διαδικασεια ειναι!
Συγνωμη για τα ορθογραφικα.
- Ευα

AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Μην της πεις ότι διακρίνεις την ίδια προβληματική συμπεριφορά με την δική σου, και αναλογίσου καλά αν έχεις δίκιο σε αυτό. Είναι μεγάλος ο κίνδυνος να κάνεις προβολές και να βλέπεις πράγματα που δεν υπάρχουν επειδή σε έχει τυφλώσει η δική σου επιτυχία. Συγχαρητήρια, βεβαίως. Να της πεις πολύ απλά ότι ο ψυχολόγος σε βοήθησε πάρα πολύ, και να το σκεφτεί γιατί πραγματικά πετυχαίνει. Γιατί είναι ανασταλτικός παράγοντας ο χρόνος και η δυσκολία; Μήπως υπάρχει άλλος τρόπος, εύκολος και γρήγορος, και της τον κρύβεις;

__________________
6.

Αγαπητή Α,μπα, γεια σου.
Είμαι 29 ετών και πριν 2 μήνες με χώρισε ο σύντροφος μου. Ημασταν μαζί 2 χρόνια,συζητούσαμε για συγκατοίκηση, είχαμε απόσταση για κάποιο διάστημα περίπου 4 ωρών και είχαμε χωρίσει ενδιάμεσα και άλλες φορες. Αυτά τα 2 χρονια εκανα τα αδυνατα δυνατα να μην κανω καποιο λαθος και τον χασω. Εβλεπα εφιαλτες απο το αγχος μου, δεν πολυεβγαινα..ολα κινουνταν γυρω απο αυτον. Τον εχασα λοιπον γιατι πιεστηκε και απο μενα και απι αλλα και δε μπορει αλλο,του τελειωσε . Ειναι ενας ανθρωπος ανεξαρτητος,ο οποιος ειναι πολυ ξεκαθαρος για τον εαυτο του και τις προτεραιοτητες του. Δεν ενιωσα ποτε μια απο αυτες και ειχα τρομερες ανασφαλειες, εψαχνα επιβεβαιωση και ενω οπως λεμε ακουγα καμπανες,εκλεινα τα αφτια μου και αυτος με πολυ περιτεχνο τροπο με εκανε να τα ξεχναω ολα και πολλες φορες(τις περισσοτερες) να νιωθω και ενοχες,να ζηταω συγνωμη για να ακουσω "δε πειραζει". Στο δια ταυτα,πιανω τον εαυτο μου πιο ηρεμο που χωρισα παρ'οτι δεν ηθελα,εκλαψα πολυ αλλα δεν επιδιωξα επανασυνδεση. Δε ξερω τι μου λειπει ακριβως αλλα καποιες φορες μου λειπει και θελω να ξαναειμαστε μαζι. Δε ξερω ποσο μπερδεμενη θα ακουστει η ερωτηση μου αλλα προσπαθω να καταλαβω αν ολη αυτη η "εσωτερικη επανασταση" του τυπου "ειμαι καλα" ειναι φτιαχτη, αν πιεζω τον εαυτο μου να νιωσει ετσι για να μη πεσω στα πατωματα ή αν οντως μπορει να βρηκα οντως την ηρεμια που δεν ειχα βιωνοντας ενα βουβο αγχος στην κατα γενικη ομολογια καλη μου σχεση,χωρις ζηλειες,με εμπιστοσυνη και ηρεμια. Ειναι δυνατον να "ξαλαφρωσα" και να ειδα καποια πραγματα τοσο ξεκαθαρα που να προστατευω τον εαυτο μου; Εγω που επεφτα στα πατωματα οποτε χωριζαμε και νομιζα οτι θα πεθανω;Δεν λεω πως δε με νοιαζει ή πως τον θελω,αλλα νιωθω οτι με αγαπαω λιγο παραπανω. Ευχαριστω.
Υ.Γ Εχω κλεισει ηδη ραντεβου με ψυχολογο.
-Άννα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα τι ρωτάς. Αν είναι αληθινή η ανακούφιση που νιώθεις ή αν είναι τεχνητή για να προστατέψεις τον εαυτό σου; Αν ήταν τόσο εύκολο να προστατέψεις τον εαυτό σου, γιατί δεν τον προστάτευες τόσο καιρό που έλιωνες από την αγωνία να μην τον χάσεις; Νομίζω ότι κάτι άλλαξε μέσα σου, ώστε να είσαι σε θέση να προστατέψεις τον εαυτό σου. Θα δεις κι εσύ με τον καιρό τι ακριβώς έγινε.


Αυτό που με εκπλήσσει σε αυτά που γράφεις είναι ότι περιγράφεις τη σχέση ως «κατά γενική ομολογία καλή» και μάλιστα «με ηρεμία». Είσαι ο ίδιος άνθρωπος που έγραψε και το πρώτο μισό της ερώτησης; Εννοείς ότι φαινόταν καλή στους άλλους; Ότι φαινόταν καλή εξωτερικά, αλλά δεν ήταν; Ό,τι και να εννοούσες, πώς το συμβιβάζεις με τους εφιάλτες που έβλεπες και με όλα που γυρνούσαν γύρω από αυτόν;


Υ.Γ. ?


_________________
7.

Καλησπέρα Α μπα μου!! Είσαι η καλύτερη παρέα και πάντα βοηθάς με τον τρόπο σου!! Μπερδεμένη ιστορία, θα προσπαθήσω περιληπτικά να στα πω!
Παντρεμένη,με ένα κουκλάκι 3 ετών! Με τον σύζυγο προβλήματα,κυρίως οικονομικά για τα οποία μονίμως κατηγορούσε εμένα και την οικογένειά μου( οικονομικά κάπως καλύτερα από τη δική του). Κουράστηκα με τη μουρμούρα και τη φαγωμαρα, απομακρυνθηκαμε, σεξ σχεδόν αναγκαστικά...Και καταληξαμε ότι αγαπιόμαστε πολύ σαν άνθρωποι αλλά μέχρι εκεί, με αποτέλεσμα κοινή συναίνεση να είμαστε σε "διάσταση " εδώ και 2 μήνες!
Πριν παρθεί η απόφαση αυτή ξεκίνησα λίγο πιο συχνή παρέα με ένα παιδί τον Μ που κάτι είχε γίνει στο παρελθόν (10 χρονιά πισω) αλλά ελειξε χαζά λόγω επέμβασης τρίτων. ( ειχαμε απο τοτε επαφές λόγω κοινής παρέας) μιλάγαμε αρκετά συχνά,έστελνε συνέχεια μνμ και κάποιες φορές ένιωθα να με φλερτάρει και το εκοβα ευγενικά και με χιούμορ! Όταν πλέον έφυγε ο άντρας μου από το σπίτι άρχισε ο Μ να απομακρύνεται εμφανώς...Και ενοχληθηκα μπορώ να πω! Μου είπε πως νιώθει τύψεις αλλά δεν θέλει να ξεκοψουμε, είναι λίγο μαζεμενος λόγω της κατάστασης αλλά εγώ έχω το ελεύθερο να τον ενοχλώ οπότε θέλω....
Θα παραδεχτώ πως νιώθω πάλι μια έλξη προς αυτόν...Δεν ξέρω πώς να το χειριστώ...
Την όλη ιστορία με τον άντρα μου την έχουμε λύσει και χειριστεί πολύ καλά και οι 2, βάζοντας το παιδί και την ευτυχία της πάνω από όλα...Και μπλοκαρω έτσι με τον Μ????
Τι λες? Να είμαι ευθύς η να κάτσω στα αυγά μου? Γιατί πιστεύεις πως άλλαξε έτσι συμπεριφορά?
Εγώ νιώθω πως ίσως φοβήθηκε για το τι μπορεί να συμβεί τώρα που χώρισα. (Να τονίσω πως τα προβλήματα στο σπίτι μου υπήρχαν πολύ πολύ πριν ξανά κάνουμε παρεα)
Ελπίζω να μην σε μπερδεψα και συγγνώμη για την πολυλογία,αλλά είμαι κι εγώ κάπως μπερδεμένη!


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Γιατί αναρωτιέσαι; Αφού σου είπε. Έχει τύψεις. Νομίζει ότι αυτός είναι η αιτία που χώρισες με τον άντρα σου, και δεν θέλει αυτή την ευθύνη. Εκτός από την ευθύνη, δεν ξέρει και αν θέλει τη συνέχεια. Φυσικά και δεν είναι αυτό η αιτία του χωρισμού σου, είναι σχεδόν συγκινητικά αστείο το πόσο νομίζει ότι όλα στρέφονται γύρω από αυτόν, και ανθρώπους που είναι έτσι είναι δύσκολο να ξεκουνήσεις από το θρόνο που κάθονται.


Για να πούμε όμως την αλήθεια, έχεις κι εσύ έναν τέτοιο θρόνο. Πώς να το χειριστώ και πώς μπλοκάρω έτσι; Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι είναι στο χέρι σου να χειριστείς; Δεν μπλόκαρες, εσύ ξέρεις τι θέλεις, νιώθεις μια έλξη για αυτόν, αυτός είναι που απομακρύνθηκε. Σε μπλόκαρε, θα λέγαμε.


Η συνέχεια δεν κυμαίνεται μεταξύ της απόλυτης ευθύτητας και της απόλυτης απραξίας. Τι συνέβη στο «βλέποντας και κάνοντας;» Πριν από δύο μήνες έκανες μια καινούρια αρχή. Κάτσε να δεις πώς σου φαίνεται. Κάτσε να δεις πώς σου φαίνεται και ο Μ.


Και αυτοί που λέτε ότι μια σχέση σας έληξε χαζά λόγω τρίτων, πάντα θέλω να μάθω τι εννοείτε. Αν σας έβαλαν λόγια και είπαν ψέματα για να σας χωρίσουν επειδή από κάποιο glitch του Μάτριξ ζήσατε ένα διάστημα σε ελληνική ταινία του πενήντα, γιατί δεν τα ξαναβρήκατε μετά;


Ή με τον «τρίτο» εννοείτε τρίτο πρόσωπο; Γιατί στο δικό μου χωριό αυτό αλλιώς το λέμε.

57

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

17 σχόλια
#6Πόσο πιο επιθετικό (και εκ των δύο πλευρών) και πιο χειριστικό (εκ της μίας) δεν μπορεί να είναι να χωρίζετε και να επανασυνδέεστε αέναα; Καθόλου δεν ήξερε εκείνος τι ήθελε νομίζω εφόσον χώριζε και επανασυνδεόταν ή αλλιώς τον χειριζόσουν εσύ κάπως κεκαλυμμένα (ίσως δεν το συνειδητοποιούσες τότε;) με την στάση οίκτου την οποία του επεφύλασσες να λάβει. Και κάποια στιγμή έκανε μπραφ κι αυτό που φοβόσουν έγινε. Θα γινόταν ούτως ή άλλως και καλώς δεν επεδίωξες επανασύνδεση. Οι σχέσεις που βαίνουν καλώς δεν χωρίζουν διακόσιες φορές (τρόπος του λέγειν) στην πορεία. Ούτε αποτελεί επιτυχία το να επανασυνδέονται κατόπιν. Απελπισία δείχνει. Στην επόμενη θα ξέρεις.
Αγαπητο 4, εχω μια απορία μονο ο αντρα σου δουλευει σε αυτο το σοι; γιατί αν είναι ο μονος που δουλευει τοτε συγνώμη δεν θα κατσει να συντηρει δύο σπίτια επειδη τρεις ενηλικοι δεν μπορουν να ρυθμιστουν. Κατι σε αυτα που εγραψες με αγχώνει ότι όντως είναι ο μονος που δουλευει, μπορει να είναι ξεκαθαρη καχυποψια και να κανω λαθος.
#3.Καχύποπτος άνθρωπος.Όλοι πάνε να του τη φέρουν πισώπλατα.Κι αν δεν υπήρχε κανένας άλλος,σιγά μην τις πιστέψει.Δεν είναι κορόιδο αυτός.1000 διαφορετικοί λόγοι να υπήρχαν,εκείνος είναι πεπεισμένος,ότι υπήρξε άλλο πρόσωπο και δε θα του βγάλει κανένας απ'το μυαλό..Ελπίζω να μην πιαστείς κι εσύ κορόιδο και μπλέξεις μαζί του.Πρόσεχε.
# 3 Και αλήθεια να είναι (που κι εγώ δεν το πιστεύω) δεν το σκέφτεται καθόλου πως βγαίνει προς τα έξω και το ότι δεν τον κολακεύει και πολύ μια τέτοια πληροφορία; Ακόμα είναι γοητευτικός στα μάτια σου; Επίσης, πως το ξέρει ότι όλες τον απάτησαν; Δε νομίζω να ήρθαν όλες μετανοούσες και να το παραδέχτηκαν. Μήπως τις παρακολουθούσε; Ιιιιιχ
#6.Έχεις κάνει ποτέ διάδρομο στο γυμναστήριο;Κι αν όχι,σίγουρα ξέρεις πώς λειτουργεί.Σκέψου τον εαυτό σου στο διάδρομο κι εκείνον να στέκεται ακριβώς μπροστά του.Έτρεχες,κάλυπτες χιλιόμετρα ιδρώνοντας,αλλά δεν τον έφτανες ποτέ.Η απόσταση όσο και να κοπανιόσουν παρέμενε σταθερή.Γιατί έτσι είναι οι διάδρομοι.Τρέχεις,αλλά δε φτάνεις πουθενά.Είσαι ακριβώς στο ίδιο σημείο,όσο σκληρά και να παλεύεις.Κάποιες στιγμές εκείνος ερχόταν δίπλα σου.Επειδή το επέλεγε.Όχι,επειδή έτρεξες πιο γρήγορα.Αλλά δεν το καταλάβαινες τότε.Ακόμα χειρότερα,σε έπειθε,όταν ερχόταν κοντά,ότι είναι η επιβράβευση σου.Που δεν την άξιζες κιόλας,δεν ήταν οι επιδόσεις σου για πρωταθλητισμό.Αλλά άμα έχει κι ο άλλος μεγάλη καρδιά,αναγνωρίζει την προσπάθεια σου.Και την είχες βαθιά ανάγκη αυτή την αναγνώριση.Όλο αυτό το σκηνικό λέγεται κοροϊδία.Κάνει έναν άνθρωπο να νιώθει τελικά βαθιά ταπεινωμένος.Τον τσακίζει στο μεδούλι της ύπαρξης του.Δεν το κάνει κι ο άλλος πάντα επίτηδες.Δεν είναι κάθαρμα σώνει και ντε.Ούτε εμείς εντελώς αφελείς κι ανόητοι,άρα καλά να πάθουμε.Σε κάποιες σχέσεις έτσι διαμορφώνονται οι ισορροπίες.Αν δε βρεθούμε απέξω να το δούμε από απόσταση,δεν το καταλαβαίνουμε για πότε μας παίρνει η μπάλα και τι επιπτώσεις έχει.Τώρα είσαι απέξω.Όμως ακόμα δεν μπορείς να τα δεις όλα καθαρά.Ξέρεις τι έγινε,ξέρεις,ότι έπιασες πάτο και δεν μπορείς ούτε να κλάψεις πια.Είχες συνηθίσει όμως να τρέχεις και να περιμένεις αυτή τη γελοία επιβράβευση,που αν δεν ερχόταν,έφτανες στην απελπισία.Δυσκολεύεσαι να αναγνωρίσεις τον εαυτό σου έξω από αυτή την κατάσταση.Θα το κάνεις όμως.Θα τον ξαναβρείς.Ήδη αισθάνεσαι να τον αγαπάς λίγο παραπάνω.Αφού έχεις αποφασίσει,να ζητήσεις και βοήθεια,θα τα βάλεις όλα σε μια τάξη πιο γρήγορα.Θα είναι χρήσιμο,για να διαχειριστείς καλύτερα τα πράγματα και σε τυχόν μελλοντικές κακοτοπιές.
#2Για να τρίζει υπερβολικά το ξύλινο πάτωμα έχει φουσκώσει. Για να έχει φουσκώσει σημαίνει ότι έχει πάρει νερά. Για να έχει πάρει νερά το σπίτι έχει μεγάλα και μακροχρόνια προβλήματα με τα υδραυλικά του (ή εισροή ομβρίων; αλλά αφού παίρνει νερό κι από το σιφώνι του μπάνιου εσωτερική είναι η ζημιά μάλλον). Είναι θέμα του ιδιοκτήτη σαφώς.
#1 Έτσι ήταν κ μια κοπέλα στην παρέα, σχεδόν σε όλα τα 20ς μόνη, προξενιά χαμός, ο ένας της βρόμαγε ο άλλος της ξίνιζε. Εκ των υστέρων μου εκμυστηρεύτηκε ότι 1.ηταν fuck buddies χρόνια με τον κολλητο της κ ηλπιζε σε κατι παραπανω κ 2.πηγαινε με ενα πιπινακι απ το γραφειο κ γουσταρε την ολη φαση. Παραλληλα εψαχνε κ μια σχεση που να της ταιριαζει κ στεναχωριοταν. Ποτε δεν ξερεις τελικα. Για την ιστορια, τωρα ετοιμαζει τον γαμο της. ΥΓ. Αψογη η απαντηση της Αμπα!
Άσχετο με τις ερωτήσεις, αλλά η εικόνα στο 6 μου δημιουργεί ρίγος: είναι η στιγμή που οι ανθρωποι βλέπουν το αεροπλάνο να πέφτει πάνω στο δεύτερο δίδυμο πύργο.
Ρε συ #7, αυτoύ του Μ του άρεσε να φλερτάρει μια παντρεμένη που ήταν unattainable. Αλλά τωρα που δεν είναι πια, δεν έχει τόση πλάκα. Δεν θέλει και πολύ φιλοσοφία. Τώρα είσαι σε διάσταση (δηλαδή όχι χωρισμένη) και με παιδί και μόνο τους τελευταίους 2 μήνες. Που να πάει να μπλέκει ο άνθρωπος (μεταξύ μας δικαίως). Αφού ούτε εσύ καλά καλά δεν έχεις ξεμπλέξει.
#2 Μόνη σου λες οτι το σπίτι είναι παλιό και έχει προβλήματα. Δε θα σε βάλει να πληρώσεις κάτι κι αν το κάνει απλά φύγε, δεν είναι δική σου ευθύνη. Και στη γειτόνισσα πες της να μιλήσει με τον ιδιοκτήτη. Αν έχει υγρασία το ταβάνι δεν φταίνε τα νερά που μπορει να έπεσαν μια φορά στο πάτωμα. Πάρε τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη και πες του τι έγινε για να το κανονίσει μαζί της.ΥΣ Και η γειτόνισσα απαράδεκτη που τα έβαλε μαζί σου, προφανώς ξέρει οτι το νοικιάζεις κι οτι τα παλιά σπίτι έχουν τέτοια προβλήματα. Δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να προσπαθείς να "πατινάρεις" στο σπίτι για να είσαι αθόρυβη (άσε που μπορείς να γλιστρήσεις), ας το λύσει κι αυτό με τον ιδιοκτήτη.
#6 Η σχέση αυτή που περιγράφεις ως γενικά καλή μόνο καλή δεν ήταν, ήσουν σε μια τοξική για σένα σχέση. Υπήρξαν χωρισμοί και έπεφτες στα πατώματα κι όσο ήσασταν μαζί ήσουν σε ενα μόνιμο άγχος να μην κάνεις κάποιο λάθος και είχες προσκοληθεί πανω το, η όλη σχέση μου βγάζει ένα μόνιμο άγχος. Επομένως η ανακούφιση μου φαίνεται φυσιολογική. Πόνεσες που χώρισες όμως ανακουφίστηκες που πλέον μπορείς να είσαι ο εαυτό σου, να κοιμάσαι πιο ήρεμα και να μην ελέγχεις την κάθε στιγμή την συμπεριφορά σου. Ο ψυχολόγος βέβαια θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις αυτό που νοιωθεις.
#7 Είναι πολύ πιθανό να μην θέλει το νέο είδος σχέσης που ίσως προκύψει μεταξύ σας. Άλλο χαζοφλερτάρω με μια παντρεμένη και άλλο μπαίνω σε σχέση με χωρισμένη με παιδάκι. Κόλωσε ο Φούντας....
Ακριβώς αυτό! Όσο για τα σχόλια από τρίτους, υπάρχουν παρέες που λειτουργούν έτσι και στην Ελλάδα του σήμερα, δεν είναι καθόλου πρωτότυπο. Φυσικά και μόνο το γεγονός ότι αυτός ανήκει σε μια τέτοια παρέα και επηρεάζεται κιόλας από τη γνώμη τους θα έπρεπε να χτυπάει πολλάαα προειδοποιητικά καμπανάκια στη φίλη μας.
#6 μάλλον η σχέση φαινόταν καλή (σίγουρα δεν ήταν) επειδή έβαζες κόπο και υπερ-προσπάθεια για να είναι. Τόσο μεγάλο κόπο που σου δημιουργούσε άγχος και εφιάλτες. Είναι να απορείς που νιώθεις τόση ανακούφιση τώρα? Αφού έφυγε ένα μεγάλο βάρος από πάνω σου. Ήσουν σε μια διαρκή πάλη να τον κρατήσεις και τώρα χαλάρωσες. Λογικό να αισθάνεσαι αυτόματη ανακούφιση. Καλά έκανες και πήγες σε ψυχολόγο γιατί θα σε βοηθήσει να δεις τι ήταν αυτό που σε έκανε να νομίζεις ότι αυτός είναι τόσο ιδανικός που άξιζε να παλεύεις μέρα νύχτα για να τον κρατήσεις, ενώ ήταν σχεδόν ξεκάθαρο ότι αυτός δεν ένιωθε το ίδιο.
#4 γιατί εξαρτάται από σένα? Έτσι όπως το λες είναι σαν να είναι αποκλειστικά σε σένα να αποφασίσεις αν θα μείνουν ή θα φύγουν. Δηλαδή ο άντρας σου δεν θέλει/δεν μπορεί να έχει λόγο σε αυτό? Αν εσύ πεις να μείνουν θα μείνουν, κι αν εσύ πεις να φύγουν θα φύγουν? Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Μάλλον εκείνος λείπει όλη μέρα από το σπίτι και οπότε επειδή εσύ τους "τρως στη μαπα" και όχι αυτός, στο αφήνει πάνω σου! Είναι η μόνη εξήγηση που μπορώ να σκεφτώ. Όπως και να'χει, οι γονείς του άντρα σου είναι φιλοξενούμενοί σας και κανονικά ως τέτοιοι θα έπρεπε να συμπεριφέρονται. Χωρίς κριτική, χωρίς παρατηρήσεις, διακριτικά και αθόρυβα. Για να μην πω ότι επιπλέον θα έπρεπε να δείχνουν και ευγνωμοσύνη που τους στηρίζετε στον βιοπορισμό τους, κυρίως με το να σας βοηθούν με τα παιδιά και να μην δημιουργούν προβλήματα κι εντάσεις. Όμως επειδή Αγία Ελληνική Οικογένεια, έχουν περάσει στο άλλο άκρο και κάνουν ότι γουστάρουν, γιατί το σπίτι σου το θεωρουν πιο πολύ δικό τους. Κι έτσι έχεις γίνει εσύ η φιλοξενούμενη στο ίδιο σου το σπίτι. Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει ακόμα.Το οικονομικό μέρος δεν μπορώ να ξέρω πως θα λυθεί. Είναι ένα μεγάλο σοβαρό πρόβλημα και είναι λογικό να σε φρενάρει. Αλλά αν δεν μπορείς να τους "διώξεις" από το σπίτι σου, θα πρέπει να πατήσεις πόδι. Να βάλεις όρια. Θα πρέπει να γίνεις δυσάρεστη. Θα πρέπει αυτοί να συμμορφωθούν με τους κανόνες σου και όχι εσύ με τους δικούς τους.Αν πρέπει κάποιος να κλείνεται στο δωμάτιο είναι εκείνοι και όχι εσύ. Οπότε αν δεν μπορείς να τους ξεφορτωθείς, μίλα. Βάλε όρια.
#3 κακό σημάδι. Πολύ πολύ κακό. Το "όλες" δείχνει μεγάλη ανασφάλεια, τόση που πιθανώς να έβλεπε πράγματα που δεν υπήρχαν. Και αν έχει την τάση να βλέπει πράγματα που δεν υπάρχουν, θα τα δει και σε σένα. "Με απάτησε" γι'αυτόν μπορεί να μεταφράζεται σε "βγήκε για ποτό με συναδέλφους από τη δουλειά, μεταξύ των οποίων και άντρες με τους οποίους μπορεί να φλερτάρει, γιατί εγώ δεν είμαι αρκετός, γιατί όλες το κάνουν έτσι κι αλλιώς"! Δεν ξέρω αν έχει νόημα αλλα θα σου πω: πρόσεχε.
Επίσης αυτός που λέει ότι τον έχουν απατήσει όλες, πέρα από χειριστικός, ψεύτης, άπειρος στο σεξ/σχέσεις και κερατάς - είναι *και* μικροτσούτσουνος.Πώωρε χολή κορίτσια...
Επίσης μπορεί να παίζει και το σενάριο με έχουν απατήσει όλες τις φορές χωρίς να ισχύει για να χειραγωγήσει εμμέσως την κοπέλα του. Πολλές φορές όταν λέει κάποιος τέτοια, αυτός είναι που έχει απατήσει όλες τις φορές. Απλά λέω....
Επίσης το όλες μπορεί να σημαίνει ότι τα είχα με τη Σουλα δεκαπέντε χρόνια και με κερατωσε και ντρέπομαι να πω ότι είχα μόνο μια γκόμενα και ετοιμάσου να βγάλω τα σπασμένα πάνω σου ας πούμε.
#1 από αυτά που λες, α) δεν διακρίνω κανένα τεράστιο πρόβλημα στη φίλη σου και β) δεν κατάλαβα να σου έχει ζητήσει βοήθεια.Από πότε η έλλειψη συντρόφου στα 26 ή/και η μη σοβαρή ενασχόληση με το θέμα, είναι προβληματική κατάσταση που χρειάζεται ειδική μεταχείριση? Εσείς οι υπόλοιποι είστε τόσο σούπερ, με τα πάντα λυμένα δηλαδή? Ή μήπως επειδή εσύ έχεις γκόμενο, νομίζεις ότι έλυσες όλα τα προβλήματα της ζωής?Βλέπεις μια κατάσταση που δεν σε αφορά από την δική σου προσωπική οπτική γωνία και βγάζεις πολύ λάθος συμπεράσματα, τα οποία σε οδηγούν και σε πολύ λάθος πράξεις (προξενιά). Σταμάτα να ασχολείσαι. Η φίλη σου θα βρει την άκρη της κάποια στιγμή μόνη της. Αν είσαι πραγματική φίλη, το μόνο που μπορείς να προσφέρεις είναι ένα αυτί να την ακούει, όταν θέλει να μιλήσει.
Δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της επιδή είναι πολύ ευάλωτη.Κοινωνική,αλλά εσωστρεφής.Θα καταφέρνανε πολύ περισσότερα πράγματα αν διαφοροποιούσαν τον τρόπο προσέγγισής της.Ενα τραυματισμένο πλάσμα δεν το πλησιάζεις κραδαίνοντας οτιδήποτε.Διακριτικό και έξυπνο ενδιαφέρον,αυτό είναι το κλειδί.Αλλιώς θα βγάλει νύχια ή θα απομακρυνθεί.